REKLAMA

Forum › Legionowo i Jabłonna

REKLAMA

# marko_o

21.01.2020 11:28

Mi brakuje przede wszystkim rewitalizacji Piłsudskiego od ronda do dworca. Zapyziałe centrum miasta można zmienić w reprezentacyjny deptak otulony drzewami. Konieczne może być wprowadzenie ruchu jednostronnego a parking utrzymać tylko po jednej stronie drogi. Oczywiście płatny. To co jest teraz to ochydna kostka Bauma i zastawione wszystko żelastwem że cięzko się wyminąć pieszym na tak wąskim chodniku, nie mówiąc już o prowadzeniu wózków z dzieciakami.

# darko83

22.01.2020 09:28

#marko_o napisał(a) 21.01.2020 11:28
Mi brakuje przede wszystkim rewitalizacji Piłsudskiego od ronda do dworca. Zapyziałe centrum miasta można zmienić w reprezentacyjny deptak otulony drzewami. Konieczne może być wprowadzenie ruchu jednostronnego a parking utrzymać tylko po jednej stronie drogi. Oczywiście płatny. To co jest teraz to ochydna kostka Bauma i zastawione wszystko żelastwem że cięzko się wyminąć pieszym na tak wąskim chodniku, nie mówiąc już o prowadzeniu wózków z dzieciakami.

No nie, zlikwidujmy kompletnie tą ulicę, po co kierowcom ulice w centrum miasta? Po co autobusy dojeżdżające do dworca z których de facto korzystają piesi - bo przecież deptakiem autobus również nie pojedzie! Skoro chcesz zabrać kierowcom główną arterię centrum miasta, to zaproponuj coś w zamian. Ja wiem, że najłatwiej jest napisać coś na zasadzie "zlikwidujmy to, zlikwidujmy tamto". Piesi chodnik mają po obu stronach Piłsudskiego, uważam, że wystarczający. Jak zrobiłbyś z Piłsudskiego deptak, to również musiałbyś poniekąd "odciąć" przecinające ją ulice Mrugacza, Jagiellońską, Reymonta, Batorego, Sienkiewicza, Kopernika i Kościuszki - o którejś zapomniałem? Czym by to skutkowało? Zapewne paraliżem komunikacyjnym centrum miasta jakiego jeszcze w tym mieście na taką skalę nie widzieliśmy. Zwłaszcza, że w ścisłym centrum miasta, tj. na Kościuszki planuje się wstawienie kolejnego, wcale nie takiego małego osiedla. Nowi mieszkańcy zapewne przytarabanią się na swoich czterech kółkach więc ścisk na wąskich i już teraz zatłoczonych uliczkach w okolicach Rynku wzrośnie... W ogóle, jak obserwuję Legionowo, to miasto to wpadło już w takie błędne koło. Władze doprowadziły do zbyt gęstej zabudowy miasta a to oznacza problemy z którymi borykają się zatłoczone miasta.
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuLegionowo

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA