Forum › Białołęka
IMB najbardziej widoczna na Białołęce
# Agata 08.11.2010 16:09 |
|
Po ostatnim weekendzie muszę przyznać, że Inicjatywa Mieszkańców Białołęki najbardziej stara się w tej kampanii. Ulotki, plakaciki, ich kandydaci widoczni na każdym kroku. Jak tak dalej pójdzie to jeszcze nieźle zamieszają w tych wyborach
|
# ciekawa 09.11.2010 06:52 |
|
a jeśli okaże się że kandydaci Inicjatywy przejdą do PO, to nie zmieni niczego na Białołęce. PO potrafi przekupywać
|
# sandero 09.11.2010 08:20 |
|
Być może nawet cała ta inicjatywa to pomysł PO na odebranie głosów Gospodarności, której PO obawia się bardziej niż PiS-u.
|
# wyborca 09.11.2010 11:53 |
|
jeśli tak by było to świetny koń trojański!!!
czy ktoś może wymienić nazwiska kandydatów IMB w poszczególnych okręgach???? |
# wittiga 09.11.2010 14:45 |
|
Lider tego ugrupowania, Piotrek Basiński kandydował bez skutku w poprzednich wyborach z listy PiS
|
# Nowodowory 10.11.2010 06:53 |
|
Pokój radnych PO - puk, puk - kto tam - głodomorrra ja po was,
przerażeni radni PO - jak dobrze że to nie Gospodarność... |
# Adamkiewicz 11.11.2010 20:00 |
|
Jestem kandydatem IMB w pierwszym okręgu (lista nr 35 poz. 1). Powołaliśmy komitet wyborczy, przeciwstawiający się partyjnym zapędom. Propozycje dostawaliśmy już i z prawej i z lewej strony. Nikt nas nie skusił i nie zamierzamy włączać się w jakiekolwiek interesy partyjne. Naszym celem jest osiągnięcie samorządu pozapartyjnego. Mamy dość koalicji PO-SLD, a także wcześniejszej Gospodarność-SLD. Mamy wizję przyszłej nowocześniejszej Białołęki i wiemy jak tego dokonać. Żeby rozwiać Państwa wątpliwości członkowie komitetu nie zamierzają wstępować w szeregi żadnej partii. Będziemy głosować tylko za tymi uchwałami, które będą dobre dla nas, mieszkańców Białołęki. Odpowiednio dobrze zarabiamy i nie kandydujemy w celu osiągnięcia zysków z diet radnych. Jeśli Waszym zdaniem zasługujemy na Wasze zaufanie, oddajcie na nas głos.
O naszej inicjatywie więcej dowiecie się na www.imb.waw.pl |
# mieszkanka 12.11.2010 18:31 |
|
otrzymałam ostatnio ulotkę IBM w skrzynce pocztowej - Piotr Banasiński lider ugrupowania związany z Białołęką całe życie, bla bla bla. Irytują go codzienne korki - mnie tam nie irytują bo jeżdżę komunikacją miejską :) Oczywiście zdaję sobie sprawę ze nie każdy ma taką możliwość, ale nie oszukujmy się: dużo wygodnickich ludzi nie wyobraza sobie jeździć komunikacją miejską, bo samochód to jednak samochód. Aczkolwiek w sprawie usprawnienia komunikacji jest tu sporo do zrobienia to fakt. Ale Panie Basiński - Pan w ogóle nie jest oryginalny w swoich spostrzeżeniach, bo każdy z nas mimo wszystko przemieszcza się samochodem i każdego z nas irytują korki - nikogo nie olśni fakt że pana też i nikt sobie nie pomyśli "o gościa irytują korki - zagłosuję na niego to coś usprawni w tej kwestii". Poza tym poczekajmy cierpliwie na most i tramwaj. Te udogodnienia zdejmą zmartwienie korków z pana barków.
Kolejna kwestia: wasz program. Nie proponujecie niczego nowego: poszerzenie Modlińskiej i przedłużenie trasy tramwajowej - te założenia i tak będą kontynuowane przez PO jezeli wygra wybory na Białołęce; utwardzenie i oświetlenie zaniedbanych dróg - no fajnie ale te postulaty i tak są realizowane; co innego rozbudowa sieci wodociągów i kanalizacji (chociaż PO jak wygra i tak będzie się zajmowała też tą kwestią). Najlepsze jest centrum rozrywkowo-usługowe mniej więcej na rogu Płochocińskiej i Modlińskiej - hmmm, nie bardzo rozumiem tę lokalizację, gdzie dokładnie to ma być? I za ile czasu? Bo póki co wszyscy obiecują multiplex (będę tu obiektywna: także PO) a jakoś nadal ono nie powstaje....; utworzenie nowych przedszkoli i szkół podstawowych- no i znowu powtórka postulatów innych kandydatów. Ja apeluję do wszystkich formacji także o PAŃSTWOWE ŻŁOBKI - jeden państwowy żłobek sprawy nie załatwia Szanowne Ciała Polityczne! ps. gratuluję krzyżówki na ulotce! |
# mieszkaniec nowodworów 13.11.2010 22:23 |
|
a ja bym z chęcia dowiedział się coś więcej o kandydatach IMB - ulotki nie dostałem (mam nadzieje, że jeszcze jakąś dostanę), a na stronie nie dowiedziałem się praktycznie niczego o kandydatach (poza nazwiskami i wiekiem). Czasu na podjęcie decyzji zostało juz tydzień, a tu niewiele konkretów, a przyznam się, że mam zamiar zagłosowac na któreś z lokalnych ugrupowań, czyli IMB lub Gospodarność (o tych drugich już coś się dowiedziałem z ich strony) - na partie zagłosuję za rok
IMB - do roboty - zdążycie z informacjami na stronie do wyborów? i tak od razu pytanko do IMB - zakładam że niestety nie zdobędziecie większości, więc z kim byście widzieli "koalicję"? bo wszystkie już zdążyliście skrytykować |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.