Forum › Bielany
# Janka z Broniewskiego 06.09.2013 15:11 |
|
Najbardziej śmieciarski, tandetny i obciachowy bazar w mieście. Smród, brud i ceny z kosmosu. Już dawno powinien zniknąć. Mieszkańcy i tak jeżdżą we wtorek i piątek po zakupy na Wolumen, więc argumenty o likwidacji są śmieszne.
|
# Pobe 06.09.2013 15:21 |
|
Mieszkam w okolicy, czy bazar mi przeszkadza? Przyzwyczaiłem się do niego i raczej nie przeszkadza mi estetycznie ale rozumiem tych którzy przejeżdżając obok zastanawiają się czy przypadkiem nie cofnęli się w czasie o 20 lat (jak ktoś chce nakręcić film z akcją z początku lat 90-tych to ma darmową scenografię ;). Tak na chłodno analizując sytuację to wniosek jest jeden: władzom stolicy (dzielnicy) nie zależy na tym żeby tu było estetycznie. Skoro wiadomo że przez najbliższe 10 lat nie będzie drugiej nitki Broniewskiego to wystarczyłoby podpisywać umowy długoterminowe z kupcami, z zastrzeżeniem dotyczącym uporządkowania tego miejsca i problem rozwiązany. Znajdzie się w stolicy jeden rzutki urzędnik i zajmie się tą sprawą?
|
# adasko 08.09.2013 19:20 |
|
jestem za pozostawieniem mojego bazarku :) Ja bardzo lubię tam robić zakupy i nie przeszkadza mi że jest taki brudny .... Można go zmodernizować a nie likwidować ja już mam dość nowych osiedli . sprzedać teren dla jakiegoś osiedla
bzdura totalna ! |
# mieszkaniec Piasek 08.09.2013 20:41 |
|
no właśnie ,esteci się znaleźli, przez 20 lat (chyba grubo) jakoś nikomu to zbytnio nie przeszkadzało a teraz się czepiają , galerianie do galerii a mnie nie stać.
|
# Janka z Duracza 09.09.2013 16:06 |
|
#adasko napisał(a) 08.09.2013 19:20 jestem za pozostawieniem mojego bazarku :) Ja bardzo lubię tam robić zakupy i nie przeszkadza mi że jest taki brudny .... Można go zmodernizować a nie likwidować ja już mam dość nowych osiedli . sprzedać teren dla jakiegoś osiedla bzdura totalna ! No jasne, w chlewie też można kupować pieczywo czy warzywa... Współczuję braku obiektywizmu i elementarnego poczucia higieny oraz estetyki. |
# Rafał 10.09.2013 01:25 |
|
#mieszkaniec Piasek napisał(a) 08.09.2013 20:41 no właśnie ,esteci się znaleźli, przez 20 lat (chyba grubo) jakoś nikomu to zbytnio nie przeszkadzało a teraz się czepiają , galerianie do galerii a mnie nie stać. No i 20 lat wystarczy. Oczywiście bazar powinien zostać ale budy powinny być podobne, nie koniecznie jednakowe, ale schludne, a nie każdy wuj na swój strój. Warszawa przez tego typu obiekty jest brzydka i niestety nikt nad tym nie panuje. W obecnym kształcie bazar nie powinien zbyt długo funkcjonować. |
# PanKot 13.09.2013 12:20 |
|
Od 2 lat nie mieszkam już na Piaskach ale niedawno odwiedziłem bazarek. Faktycznie jest brudno a i ceny niezbyt atrakcyjne, tyle tylko, że jest wszystko "pod nosem". Przez całe lata robiłem zakupy na bazarku i przywykłem do jego wyglądu i pewnie dlatego nie zwracałem uwagi na wygląd. W obecnym czasie nie wypada aby takie "straganiarstwo" istniało w centrum Bielan. Z drugiej strony nie dziwię się kupcom. Skoro nie mają jasno określonego i długiego terminu dzierżawy to nie inwestują w wygląd - to kosztuje. Tylko, że strach pomyśleć jakie będą ceny na artykuły jak do nich zaczną sobie doliczać koszty inwestycji w modernizację budek!!!
Bardzo pozytywnie odebrałem, za to, Megasam. Czysto, niedrogo i przestronnie. I utrzymuje się mimo konkurencji bazarku. To dobrze. |
# Mieszkaniec Bielan 10.01.2015 12:32 |
|
To wstyd dla miasta i Burmistrza Bielan. Do handlu sa sklepy a nie syfiaste budy. Dzisiaj w nocy wysadzono tam bankomat. Szkoda ze calosc nie poszla z dymem.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.