REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

jak najłatwiej nauczyć się języka?

# Gruszka

28.02.2017 18:27

Hej, słyszałam wielokrotnie że najłatwiej będzie mi się angielskiego nauczyć jak wyjadę. Ale pracę mam dobrą, za chlebem nie pojadę. NI ejeżdżę też w ciemno na wakację tylko na organizowane, na takich się nic nie nauczę. A nie mam prywatnie do kogo pojechac, żeby odwiedzić czy coś :/ może jakaś alternatywa?

# SaraWawer

01.03.2017 12:54

Nie szukaj alternatyw tylko i tak tam pojedź, na organizowane ale kursy wakacyjne. Skrivanek ma coś takiego w ofercie, najlepszy czas, żeby się za tym rozejrzeć. Jest to cała nauka skonstruowana tak, by przyswoić jak najwięcej, byłam osobiście i uważam, że lepszej decyzji podjąć nie mogłam. Nic tak nie nauczy jak głęboka woda ;) ale atmosfera przednia, to dla mnie liczyło się najbardziej, mili i życzliwi ludzie :)

# Joasia

06.03.2017 16:50

Fajnie jest też ćwiczyć jezyk czytając czasopisma, ksiażki dla dzieci na poczatek po angielsku właśnie czy w innym obcym jezyku. Zapamietujesz wtedy, tłumaczysz na bieżaco słowa wiec jednocześnie poszerzasz zasób słownictwa...sporo ksiązeczek znajdziesz na www.smyk.com/ksiazki-muzyka-film.html, to fajny sposób na naukę dodatkową, polecam:)

REKLAMA

# ula90

01.03.2021 18:09

Ja znalazłam ostatnio bardzo fajny artykuł https://www.super-nowa.pl/wiadomosci-cat/art-jezyki-w-europie-poznaj-jezyk-bosniacki,12359 i lektura tego artykułu mocno zachęciła mnie do nauki tego języka. Mieliście do czynienia z bośniackim? Byłam raz w Bośni i bardzo mi się tam podobało, może warto pomyśleć o nauce i przeniesieniu się tam, albo pracy jako tłumacz.

# wiktoria63

10.03.2021 15:02

najszybciej nauczyc mozna obcego jezyka poprzez zabawe. najlepiej jesli masz dzieci zaczac juz od jak najmnodszych lat. pomocne moga sie okazac gry planszowe czy kolorowe ksiazki ze strony https://books4children.pl/ sama korzystalam i naprawde mozna przy okazji sie sporo nauczyc :D
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni