REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

# qvertz

03.03.2019 08:23

Podejrzewam, ze ludzie podejdą do tych w gruncie rzeczy totalitarnych zarządzeń w taki sam sposób jak do analogicznych, które ćwiczono na polskim narodzie za komuny. Czyli oficjalnie jak najbardziej "za", a nieoficjalnie: "nam to wali".

# qvertz

03.03.2019 08:38

My będziemy sortować jajeczka, a ONI - nasze pieniążki.

# C2H5OH

04.03.2019 14:23

A może by tak zrezygnować z sortowania? Będzie taniej, jedna ekipa obsłuży wszystkie pojemniki, będzie łatwiej.

REKLAMA

# qvertz

07.03.2019 21:06

No i potrzebny będzie jakiś gospodarz Anioł, który na miejscu będzie ludziom sprawdzał, czy dobrze posortowali. W przeciwnym razie zarządzenie naszych "kochanych" władz spotka zlew.

# ddd

08.03.2019 21:19

Ja rozumiem sens czy konieczność segregowania odpadów. Ale rzeczywiście obecne zasady są poronionym pomysłem. Śmieci trzeba wyrzucać ze "ściągawką|, bo inaczej trudno będzie to ogarnąć. Informacje, które już do nas docierają są często niejednoznaczne a przede wszystkim niejasne. Poza tym wyrzucamy z reguły śmieci w workach. Czy wrzucenie dobrze podzielonych odpadów w plastikowym worku to już będzie wykroczenie?. Nie wiem, jak jest teraz. Ale kilka lat temu byłem u znajomych w Mediolanie. Tam co jakiś czas ichnia gmina (czy jak to się tam nazywa) dostarczała ludziom nieodpłatnie worki w takim kolorze jak pojemnik, do którego należy go włożyć. Ponoć worki były z tworzywa biodegradowalnego. Istotne ułatwienie. U nas jak zwykle wszystko z marszu robione i nieprzygotowane. Pamiętam pierwsze pojemniki. Ludzie dreptali wrzucając do odpowiednich pojemników szkło, papier i chyba plastik, a następnie przyjeżdżała wywrotka i panowie wszystko wrzucali na jedną pakę. Obecnie panowie zabierający odpady robią przegląd śmieci z danego budynku a następnie chyba piszą raporty, bo my mamy generalnie głęboko gdzieś przepisy i wrzucamy, jak nam pasuje, albo gdzie jest miejsce. Efekt - monit ostrzegawczy od firmy asenizacyjnej, że mieszkańcy nie sortują śmieci poprawnie i jeżeli sytuacja się nie poprawi będą odpady traktowane jako zmieszane - czyli ich wywóz będzie znacznie droższy. Przy nowych zasadach chyba trzeba będzie zatrudnić całe zastępy kontrolerów odpadów??
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni