Forum › Warszawa
Jak wyleczyć łuszczycę skóry głowy?
# onta 15.05.2025 17:30 |
|
Dziewczyny, mam to kilka dobrych lat. Byłam z tym kiedyś u dermatologa i przepisała mi jakis specyfik na to zebym wcierala i problem zniknął ale na chwile, później znowu sie pojawił i nie wiem co robić po prostu z tym sobie żyje. Czasem swędzi lub piecze ale rzadko. Co mam z tym zrobić?
|
# odist 19.05.2025 13:20 |
|
Kup sobie porzadny dziegieć, śmierdzi okrutnie ale pomaga. Odstaw sterydy i dobrze sie odżywiaj. Daivobet jest najsilniejszym sterydem na luszczyce wiec smaruj nim zmiany delikatnie. W dłuższej perspektywie od siebie odradzam bo nie jest to tak bezpieczny środek. Ja swoja glowe traktuje różnymi olejami ci prawda z roznym skutkiem ale mniej swędzi.
Do mycia szampon Psorisel, od kilku dobrych lat jedyny kosmetyk który rzeczywiśćie mi pomaga. Dodam, ze w tym czasie próbowałam również inne kosmetyki, ale zawsze wracam własnie go niego: https://www.apteka-melissa.pl/produkt/verdelab-psorisel-shampoo-szampon-na-luszczyce-skory-glowy-200-ml,76725.html |
# Jamtire 19.05.2025 15:42 |
|
Ja używam Paraderm plus, ale bardzo rzadko. Na skalp olej z kozieradki plus maść z żywokostu, na zmianę. Na noc warto jest nakładać albo płyn albo emulsję Prosisel (rano zmywasz szamponem) A tak działam od wewnątrz, bo niestety działanie zewnętrzne nie wystarczy.
|
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.