Forum › Bemowo
# peter 31.08.2019 09:30 |
|
Dobrze by było aby organizator występował pod imieniem i nazwiskiem, a nie chował się za szyldem marketingowym. Organizator mówi o 75 dB hałasu, a dla zabudowy mieszkaniowej graniczna wartość to 50 dB. Dla samochodów i samolotów są inne normy. Fajerwerki to hałas impulsowy, a więc bardziej dokuczliwy niż jednostajny ruch komunikacyjny. Reasumując: anonimowa grupa cwaniaczków chce zakłócać mieszkańcom Bemowa spokój aby zadowolić garstkę festyniarzy.
|
# KOLO 31.08.2019 09:57 |
|
A może zakazać ruchu pojazdów w miastach bo hałas jaki wytwarzają jest słyszalny cały dzień i w nocy tez i jest bardziej dokuczliwy niz jednorazowy pokaz fajerwerków.
Poza tym samochody tróją ludzi i powodują wypadki. A ZAPOMNIAŁEM RADNI WOZA SWOJE TYŁKI SAMOCHODAMI WIEC Z TYM NIC NIE ZROBIĄ. |
# Z Popiołka 31.08.2019 12:11 |
|
Mieszkańcy okolic ul.Popiołka, Osmańczyka żyją w ciągłym hałasie. Jak nie szkółki latania , imprezy driftowe, koncerty na terenie Automobiklub Polska, Forcie Bema, strzelnica przy Waldorffa 8a, to teraz ktoś chcę zarabiać kasę na fajerwerkach. Od trzech cwaniaczki zarabiają kasę kosztem zdrowia mieszkańców Bemowa i Biealan.
|
# Piaski Zgr. Żmija 31.08.2019 13:56 |
|
Prowadzimy działania na rzecz zaprzestania organizacji uciążliwych dla nas prymitywnych i prostackich imprez typu "drift" i fajerwerki.
|
# Z Popiołka 31.08.2019 18:41 |
|
#Piaski Zgr. Żmija napisał(a) 31.08.2019 13:56 Prowadzimy działania na rzecz zaprzestania organizacji uciążliwych dla nas prymitywnych i prostackich imprez typu "drift" i fajerwerki. Od lat prezes Spółdzieni Mieszkaniowej "Piaski" piszę skargi na glośne imprezy na terenie Automobiklub Poska. Ale widać prezes Automobiklub Polska ma dobre układy z zarządem Dzielnicy Bemowo.Były burmistrz Kuca nawet lubiał tam sobie podriftować.Ostatnio eurposeł z Konstancina-Andrzej Halicki , promował swoją facjatą hałaśliwą imprezę. Także wiecie-nie głosujcie na PO.Mieszkancy dla nich się nie liczą a jedynie czyjeś dochody , kosztem zdrowia mieszkańców. |
# Fajerwerkoman 02.09.2019 08:12 |
|
Ludzie trend na Bycie fajnym dawno się skoczył ! Fajerwerki były są i będą! jeśli tak bardzo to przeszkadza mniejszości to polecam kupić sobie zatyczki do uszu :) Jestem jak najbardziej za pokazami bo coś się dzieje a nie tylko człowiek siedzi w domu i ogląda propagande w tv
|
# Thierry 02.09.2019 19:28 |
|
#Fajerwerkoman napisał(a) 02.09.2019 08:12 Nie, nie będzie fajerwerków. Podobnie jak nie będzie palenia gumy i innych prostackich imprez. Ich czas minął, tak jak minęły czasy publicznych egzekucji i innych tego typu rozrywek dla gawiedzi.Ludzie trend na Bycie fajnym dawno się skoczył ! Fajerwerki były są i będą! jeśli tak bardzo to przeszkadza mniejszości to polecam kupić sobie zatyczki do uszu :) Jestem jak najbardziej za pokazami bo coś się dzieje a nie tylko człowiek siedzi w domu i ogląda propagande w tv |
# Mario@ 02.09.2019 20:51 |
|
Chyba się przewraca w głowie od narzekania na wszystko. Nie lubisz fajerwerków to nie idź na imprezę. Proste. nie podoba Ci się że to przy Twoim bloku - to się wyprowadź pod Warszawę lub dalej na wieś. Miasto to miejsce dla bardzo dużej ilości osób. Każda z nich chce coś robić i nie wszystkim musi się to podobać. Najłatwiej siąść i narzekać.
Zwierzętom nic nie będzie. Uciekną lub selekcja naturalna zrobi swoje. Czym jest 1 dzień fajerwerków do 4 miesiąca codziennych lotów samolotów nad bemowem. |
# kat Alik 03.09.2019 05:53 |
|
"Czym jest 1 dzień fajerwerków do 4 miesiąca codziennych lotów samolotów nad bemowem." albo do miesiączek prezesa, którymi nas nęka od prawie 10 lat?
|
# kapolto 05.09.2019 09:41 |
|
Znowu robią zamieszanie z niczego? Bez jaj... Co wy macie te fajerwerki codziennie, że wam przeszkadzają? Dajcie ludziom pokorzystać i się pobawić. Jakiś problem jest z tym? Po co rozsiewany jest ten ferment?
|
# Mdl 06.09.2019 09:06 |
|
#KOLO napisał(a) 31.08.2019 09:57 A może zakazać ruchu pojazdów w miastach bo hałas jaki wytwarzają jest słyszalny cały dzień i w nocy tez i jest bardziej dokuczliwy niz jednorazowy pokaz fajerwerków. Poza tym samochody tróją ludzi i powodują wypadki. A ZAPOMNIAŁEM RADNI WOZA SWOJE TYŁKI SAMOCHODAMI WIEC Z TYM NIC NIE ZROBIĄ. Ruch samochodowy jest i tak cichszy. Cwaniaczek podał wartości dla samochodów gdy jest się obok nich i cisną na pełnej. Poza tym normalnie ruch samochodowy tworzy jednostajny hałas, a mi się i tak parę razy zdarzyło, że obudził mnie właśnie jakiś wyraźnie głośniejszy od reszty. Bycie budzonym przez pokaz fajerwerków to norma, dla dzikich zwierząt to dramat, takie Polacy to patologia. |
wichurska 20.09.2019 11:20 |
|
Nie ma innej hucznej rozrywki dla gawiedzi? Pokazy laserów za ciche? Mało efektowne?
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.