REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Kto wymyślił ten BUSPAS na Modlińskiej?

# Dzemik

11.10.2005 16:11

Jaja pourywam. Prawie codziennie rano są korki a kiedyś tak nie było.

# Jean Paul

11.10.2005 17:48

To przesiądź się z samochodu do autobusu. Autobus w korkach nie stoi . Pora porzucic hrabiowskie nawyki i porzucić samochód.

# siekierka kurpiowska

11.10.2005 18:55

Drogi Jean Paul ( czy to nie hrabiowski zwyczaj wtrącać obce wyrazy ?- chociaż chyba to zaczęła Bona) pomyśl tylko, że wielu ludzi używa tego samochodu w trakcie swojej pracy ( bo jest on ich narzędziem pracy). Oprócz tego spróbuj dostać się 37 km od miejsca zamieszkania ( po drodze 3 przesiadki ) do miejsca rozpoczęcia pracy ( punktualnie). Jeśli nie potrafisz to przynajmniej nie krytykuj tak łatwo.
Poza tym pytanie do jeżdżących autobusami:
Czy rzeczywiście skrócił się duż czas podróży po wprowadzenie specjalnego pasa?( nie ukrywam, że dla mnie jeżdżącego samochodem wydłużył się i to znacznie )

REKLAMA

Rudolf

11.10.2005 19:20

Tak, dla mnie czas dojazdu do celu skrócił się o kilka minut. Jednak to również zależy od tego co się dzieje na Modlińskiej np. kolizja lub stojąca policja.

# gosc

11.10.2005 20:22

Czas dojazdu autobusem skrócił się (ale nie tak radykalnie, bo bus pasem notorycznie jeżdżą już od obrazkowej jakieś barany łamiące przepisy, co ignoruje tarchomińska policja wygodnie usadowiona tuz pod grotem) i stał się przewidywalny.

# Zbyszko Piknomordy

11.10.2005 20:29

Tak tak oto hrabina siekierka kurpiowska przemówiła. Hrabina codziennie dojeżdża do swego pana w swej karocy lub na swoim rumaku.
My pachołki z tarchomińskiego grodu możemy tylko o tym pomarzyć. Niestety jesteśmy skazani na podróże w wozie wielokołowym z trubadurami.
Baron Lechoslav von Kaczyński nie zapewnił nam wszystkim godnego traktu ku warszawskiemu zamczysku.

REKLAMA

# siekierka kurpiowska

11.10.2005 20:47

Zbyszku z grodu Tarchomin
Dlatego też baron Lechosław nie zebrał wystarczającej ilości głosów w Warszawie. A coś wspominają, że do 2010 będzie jeszcze smok szynowy między Twoim grodem a zamczyskiem.
Cóż gdybym miał bliżej chętnie bym się z Tobą zamienił.

# E-4

12.10.2005 08:20

buspas (wydzielony pas dla autobusów) sprawdza się znakomicie, przypominam autobusowiczom (bo widać, że łatwo zapominają) co się działo w tamtym roku na jesieni kiedy to od obrazkowej do oszołoma jechało się 15 albo i więcej minut
i postulat: więcej policji, więcej policji i jeszcze więcej policji, w różnych miejscach, codziennie, wszędzie, po kilka patroli, to tylko kilkadziesiąt minut dziennie, jak będzie jakaś akcja to przecież można się stamtąd dość szybko wydostać na sygnale

ragozd

12.10.2005 10:21

dokladnie - ja zyskuje codzienie 10-15 minut. Czesc co prawda to zysk z 2 pasa wjazdu na most grota, ale korki sa na Tarchominie przed modlinska, a dopiero potem na Powazkach czasem. Modlinka busy jada w miare sprawnie - o ile sprytni inaczej nie blokuja pasa co niestety czasem sie zdarza

REKLAMA

# raz autobus raz samochód

14.10.2005 12:08

Z mojego doświadczenia wynika, jak niektórzy pisali, autobus przejeżdża niewiele szybciej a samochody znacznie wolniej.
Poza tym taki pas to wymysł komunistyczny , dla proletariatu.
Ja jestem za pasem, ale płatnym dla tych którzy cenią sobie bardziej czas niż pieniądze. taka autostrada w mieście - płacisz jedziesz. Mamy płatne ayutostrady to pasy w mieście też mogą być.

# gość_x

15.10.2005 21:08

... a kto zmienił trasę E-4 ?????
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni