REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Grodzone osiedla

jakubek

23.01.2008 17:42

Co to za durna moda na te grodzone osiedla panuje. Mieszkam na Tarchominie od 81 roku czyli od samego początku istnienia i między blokami i osiedlami można było poruszać się swobodnie bez krat, kluczy, chipów i innych bzdur. Teraz jak się idzie np. ul Odkrytą spacerem i chce wstąpić na wał który jest 50m to trzeba zapierdzielać 2 km do najbliższego wejścia. Co za bzdura. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to nic to nie daje bo jak będą mieli okraść chatę to i tak to zrobią. Tworzą się jakieś porąbane getta dla nowobogackich, zamkniętych w sobie. Poróbcie jeszcze wieżyczki dla strażników z kałachami, bo każdy obcy to wasz wróg.

# Nowobogacka

24.01.2008 13:51

Jakubie spokojnie, może to i głupia moda na grodzenie osiedli bo i tak nas nie ochronią przed złodziejami mieszkań ale są skuteczna zaporą dla młodych chuliganów, bezdomnych wysypujących śmieci ze smietnikow i innych nie porządanych osób na osiedlu.

jakubek

24.01.2008 17:13

Tak jak napisałem wcześniej wasze dzieci nawet kolegów z innych osiedli nie będą mieć bo niby jak mają się poznać skoro nie można wejść. Ja jak byłem mały to po całym Tarchominie latałem rowerkiem i wszędzie się kogoś znało i było miło sympatycznie. Szczytem beznadziei jest już ul. Odkryta którą iść można tylko w lewo lub prawo bo inne kierunki pozagradzane -wolałbym w starym bloku mieszkać w niezamkniętej części Tarchomina gdzie chodzę sobie jak chcę i żaden ochroniarz w zielonym kubraczku nie pyta do kogo po co i dlaczego. Skoro tak Wam to pasuje to wyobraźcie sobie, że wszystkie osiedla zostają zagrodzone jak wtedy byście się poruszali. Wam najlepiej by pasowało jakby wasze bloki były zagrodzone a reszta wolna żebyście sobie spokojnie mogli spacerować! Ale się rozpisałem ale to dlatego, że zawsze się bulwersuje jak mam konieczność iść tą Odkrytą!!

REKLAMA

Matka_Sławka_z_Gdańska

25.01.2008 13:17

Jakubek ? My Was tu zacytujemy:
''Szczytem beznadziei jest już ul. Odkryta którą iść można tylko w lewo lub prawo bo inne kierunki pozagradzane...''
To wprzód nie można ? Ani się cofnac ?
A skad przyszedles? I jak ? Bokiem, przy murze, czy plocie ...
Hm...byly tu już Nasze typowania na Swietych, na przyklad Remigiusz na przystankach autobusowych dawal rózne znaki, przyjmowal pozy i miewal stygmaty, Swieta, patronka Walu Wislanego miala zostac kobieta bezdomna, która rozjechal narabany w trzy [ Regulamin - Matka Sławka z Gdańska ]... funkcjonariusz aparatu represji...
A Ty, Jakubku, tak jak Swiety Szymon Slupnik ( z wielkim slupem w zadku ) mogłbys byc patronem ulic nowodworskich, ktore na Twoja czesc bylyby pod wezwaniem Swietego Jakuba Zboczonego.
I nie histeryzuj Nam tu, bo My tu nie o inklinacjach seksualnych, ale o to, ze wedlug nas bokiem chodzisz. I tyle. Rozumiesz ? I sie cieszysz, prawda ?

jakubek

25.01.2008 15:11

Matko Sławka z Gdańska naprawdę ubolewam nad Twoją chorobą i szczerze chciałem ci pomóc jednak z przykrością stwierdzam, że żaden psychiatra nie podjął by się leczenia tak przewlekłego schorzenia psychicznego. Już chyba tylko pozostaje Ci leczyć nogi bo już niedługo i one zostaną zaatakowane tym wirusem, który najpierw zaatakował główkę. Z Wyrazami współczucia-Jakubek:)

Matka_Sławka_z_Gdańska

25.01.2008 16:50

... mozna byloby przypuszczac, ze glupie sa Matka, gdyby nie to Twoje zdanie:
''Szczytem beznadziei jest już ul. Odkryta którą iść można tylko w lewo lub prawo bo inne kierunki pozagradzane...'' [b]
To zdanie oznacza, ze ta ulica ma tylko wlot i wylot. Analizujmy kierunki zatem:
1. Wchodzisz wlotem, jak normalny czlowiek - twarza na przód. Idziesz. Wlot, ktorym wszedles, masz tam gdzie tylek. Z lewej masz plot, a prawej mur. Przed toba wylot. Mozesz nim wyjsc.
[b] Wiec jak mozesz napisac, ze mozna albo w lewo, albo w prawo...co ?

2. Wchodzisz tym wylotem do ktorego doszedles i wyszedles z Odkrytej i to jest wlot, a wylot jest tam, gdzie wchodziles w pkt. 1.
Idziesz normalnie, jak czlowiek, ,,buzka na swiat''. Co masz po lewej. Mur. A po prawej plot. Zwroc uwage na zmiane usytuowania oboektow, przy powrocie....prawda ? Ale jakbys na to nie patrzyl, ani w lewo, ani w prawo.
Wiec jak mozesz napisac, ze mozna albo w lewo, albo w prawo...co ?
Po raz wtory Matka pytaja ! I wychodzi Matce, ze taka swoboda jest mozliwa, gdybys cwalowal bokiem, tak jakbys tanczyl krakowiaka... w lewo przez Odkryta i w prawo przez Odkryta.
A czy wiesz, ze przez Odkryta mozna caly czas w prawo ? To proste. Posluchaj
Wpadasz wlotem, twarza do plotu i gnasz prosto. Bokiem, Prawa reka uniesiona na glowa, lewa pod bokiem...i nucisz: Krakowianka jedna miala dildo z drewna... tfu... chlopca miala, przepraszaja Was Matka Wszystkich i cwalujesz... do wylotu. Wypadasz, obracasz sie o 180 stopni i wpadasz z powrotem w Odkryta, tym razem przed soba masz mur i gnasz... a prawa reka uniesiona nad glowa, lewa na biodrze i klusujesz z powrotem...
I raz dookola ! I jeszcze raz, i jeszcze, wciaz w prawo...
Niemozliwe, powiesz ? Chore ! To posluchaj:
"A dwaj znakomici uczeni
w Gizach, czy tez w Chartumie
nalogowo spod ziemi
wykopywali mumie...
I wykoplali !
I rzulici sie kopsac !
To mumia Mekerinosa !?
Nie poznaja Cheopsa.
Zarli sie niesluchanie,
juz bylo z nimi krucho,
w tem mumia jak nie wstanie,
jak nie kopnie ich w ucho
i kazdemu na glowie
nabila duza sliwke.
Spojrzeli staruszkowie !?
Ona ma rogatywkię !
Bo...
To nie jakas pokraka
w stroegipskim stylu !
To mumia Krakowiaka,
tu nad brzegami Nilu.
Zaczeli go rozwijac,
juz widna glowa szyja,
Ooooo !
Już zaczyna cijać.
Hej Krakowiaczek ci ja ! " *)
Widzisz jak sie mozna zagalopowac ?
------------------------------------------
* - w pracy wykorzystaly Matka fragmenty piosenki Tadeusza Chyly pt. "Mumia"

REKLAMA

jakubek

25.01.2008 17:15

jesteś bardzo ,,intelygentny". Ciebie naprawdę powinno się zamknąć na osiedlu i nie wypuszczać między ludzi

Jellyeater

25.01.2008 17:54

Powinny być przejścia między osiedlami. Faktycznie lipa z tym wałem. Ale z drugiej strony, ludność lubi mieć ogrodzone obejście.

jakubek

25.01.2008 18:17

dobre z tym obejściem:)

REKLAMA

# siekierka kurpiowska

26.01.2008 10:03

Obchodząc dywagacje Mateczki chciałbym tylko powiedzieć, że czy w lewo, czy w prawo, czy do przodu, czy do tyłu pozostaje tylko jeden kierunek spaceru -wzdłuż jadących ulicą Odkrytą samochodów.Chcąc uciec od uwielbianego swądu spalin samochodowych możemy, co najwyżej zajrzeć do Biedronki stojącej nieruchawo na polnej łące w pobliżu Odkrytej. Musimy mieć też świadomość, że nasz spacer i zdrowotne wdychanie spalin musimy zakończyć przy piaskarni. Dalszy spacer w stronę zabytkowego kościóła może się skończyć dla nas ze względu na brak chodnika błotną kąpielą ( garby postawione na ulicy dzięki działaniu całego sztabu przyznających się do tego nie spowalniąją odpowiednio jadących samochodów) przy przechodzeniu wzdłuż Nowodworskiej. Skręcając w stronę wału Mateczko możemy skierować swe kroki w lewo - do sminarium lub w prawo i drałować dwa kilometry, aby móc ponownie zejść z wału.
Idąc wałem wiślanym musimy jedynie uważać na rozpędzonych rowerzystów i powinniśmy małym dzieciom nałożyć kagańce, aby przypadkiem któreś z nich nie wpadło pod koło roweru.
Mamy też możliwość zbiec z wału i obejrzeć świeżo postawione tablice informujące o wyjątkowości terenu po którym spacerujemy.
Życzę udanych spacerów i wybrania właściwego kierunku.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Kambukka Olympus
Kambukka Lagoon

REKLAMA