REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Jak usprawnić ruch na Modlińskiej - new pomysł

# focusomaniak

14.09.2004 12:06

Dzisiaj miałem okazję pojechac sobie do pracy autobusem E-4 (na codzien poruszam się autem). Majac w pamięci dyskusję o powstanie pasa dla autobusów i siedząc sobie 30 minut nie muszać głwoić się gdzie tu się wcisnąć, obserwowałem wyczyny innych z wysokości Ikarusa.
Jakie wnioski: totalny chaos - ale to każdy wie.
Wzdłuż Modlińskiej idzie piękna ściezka rowerowa, która od wysokości Piekiełka jest wykorzystywana przez rzesze kierowców :kierujących inaczej"
Ma ona szerokość spokojnie mieszcząca autobusy. Po małych modyfikacjach profili zakrętów śiwetnie nadawałaby się na dodatkowy pas ruchu.
Bo skoro teraz nadaje się dla stada osobówek a nawet busów to dlaczego nie dla autobusów???????
A rowerzyści - trudno sorki zakaz ruchu od 7-ej do 9-ej.
I TYLKO ZACHODZI PYTANIE: GDZIE RANO JEST POLCIJA Z WRD?????
CO ONI ROBIĄ????
LUB NASI WSPANIALI STRAZNICY???? aha to wiem bo sa codziennie na rondzie Śwaitowida/Topolowa tylko nie wiem po co bo stragany dalej blokują co????? tak, tak chodniki!!!!
Sorki ale tak się we mnie cós przelało, chociaż wiem że jedynym rozwiązaniem jest Most Północny - he, he ale pomarzyć to każdy głupi może. Na mnie Kaczor i nasz burmistrz w wyborach nie mają co liczyć bo gó..... robią w tej sprawie.
Pozdrawiam

Rudolf

14.09.2004 19:26

Widać, że kolege chyba emocje i fantazja poniosła, no ale cóż pomarzyć zawsze można. Takie rozwiązanie jest po prostu nierealne i nikt sie na takie cos nie zgodzi. Jedynie są dwie fizyczne możliwości rozwiązania tego problemu(wyłączając most):
wytyczenie buspasa lub poszerzenie do 2-óch pasów wjazdu na most Grota

# Mario - Akacje6

14.09.2004 20:11

Jesli mnie pamiec nie myli, to gdzies pod koniec czerwca w Gazecie Wyborczej pojawil sie artytkul o tym, ze w wakacje ma wlasnie byc poszerzony wjazd na Grota do dwoch pelno wymiarowych pasow. Jakos przez cale wakacje nic nie zostalo zrobione w tej kwesti, kiedy byl mniejszy ruch i mozna bylo to szybko zrobic. A teraz... znowu zaczyna sie horror. Wogole to wszystko jest chore. Przerobka skrzyzowania Marynarskiej z Woloska przy Galerii Mokotow - dlaczego nie zaczeli tego robic w wakacje, kiedy jest mniejszy ruch, tylko dopiero po? Ktos podejmuje popieprzone decyzje.

REKLAMA

# Marginalia_Filozoficzne

14.09.2004 21:51

"I TYLKO ZACHODZI PYTANIE: GDZIE RANO JEST POLCIJA Z WRD?????
CO ONI ROBIĄ????
LUB NASI WSPANIALI STRAZNICY" - pyta focusomaniak ?
...aaaa , wracamy My w sobote nad rancem "ze cweluchy" ( slowo stad zaczerpniete ! ) , z tylu na kanapie drzemie mlodziutki kleryk zarwany na lewiznie w Paradajzie. Uroczy, jeszcze ciasny blondynek o delikatnych, ale juz wprawnych dloniach ... he, he ... Ma na imie ma Antek. Podobno przyszly biskup ! He...
" Heeejjj ! Heeeejjj ! Antos klawy, do wypitki, do zabawy... " - jak spiewal w jednym ze swoich hitow bard Warszawy, Pan Stanislaw Wielanek. Znacie Webster ten folklor ?
Zajezdzamy na skrzyzowanie Mahofera/Swiatowida, a tam...Ludzie ! Dyskoteka ! Dwie blacharnie i erka. Na jezdni zolty kurz , przy garazach jakies lumpy, z ktorymi dialog "pod papierocha" toczy dwoch kanarow w zoltych kamizelkach z odlaskamy. Pod monopolowym jakies dresy kopia worek lub ... z daleka nie widac co to jest, ale to chyba nie jest czlowiek skoro patrol agencji ochrony w skodzie nie interweniuje...heh... w kazdym razie ten zwitek ani drgnie. Po jezdni ucieka z obledem w oczach na czarno ubrany czlowiek wyposazony w kawal kloca z gumy. Ma dlugopis i kapownik. A za nim na 20 centymetrowych platformach posuwa ( prosze zwrocic uwage na zastosowane "u" ) 15 (?) letnia zdzira z flaszka wodki i wywijac plastykowa torebka krzyczy ( doslownie ): Co tam ch...ju napisales w tym notesie ! ( oczywiscie nie wiadomo przez jakie "h" krzyczala to slowo - Mario z Akacji Szesc, jak myslisz ? )
To chyba jakas burda jest, co ? Bierzemy wiec komoreczke i dzwonimy pod ogolnopolski darmowy numer zgloszeniowy.
Po kwadransie melduje sie jakis mlodzian. Wysportowany glos mowi:
" Allo, Salut, Ys'dieyu, Hajduk" ....
Mowimy doslownie tak:
"Przyslijcie no tu synku k...wa na skrzyzowanie ( adresik ) ludzi, bo wam dziwka pracownika zapie...li torebka !"
Odpowiedz:
"Taaa jeeee... !"
heh, heh, heh...,
Antek budzi sie i chce okazac swoj pawi ogon. Zamykamy mu usta namietnym pocalunkiem ...
Z jezyczkiem, El Komendante

ragozd

15.09.2004 16:21

auta na sciezce rowerowej - w izbie wytrzezwin byles?
2 parkingi na WKM przed wjazdem do W-wy Modlinska i plochocinska i autobusy od nich co 5 min - i po problemie

# TDK2004

17.09.2004 11:39

...

REKLAMA

# Webster

17.09.2004 22:39

No i znowu pedał pokazał swoją "normalność". Mam nadzieję, że po tej wypowiedzi już nawet Ci którzy "tolerowali" tę chorobę dojdą do wniosku, że pedalstwo nie jest normalne i wymaga natychmiastowego leczenia.

# Marginalia_Filozoficzne

18.09.2004 12:27

Webster, patrz, po tekscie Pana Aborygiena ten cwel tedek jest tak zalepiony g...nem,ze nic oprocz wielokropka mu spod palcow nie wychodzi....
A'propos g...na Panie Gustawie ...he, he... wczoraj jedno male dziecko, chyba z II klasy szkoly podstawowej mocowalo sie ze stara, zuzyta prezerwatywa. Probowalo wyciagnac ja z zaschnietej kupy ! Jedna reka biedactwo "ciaglo", tylko jedna, bo na niej mialo rekawiczke ... czy gminy nie stac na wydanie dzieciom pary rekawic do robienia takich porzadkow ? Z oszczednosci przydziela sie po jednej, tak Pani Ilono ? A moze to rodzice mieli "zabezpieczyc" te rekawice ... jak to jest ? Nie musi nam Pani tu odpowiadac . Gustaw do Pani zadzwoni...he, he, he...
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe