Forum › Białołęka
Kto wymyślił ten BUSPAS na Modlińskiej?
# Dzemik 11.10.2005 16:11 |
|
Jaja pourywam. Prawie codziennie rano są korki a kiedyś tak nie było.
|
# Jean Paul 11.10.2005 17:48 |
|
To przesiądź się z samochodu do autobusu. Autobus w korkach nie stoi . Pora porzucic hrabiowskie nawyki i porzucić samochód.
|
# siekierka kurpiowska 11.10.2005 18:55 |
|
Drogi Jean Paul ( czy to nie hrabiowski zwyczaj wtrącać obce wyrazy ?- chociaż chyba to zaczęła Bona) pomyśl tylko, że wielu ludzi używa tego samochodu w trakcie swojej pracy ( bo jest on ich narzędziem pracy). Oprócz tego spróbuj dostać się 37 km od miejsca zamieszkania ( po drodze 3 przesiadki ) do miejsca rozpoczęcia pracy ( punktualnie). Jeśli nie potrafisz to przynajmniej nie krytykuj tak łatwo.
Poza tym pytanie do jeżdżących autobusami: Czy rzeczywiście skrócił się duż czas podróży po wprowadzenie specjalnego pasa?( nie ukrywam, że dla mnie jeżdżącego samochodem wydłużył się i to znacznie ) |
Rudolf 11.10.2005 19:20 |
|
Tak, dla mnie czas dojazdu do celu skrócił się o kilka minut. Jednak to również zależy od tego co się dzieje na Modlińskiej np. kolizja lub stojąca policja.
|
# gosc 11.10.2005 20:22 |
|
Czas dojazdu autobusem skrócił się (ale nie tak radykalnie, bo bus pasem notorycznie jeżdżą już od obrazkowej jakieś barany łamiące przepisy, co ignoruje tarchomińska policja wygodnie usadowiona tuz pod grotem) i stał się przewidywalny.
|
# Zbyszko Piknomordy 11.10.2005 20:29 |
|
Tak tak oto hrabina siekierka kurpiowska przemówiła. Hrabina codziennie dojeżdża do swego pana w swej karocy lub na swoim rumaku.
My pachołki z tarchomińskiego grodu możemy tylko o tym pomarzyć. Niestety jesteśmy skazani na podróże w wozie wielokołowym z trubadurami. Baron Lechoslav von Kaczyński nie zapewnił nam wszystkim godnego traktu ku warszawskiemu zamczysku. |
# siekierka kurpiowska 11.10.2005 20:47 |
|
Zbyszku z grodu Tarchomin
Dlatego też baron Lechosław nie zebrał wystarczającej ilości głosów w Warszawie. A coś wspominają, że do 2010 będzie jeszcze smok szynowy między Twoim grodem a zamczyskiem. Cóż gdybym miał bliżej chętnie bym się z Tobą zamienił. |
# E-4 12.10.2005 08:20 |
|
buspas (wydzielony pas dla autobusów) sprawdza się znakomicie, przypominam autobusowiczom (bo widać, że łatwo zapominają) co się działo w tamtym roku na jesieni kiedy to od obrazkowej do oszołoma jechało się 15 albo i więcej minut
i postulat: więcej policji, więcej policji i jeszcze więcej policji, w różnych miejscach, codziennie, wszędzie, po kilka patroli, to tylko kilkadziesiąt minut dziennie, jak będzie jakaś akcja to przecież można się stamtąd dość szybko wydostać na sygnale |
ragozd 12.10.2005 10:21 |
|
dokladnie - ja zyskuje codzienie 10-15 minut. Czesc co prawda to zysk z 2 pasa wjazdu na most grota, ale korki sa na Tarchominie przed modlinska, a dopiero potem na Powazkach czasem. Modlinka busy jada w miare sprawnie - o ile sprytni inaczej nie blokuja pasa co niestety czasem sie zdarza
|
# raz autobus raz samochód 14.10.2005 12:08 |
|
Z mojego doświadczenia wynika, jak niektórzy pisali, autobus przejeżdża niewiele szybciej a samochody znacznie wolniej.
Poza tym taki pas to wymysł komunistyczny , dla proletariatu. Ja jestem za pasem, ale płatnym dla tych którzy cenią sobie bardziej czas niż pieniądze. taka autostrada w mieście - płacisz jedziesz. Mamy płatne ayutostrady to pasy w mieście też mogą być. |
# gość_x 15.10.2005 21:08 |
|
... a kto zmienił trasę E-4 ?????
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.