Forum › Warszawa
# Witek z Atlantydy 08.05.2020 01:11 |
|
Zapłaci mandat to będzie wypraszali i liczył. We Wrocławiu pasażerowie dzwonią że jest nadmiar pasażerów. I policjia wlepia mandaty kierowcą.
A ja mam na co wydawać pieniądze A nie budrzet gminy powiększać. |
# Mati 08.05.2020 10:22 |
|
Niech wlepiają, nie mają podstawy prawnej wlepić mandatu kierowcy bo zgodnie z obowiązujacymi przepisami ja mam prawo przewozić tyle osób w pojeździe ile jest w homologacji. We Wrocławiu wszyscy kierowcy odmówili przyjęcia mandatów. Pozatym my jako kierowcy nie mamy żadnej podstawy prawnej do wypraszania ludzi z autobusu, my nawet nie możemy bezdomnego legalnie wyprosić z autobusu. Jak się komuś takie przepisy nie podobają prosze udać sie do ZTM-u ktory ustala regulamin ktory jest absurdem. Jako kierowca mam o wiele więcej innych zadań do wykonania i pilnowania niż liczyć pasażerów. Dla ludzi np. glupie jest to dlaczego autobus na dlugim przystanku musi zatrzymac sie na samym poczatku, do przystanku musimy podjechać max 220 mm od krawedzi bo inaczej ZTM moze to zaliczyć jako zle obsłuzony przystanek i dostajemy wtedy kary, nie działajacy wyswietlacz czy kasownik kara
|
# JackR1 08.05.2020 11:28 |
|
W Warszawie kierowcy pouczeni są przez przełożonych aby nie przyjmowali mandatu i mają pomoc prawną zapewnioną przez pracodawcę.
Prowadzący pojazd komunikacji miejskiej jest od bezpiecznego i zgodnego z kodeksem ruchu drogowego prowadzenia pojazdu a nie od liczenia co przystanek ilości pasażerów. Ja sobie nie wyobrażam, jaki bylby paraliż komunikacyjny, gdyby wszyscy kierowcy czy motorniczowie co przystanek wychodzili liczyć pasażerów i podejmowali próby ich wypraszania. A do tego na jakiej prawnej podstawie mieli by to robić ? Już widzę nasze karne społeczeństwo, które stosuje się do poleceń prowadzącego dany pojazd. Najwyższa pora aby Premier RP i minister zdrowia zdjeli juz te ograniczenia i limitu, bo one nie mają najmniejszego sensu a jedyne co powodują to skłócanie społeczeństwa na samym dole. |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.