REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Finansowanie kampanii wyborczej

# zaintrygowany

22.10.2006 20:28

Czy Pan B. Włodkowski finansował to z limitu wyborczego ? bo ......
http://www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/aveciarz/004/1
Wszelkie artykuły reklamujące kandydata na Radnego powinny pochodzić z limitu wyborczego (limit 1000 zł brutto na mandat w okręgu). Nie widzę na stronie tej informacji.
Brak finansowania materiałów wyborczych, a takim jest z pewnością artykuł w, którym podaje się swoje miejsce na liście to poważne naruszenie ordynacji wyborczej, a tym samym prawa.

# mała

22.10.2006 20:42

Włodkowski powoli pokazuje swoje oblicze.Moze okazac się ze na finansowanie samej gazetki łoży ktoś inny z funduszy pozarządowych.No a gdzie ten profil że to nie polityczna gazeta skoro dzieci beda biegac i krzyczeć Ave Włodkowski!!! Smoczyński be.....

# wyborca

22.10.2006 21:29

Pisanie artykułów do gazet i udzielanie wywiadów nie liczy się do limitu wyborczego. To nie są materiały komitetów wyborczych, lecz redakcyjne (nawet jeśli wydawca jest kandydatem).
A swoją drogą jak prowadzić kampanię za 1000 zł brutto. Przecież to kpina. Kandydata nie stać nawet na wynajęcie sali i zorganizowanie spotkania z wyborcami.

REKLAMA

# Włodkowski

22.10.2006 22:10

Dlaczego AVE Włodkowski, a Smoczyński be? Przeciez jestem z Gospodarności, minimum lojalności obowiązuje.
A co do tekstów prasowych - to nie sa reklamy wyborcze.
Wspomniana suma 1 000 zł dotyczy ulotek, plakatów, ogłoszen wyborczych, reklam, takze listów do kandydatów.
Ja nie łamię prawa. radziłbym zainteresowac sie innymi przypadkami. A jest czym/kim...
Aveciarz jest niezależna gazeta Fundacji AVE i realizuje cele statutowe Fundacji. Obecnie jestem kandydatem tejże Fundacji do Rady Dzielnicy, więc naturalne jest, że gazeta popiera mnie. Czym innym jest reklama, czym innym wypowiedx o wyborach i w sprawach wyborczych kandydata-redaktora gazety, stałewgo publicysty... Czy p. Kaznowski miał prawo publikowania tekstów w NGP przez ostatnie kilka miesięcy?
Co do finansowania Aveciarza, jak juz pisałem wielokrotnie,
obecnie finansowany jest niemal w 100% ze środków sponsoprów Fundacji AVE (osób fizycznych i zaprzyjaźnionych firm). Docelowo, chcemy, aby część kosztów pokrywały reklamy, ale to oczywiście w miare rozwoju gazety.

# chmurka

23.10.2006 19:41

Hej Włodkowski kombinujesz.Początkowo na pierwszej stronie pisales ze to miesiecznikkulturalno sportowy.Teraz tę mlodzież wciągasz w swoje sprawy. Nie kręć im w glowach.Sam się realizuj. Bo inaczej nie powinieneś być sponsorowany pozarządowo.Ruch ten nie utrzymuje się z ofiar.

# B.Włodkowski

23.10.2006 21:48

To jest miesięcznik o ciekawych inicjatywch, kulturze i sporcie i w ogóle pewym stylu proponowanym młodym ludziom, opartym na twórczej aktywności. W tym nurcie np. mieści się działalność młodych ludzi ze stowarzyszenia wybieram.pl, o których będziemy pisać w numerze listopadowym.
Jest to także pismo Fundacji AVE. które musi być zgodne z interesami tejże organizacji. Skoro Fundacja chcxe mieć swojego człowieka w radzie nic dziwnego, że o tym pisze. Zresztą nie stoi to wcale na przeszkodzie... Numeru nie wypełnia w połowie wyborcza propaganda (choć w listopadowym będa np. reklamy, ale to już inna, komercyjna sprawa, o czym też pisałem w jednym z numerów). Jako szef Fundacji i publicysta gazety tejże Fundacji i jednocześnie kandydujący mam prawo także do tego w swoich tekstach się odnosić, zwłaszcza, że to całą wyborcza sprawa rozegrała się pod wpływem Aveciarza (odsyłam do wstępniaka z 3 numeru, którego konsekwencją jest wstępniak z numeru 4).
Młodziez ma swój rozum i nie da się manipulowac. Zresztą mandat radnego to nie tylko moja sprawa...
A głosy z jakimi spotyakmy się podczas roznoszenia gazety (właśnie od młodych) wskazują na zupełnie inny od Twojego, właściwy odbiór... Czytelników pozdrawiamy (i dziękujemy!)
Organizacja pozarządowe utrzymują się własnie z ofiar (a z czego innego)? Np. aby dostać dotację państwową na jakiś projekt, trzeba wykazać wkład własny... SKąd go mieć? W niekomercyjnych projektach? Tylko z wpłat, datków ludzi dobrej woli.
Odnoszę wrażenie,że wiedza o III sektorze jest bardzo znikoma... Szkoda! zapraszam na www.avetki.alleluja.pl.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą