REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

I co z tymi nowymi autobusami?

goclosz

23.06.2007 16:55

Zapewne mieliscie przyjemność wracać nowymi liniami "N", prawda ze czysta rozkosz? Nie wiem czemu jeszcze nikt, nie podjal sprzeciwu w tej sprawie, przeciez to obłęd jakiś... szczególnie dla mieszkańców Wiśniewa i Henrykowa, no i komu przeszkadzało 518???

Matka_Sławka_z_Gdańska

23.06.2007 21:55

518, jako jeden z autobusow przejezdzajacych kolo budynku stojacego na rogu ulic Mahoffera i Swiderskiej ( chyba tak sie te ulice nazywaja ? ) przeszkadzal pewnej narodowo-katolickiej aktywistce religijno - spolecznej. We snie, w modlitwie i tych wszystkich codziennych czynnosciach, na ktore moze sobie pozwolic syta, zdrowa i zabezpieczona finansowo rzadowa renta, osoba nie potrzebujaca juz nigdy wiecej pracowac. Korzystajac ze sprzyjacych ukladow zapewnila sobie, moze akurat nie tyle ile chciala... ( przypomnijmy przyjezdnym, ze zamiarem byla calkowita likwidacja ruchu autobusowego na tych ulicach i taka korekta przystankow, aby Nowodwory i Tarchomin upychaly sie do wozow na dwoch. Na petli i kolo Tesco /d. Lider / ), ale i tak znaczaco duzo i to juz jest cos...
Czego nie udalo sie pozamieniac, jak 518 w 503 z nowa trasa, to sie wzielo i zlikwidowalo.
Rowniez z tego powodu zmieniono trase autobusu nocnego.
A wiecie !? Ha, ha, ha... Ha ! Podobno ten nocny wyczynia na trasie cuda o jakich sie nie snilo ! Juz z cetrum wyjezdza oryginalnie... jadac po ulicach po, ktorych nawet w dzien jezdzi malo lub wcale autobusow. Jak zadzumiony jakis ... przemyka sie i starannie omija stacje metra i wieksze skrzyzowania, zjezdzajac szybciutko w mrok Powisla. Jakby smierdzial [ Regulamin - przypis Matki Sławka z Gdańska ].
Ha. Hy... Ha-ha... w koncu cos w tym jest ! Obsluguje przeciez przyszla zlewnie szamba dla calego miasta i okolic. I juz teraz cwiczy ...salonowa dyskrecje... Potem snuje sie po Pradze po takich zakamarkach i zaulkach, ze az ma trudnosci z lamaniem sie w zakretach miedzy kamienicami ... w oszolomienie wprawia fakt , ze po drodze przez to zalipie nie ma prawie przystankow. W zwiazku z tym niby jedzie szybko, ale nie ma tak dobrze... zapetla zgrabnie na Zeraniu przy dyspozytorni i koryguje sie z rozkladem. Czasami to trwa...
Pewnie dzwonia z nadzoru na Tarchomin, do niej i jak sluzba odbierze pytaja:
- Niech bedzie pochwalony, Siostro Przelozona ! Mowi Nadzor ...
- Na wieki wiekow Bracie Dyspozytorze ! Tu Siostra Urszula
- Romek...hm, hm... Siostro...dzwonimy zapytac, czy Deputowana juz spi ?
- Jeszcze nie Bracie. Konczy z Zajacem ukladac liste...
- Jaka liste ?
- Osob... Pst ! Nie wolno mi mowic ,ale powiem tylko ,ze jakos tak przed poludniem byl u niej Mezczyzna z Kotkiem i przymiosl ze soba caly plecach skoroszytow.... Podobno prosto roboty byl, bo Pani kazala dac mu suchego w przedpokoju
- taki z kotkiem ? Brunecik ?
- Tak Bracie ! Znacie go... ?
A autobus stoi.... niby czeka na nocny, co z Woli na Pelcowizne leci... y...hy...
- Tak...widzialem go pare razy, jak autobusem jezdzil. Z tym dzinksem...
- A potem przyszedl Zajac i teraz siedza i ustalaja: kto, kogo, kiedy i gdzie !
- Bo ja tu mam autobus Siostro, stad dzwonie, bo chcialbym go w Osiedle do was wpuscic... i... mowicie, ze nie spi ?
- Ale nocne juz u pod naszymi oknami nie jezdza, Bracie Dyspozytorze !
- ale 250 metrow od Waszych okien maja przystanek ! Siostro ! Strzezonego pan bog strzeze... ja mam zone i dziecko...pytam, co robic ? ...
Siekiera dowodzi, ze rozbic na dwoje jest trendi, wiec i Matka uciekna sie do tego zabiegu....

Matka_Sławka_z_Gdańska

23.06.2007 22:23

- Slub braliscie ?
- Tak
- Male ochrzczone ?
- Tak, juz nawet po komunii
- Uczeszczacie ?
- Uczeszczamy !
- Za ile wchodzicie w zrzutke, tylko nie kreccie mi tu Romek !?
- Ja...metalem...wchodze
- Ty, dziadu.... ty wierzysz ?
- Wierze...
- Dobra pomodlmy sie...
- Razem ? Teraz... ?
- Teraz. Noc taka piekna A co.... nie chcecie chwalic pana.... .. zaraz... zaczekajcie Romek....
- Czekam Siostro, juz drugi woz nadjechal... !
- Dobra, sluchajcie Romek wyszla do lazienki... macie szanse !
- Puscic jeden ?
- Puscic ! Ino migiem, niech przeleci zanim sie podetrze...
- Puszczam..ha, ha, ha.... jak sie luzno zrobilo.... o rany.
- No widzicie. Za ile bedzie ?
- Za chwile. Na Modlinskiej nie ma przystankow...ha, ha, ha... jestem taki szczesliwy !
- No widzicie, a tak sie balisciem jakbyscie jakims lekarzem byli....ech wy, chlopy !
- Siostro ?
- Tak ?
- A co ona mu dala oprocz suchego za te kwity ?
- Komu ?
- No temu efebowi ...z tym kotkiem...
- On chial, zeby ona mu pomogla zalatwic dudka, ale ona w drzwiach mu wlepila rzezbe ludowa, ma tego z okraglaka tony, taki motym ... szczygiel na konarze. Jak siedzi.
- Siedzi ?
- Tak ? A co ? O ! Leci.... !
- To nie siedzi ? To animacje mu dala ? ...
- Cicho Romek, ty glupi, twoj nocny przelecial ! U -aaa ! madry chlop z kierowcy nie zatrzymal sie na Swiatowida !
- Madry, Tez chce zyc.... !
- Ostancie z bogiem Bracie Dyspozytorze. Duzo tam macie juz tych nocnych ?
- juz trzy sie zjechaly, siostro !
- a noc krotka teraz Bracie, jest sens puszczac nocnego ?
- ?
- Pomyslcie nad tym, Romku, zanim zadzwonicie. I o dzieciach pomyslcie. Tak ?

REKLAMA

# stroskana Jolka

24.06.2007 19:48

Powiedz Matko dlaczego ten ktory chcial przypodobać się facetowi który posiada kota Rudolfa przez sluzbe karmionego państwowym fotki swe zmienia.Zdjęcia swoje robił z kotem prawie na wysokości glowy tak jak gdybyb chcial mówić rozum mamy na tej samej wysokości i jestesmy z Tobą.Teraz gdy pielęgniarki mówią swoje nie on oblicze swe zmienia.Wtajemniczeni twierdzą że z dudkiem się nie widzą bo pracę zmienil.Tu gdzie lud bialołęcki z trudem koniec z końcem wiąże z drugim który podatek nie za wszystko do kasy państwowej odprowadza ( albowiem jest przekonany że po sądzie zwanym ostatecznym zostanie mu przebaczone ) Spiewają razem.Czy nie boisz się że razem autobusy pchną w nieznane ?

# wesoły franek

24.06.2007 21:47

Ale na różne głosy.

# B.W. radny

24.06.2007 22:18

I tak brak im/nam? jedynej właściwej większości. No, chyba, że kot ich/nas? wesprze. W każdym razie pogadam ze swoim. Łebski gość - i na sąd ów ostateczny niejedną mysz i niejednego kreta zawiódł - może znajdzie dojścia...? W końcu szaleństwu trzeba powiedzieć STOP!

REKLAMA

# ZUZA Z PŁUD

27.06.2007 22:53

BARTUŚ KWALIFIKUJESZ SIĘ NA LECZENIE PSYCHIATRYCZNE.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025