Forum › Targówek
# stary mieszkaniec Bródna 12.09.2014 16:57 |
|
Mieszkańcy nie nazywają go trumną tylko ELE od nazwy pierwszego właściciela i pierwszych delikatesów na parterze.
|
# katarzynaa 12.09.2014 21:44 |
|
zgadzam się , Ja również pamiętam ELE a nie trumna;/ , widocznie ludzie mają dziwne skojarzenia
|
# plagiat 13.09.2014 01:18 |
|
napisali 'trumna' w wyborczej, to echo poslusznie przepisalo. jak zwykle
|
# grabarz 13.09.2014 09:09 |
|
Mieszkam tu od dziesięciu lat i zawsze to była trumna. No, ale widać, że ja nie rdzenny...
|
# stała mieszkanka 13.09.2014 12:12 |
|
Mieszkam na Bródnie ponad 40 lat, od momentu jak zbudowano pawilon nazywany był ELE, o nazwie trumna nigdy NIE słyszałam. To chyba tak nazywają tylko przyjezdni.
|
# mieszkaniec Brodna 13.09.2014 15:36 |
|
A co będzie z samochodami okolicznych mieszkańców, którzy teraz trzymają na trzech parkingach na tyłach ELE..??? /czarnego budynku/ Parking na 200 aut, to jest kropla w morzu potrzeb, chyba tylko starczy dla NOWYCH mieszkańców tego NOWEGO osiedla. Czy ktoś o tym pomyślał?
|
# vlad palownik 15.09.2014 11:10 |
|
#mieszkaniec Brodna napisał(a) 13.09.2014 15:36 A co będzie z samochodami okolicznych mieszkańców, którzy teraz trzymają na trzech parkingach na tyłach ELE..??? /czarnego budynku/ Parking na 200 aut, to jest kropla w morzu potrzeb, chyba tylko starczy dla NOWYCH mieszkańców tego NOWEGO osiedla. Czy ktoś o tym pomyślał? W mieście poruszamy się komunikacja miejską czyli tramwaj , autobus i niedługo metro.Polecam samochód sprzedać lub wyprowadzić się pod Borzęcin,lub ewentualnie zakup miejsca parkingowego w budynku po trumnie za 50 tysięcy pl. |
# stały mieszkaniec 15.09.2014 11:15 |
|
Mieszkam na Bródnie od 80 lat zawsze mówiło się "trumna" a przed trumną to tam rolnicy pasali krowy i kozy to pamiętam była tam piękna łąka i niedaleko strumyk,chodziliśmy się tam z Kryśką i przyjaciółmi opalać i charatać w gałę.
|
# Warszawiak 15.09.2014 17:34 |
|
Bardzo Dobra Wiadomość, że nie będzie już takiej komunistycznej budowli. Tylko dlaczego budować w tym miejscu bloki mieszkalne.....może warto byłoby pomyśleć i w tym miejscu wybudować np. Kino albo Teatr.
|
# asdfg 06.10.2014 00:13 |
|
Słusznie grabarzu, widać. Ele! A trumna to już tylko gazeta wybiórcza...
|
# Stała mieszkanka 05.11.2014 04:12 |
|
#Warszawiak napisał(a) 15.09.2014 17:34 Bardzo słusznie! Przy tak dużej liczbie mieszkkańców bardzo brakuje tego typu obiektów.Bardzo Dobra Wiadomość, że nie będzie już takiej komunistycznej budowli. Tylko dlaczego budować w tym miejscu bloki mieszkalne.....może warto byłoby pomyśleć i w tym miejscu wybudować np. Kino albo Teatr. |
# tramwajarz 05.11.2014 09:03 |
|
Trumną nazywane były wagony tramwajowe typu 105N firmy Konstal.
|
# kurnik na Brodnie 11.11.2014 23:21 |
|
Kolejne blokowisko. Starczy juz tych blokow - ciasno i smrodliwie od autostrady na Kondratowicza. Znowu blok i setki nowych ludzi ze smierdzacymi samochodami. A moze zieleniec jest lepszy - moze ludzie wolą parę ławek i drzew do odpoczynku. A tu znowu deweloperek i kaska za mieszkanka. A Brodno ciasne i smrodliwe - z jednej str Kondratowicza - z drugiej Trasa - czarna rozpacz. Ciasno i smrodliwie. Jak szczury w klatach - to juz nie jest dzielnica dla ludzi to KURNIK!. Starczy tych bloków- my chcemy to spokojnie zyc.
|
# zajezdzone Brodno 11.11.2014 23:27 |
|
Obejrzyjcie obrazek- nowe mieszkanka zielony trawniczek na kocyk - kupa smiechu. Tu juz nie ma trawnikow- nie łudzcie sie ze posieją wam trawniczek. Na Brodnie trawniczkiem nazywa sie parking na graty (tzn 'samochody' za tysiaka) - bo takie są na Brodnie - kazdy ma takie ze 2 albo 3. W Berlinie jest o połowe mniej samochodow jak w Warszawie, i 1/4 tyle co na Brodnie.
Niezle - niech płacą na Brodnie za parkowanie pod oknami - to sie skonczy to nabywanie starych rupieci z zachodu. I skoncza sie problemy z parkowaniem za darmoche- najwyzszy czas. Moze reszta odetchnie troche lepszym powietrzem, bo zyc sie juz tu nie da. |
# Christine 25.01.2015 22:37 |
|
Mieszkam na Bródnie od urodzenia i też od zawsze mówiło się na ten pawilon "ELE". - Nie wiem kto nazywał go "trumną" - ja nikogo takiego nie miałam okazji poznać.
|
# Christine 25.01.2015 22:40 |
|
Ponadto - jaka logika stawiać wyższy budynek od południa, a niższy, od północy? - Przecież mieszkańcy niższego będą mieli przez większą część dnia ciemno, a jesienią i zimą to nawet słońce do nich nie dotrze.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuTargówek
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.