REKLAMA

biedronka 017 1biedronka 017 2
Forum › Białołęka

REKLAMA

atal 002 2atal 002 0

kura domowa

# Duśka

22.01.2003 11:12

Jest nas pewnie dużo, myślę o kobietach nie pracujących, wychowujących dzieci. Czy mamy na wszystko czas, czy tylko "siedzimy w domu"? Czy jesteśmy niewykształcone, zaniedbane, mamy ograniczoną wiedzę, bo nie chodzimy do pracy? Jesteśmy w wieku, w którym ciężko o posadę, pracodawcom niepotrzebne kobietki w średnim wieku, wolą młode, bez zobowiązań, nie obarczone dziećmi. Jak odczuwacie swoje miejsce w nowej rzeczywistości? Czy żałujecie, że poświęciłyście własne ambicje dla domu, dzieci... Czy jeszcze gdzieś jesteście w pełnym wymiarze? Duśka

# slaw

24.01.2003 23:47

Hej Duśka. Głowa do góry, uwierz w siebie . Wszystko przed Tobą Przypuszczam, że jestes pokolenie lat 60 - tych . ( tak napisałas w innej dyskusji) A więc mniej więcej jesteśmy rówieśnikami . Jestem z początku lat 60-tych. No i jestem facetem. I mam wielki szacunek do cięzkiej pracy domowej. Udaje się nam wychowywac dziecko i pogodzić to z pracą zawodową. Był kiedys czas, że całość obowiązków domowych leżał na barkach żony. To był czas moich "5 minut". Teraz jest czas "5 minut " mojej żony. I jestem dumny, bo ma duzy sukces zawodowy. jest lepsza ode mnie w tym co robi. W mojej opini wzajemny szcunek partnerów i wzajemna pomoc 24h/365 pozwala doprowadzic do takiej sytuacji . I nie jestem wyjatkiem. Większośc moich kolegów nie boi sie prac domowych ani zabaw z dziećmi. A jesłi chodzi o sprawy zawodowe. Wydaje mi się, że wiek i doświadczenie i odchowane dzieciaki moga byc atutem. Zwłaszcza po ostatnich zmianach w kp. A facetowi trzeba tylko pozwolic na wykonywanie , najpierw prostch prac domowych , a potem coraz bardziej skomplikwanch ( bo my, faceci jesteśmy prości). I nie można tylko pozwolić aby był " fotelowcem" przed telewizorem. Szkoda, ze nie ma żadnej odpowiedzi na Twoje pytania. Liczę, ze moja odpowiedż kogos sprowokuje, bo temat choć stary ciągle jest aktualny. Powodzenia.
Trwa cisza wyborcza. Dodawanie nowych wpisów zostało wstrzymane.

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

biedronka 018 3
Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

olowkowa kraina 002 1olowkowa kraina 002 2olowkowa kraina 002 0

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

smaki zycia 2024-09-03 2smaki zycia 2024-09-03 0

REKLAMA

cemat box 2cemat box 0

REKLAMA

refleks chlodnictwo 2024-11-21 3refleks chlodnictwo 2024-11-21 0

REKLAMA

san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 1san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 2san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 0

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl