Forum › Bielany
# Leon 18.11.2021 09:12 |
|
Winę ponosi PIS za pozwolenie na handel używanymi częściami.
A co do złodziei to drutu kolczastego jest pod dostatkiem. Zrobic zagrodę w lesie, przykuć do drzew i niech marzną i oby ich szybko szlag trafił. |
# Kocur 18.11.2021 09:24 |
|
#Leon napisał(a) 18.11.2021 09:12 Winę ponosi PIS za pozwolenie na handel używanymi częściami. A co do złodziei to drutu kolczastego jest pod dostatkiem. Zrobic zagrodę w lesie, przykuć do drzew i niech marzną i oby ich szybko szlag trafił. Co za bzdury wypisujesz? Handel używanymi częściami był od zawsze. Gdzie mam kupić NOWE części do swojego garbuska, czy koledzy - też fani starych pereł motoryzacji, do dużego fiata, trabancika, motocykli z czasów wojny? Kolejna sprawa, to tyle lewactwo piep.. o ekologii - czy nie lepiej zamiast zużywać ogromne pokłady energii na produkcje każdej nowej części, wydobycie surowców do niej, utylizację uszkodzonych oraz ich transport, zamontować starą po regeneracji, czy z rozbitego wraku? Przypominam, że UE chce wręcz odwrotnie - ukrócić tendencję producentów do takiego projektowania sprzętów, że nie da się ich naprawić, lecz trzeba całe moduły wymieniać. Zgodnie z Twoim rozumowaniem powinno się też zakazać handlu w lumpeksach, czy używanymi meblami, bo przecież może są kradzione? Czemu ludzie z taką mentalnością owiec sami się dopraszają ograniczenia wolności, przez państwową ingerencję w każdy aspekt ich życia i regulację wszystkiego? |
# auto123 18.11.2021 19:46 |
|
#Kocur napisał(a) 18.11.2021 09:24 Co za bzdury wypisujesz? Handel używanymi częściami był od zawsze. Gdzie mam kupić NOWE części do swojego garbuska, czy koledzy - też fani starych pereł motoryzacji, do dużego fiata, trabancika, motocykli z czasów wojny? Ty bzdury wypisujesz. Części samochodów zabytkowych to jedno a części samochodów nowych to drugie. W zabytkowych samochodach nie ma raczej elektroniki, katalizatorów, filtrów DPF itp. To nie jest normalne, że złodziej może swobodnie sprzedawać części z kradzionych samochodów. Ale tu jak ze wszystkim dopóki jest przyzwolenie społeczne - bo ktoś te kradzione części kupuje i dopóki rząd będzie na to pozwalał (utracony VAT) to nic się nie zmieni. |
# Kocur 22.11.2021 13:49 |
|
Przecież zabytkowe też kradną, bo z uwagi na brak dostępu do części i kurczący się rynek potrafią przewyższać ceną komponenty od choćby takiego Lexusa. Znajomemu niedawno lampy zajumali, mi lusterka i kapsle na felgi, które za w uj kasy niedawno chromowałem. Katalizatory natomiast nie są kradzione na alledrogo :))) Jednak nie uważam, że należy zakazać obrotu nimi. Komórki i laptopy też kradną.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.