Forum › Bielany
# Marian 04.09.2020 18:48 |
|
Kochanowskiego jest idealna dla rowerów. Jest ograniczenie do 30km/h więc jadę rowerem środkiem i man wszystkich w dudzie.
W całej Warszawie powinny być spowalniacze i 30km/h wtedy nie będzie problemu z jazdą rowerem. |
# Kajmaina 04.09.2020 20:43 |
|
Jasne a wszyscy będą naprawiać co chwila podwozie bo sobie życzysz jeździć rowerem środkiem, spowolnił to Ci mózg,dobrze że tacy ludzie jak Ty nie decydują o takich sprawach
|
# pZz 04.09.2020 21:43 |
|
Marian na Kochanowskiego masz droge dla rowerow i pieszych wiec nie wiem co ty robisz na ulicy.
|
# ErykT 05.09.2020 12:31 |
|
Jak zwykle roszczeniowi patokierowcy sabotują rozwój miasta.
|
# Marian 05.09.2020 17:19 |
|
#pZz napisał(a) 04.09.2020 21:43 Masz na myśli ten koślawy chodnik z kostki po którym włóczą się piesi?Marian na Kochanowskiego masz droge dla rowerow i pieszych wiec nie wiem co ty robisz na ulicy. Na ulicy jest 30km/h i ja tak jadę. Nikt nie ma prawa mnie wyprzedzać. Na ulicy jest po prostu bezpieczniej. Wszedzie gdzie jest 30km/h jadę ulicą. Bezpieczniej ponieważ kierowcy nie zwracają uwagi na drogi rowerowe. |
# Bielańczykzbielan 06.09.2020 00:00 |
|
Marian. ustawa Prawo o ruchu drogowym, a właściwie jej 33 art
"Z powyższego przepisu jasno wynika, że jeśli wzdłuż danej drogi przebiega ścieżka rowerowa, rowerzysta ma obowiązek z niej korzystać". Wystarczy jeden kierowca, który wyprzedzi Ciebie i zahaczy to wiadomo będzie jego wina, ale to Ty będziesz cierpiał z bólu, może pobyt w szpitalu, operacja, rehabilitacja. To może lepiej jechać wolniej po nierównej ścieżce rowerowej. |
# piaskarz 07.09.2020 09:54 |
|
A po grzyba tam rondo ? To jest małe skrzyżowanie, więcej miejsca nie będzie i wystarczyłaby dobrze zrobiona sygnalizacja świetlna obejmująca skręty w lewo. Koszt znacznie niższy od bezsensownego ronda.
|
# Daria 19.09.2020 21:07 |
|
Z ulicą Sokratesa też się nic nie dzieje, tyle że nadal jest niebezpiecznie. Burmistrz Pietruczuk mimo uwag mieszkańców nic w tej sprawie nie robi, żeby zadbać o bezpieczeństwo.
|
# Gromkopiordov 20.08.2021 12:25 |
|
To efekt likwidacji 2 zjazdów na Aleję Armii Krajowej : z Literackiej i Gąbińskiej. One znacznie rozładowywały ruch na Rudnickiego. Teraz w okresie pourlopowym, w godzinach szczytu, jest tam permanentny korek, a w wakacje jest tylko trochę lepiej. A rondo w tym miejscu to kompletna bzdura.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.