Forum › Białołęka
dzisiejsza podróż E-4 uświadomiła mi...
# E-4 Rider 25.11.2005 08:32 |
|
...że w autobusie nigdy nie jest na tyle ciasno żeby się motłoch z legionowa nie mógł zmieścić na ekspresowej
- "Proszę się przesunąć, przecież każdy musi (!) dojechać" |
# kil 25.11.2005 09:08 |
|
A ty kiedy się od mtłochowałeś ? ćwoku ze słomą w buciorach, zmień E - 4 na osła lub furmankę będzisz miał luźniej.
|
# Lenart 25.11.2005 09:57 |
|
nie dosc ze sie pchają to jeszcze od nich smierdzi
|
# E-4 Rider 25.11.2005 12:59 |
|
kil widze, że jesteś przedstawicielem klasy wystawiającej buciki na korytarz na nowodworskich osiedlach
|
# kil 25.11.2005 14:05 |
|
Jeżeli już to tylko po to żebyś mi ćwoku je czyścił(niestety nie na nowodworach... a może i na szczęście)
|
# lis 25.11.2005 14:34 |
|
cale szczescie ty wiesniaku bo na naowodwory cie nie stac i mieszkasz na zapchlonej wsi
|
# cramp 25.11.2005 17:03 |
|
Niestety, w ogole autobusy z Tarchomina nie powinny stawac na ekspresowej, wiesniaki z Legionowa maja swoje transludy i inne burakowozy i niech sie ich trzymaja, a nie ze kazdy musi dojechac? Wpycha sie taki i nie widzi ze juz miejsca nie ma, i nie zaczeka bo przeciez nastepny autobus jest za 2 tygodnie!!
|
# yyy 25.11.2005 21:49 |
|
Oj ludzie, ludzie - przygadywał kocioł garnkowi, albo burak cebuli, przecież wszyscy jesteście napływowi i to w większosci z prowincjonalnych miasteczek i wiosek, a jak pomieszkacie chwilę w Warszawie to już państwo "warsiawiacy" pełną gębą. Nie wiem czy "rdzennej" tzn chociaż z 30-letnim stażem zamieszkania ludności Tarchomina czy przyległości typu Nowodwory, Kępa Tarchomińska Winnica itd jest chociaż z 10%
|
# siekierka kurpiowska 25.11.2005 22:53 |
|
Roots -powróćmy do korzeni, pokażmy, że napływowi potrafią się przyznawać do swoich prowincjonalnych miasteczek. Co więcej potrafią się smiać z pewnych przywar jakby z klucza przydzielonych do ich rodzinnych stron.
Czy wiecie czym różni się Kurp od siekiery?.... Siekierę można stępić, a Kurpia nie. |
# yyy 25.11.2005 23:22 |
|
Nasi forumowicze raczej się nie przyznają Siekierko, mam pewne doswiadczenie stykając się z licznymi ludźmi z racji pracy, ja mieszkam tu ok. 20 lat i nie wstydzę się korzeni, ale jak sobie tu przy każdej okazji od buraków, siana i słomy wytykają.
|
# yyy 28.11.2005 00:36 |
|
I jakoś Siekierko nie ma chętnych, wszyscy są "rodem" z Tarchomina, Nowodworów itd. Można by rzec a nie mówiłem.
|
# Serek Wiejski 28.11.2005 12:03 |
|
A coz tu beda ludzie jezyk strzepic... !
A malo to razy zwracano uwage, zeby glowy kandydatowm na radnych na Forum nie zawracac bzdurami o problemach komunikacyjnych i pisac od razu do ZTM ? Malo ? Zreszta... popatrzcie, problem dotyczy ludnosci naplywowej co jedzie het, het... od Legionowa, Jablonny, Pultuska, Serocka, Nasielska, Sierpca, Ciechanowa, Raciaza... ( ha, ha... ale jest bezrobocie ! ) do Mekki, na przystanek Obrazkowa. Tak. W innych rejonach Warszawy...no wezmy takich z Piaseczna chocby... Oni dojezdzaja na Dworzec Poludniowy i dopiero tam moga wsiasc do metra, innego autobusu lub tramwaju. Nie ma takiej sily, zeby wlaczyli sie do ukladu komunikacyjnego miasta w innym miejscu, albo...zeby uklad komunikacyjny byl tak skonstruowany, aby ich obslugiwac przede wszystkim, a mieszkancow miasta przy okazji. Wyobrazanicie sobie Ursynow i Natolin w takiej sytuacji ? Czy znacie autobus ( oprocz 165 co jezdzi ''raz kwartal'' ), ktory by z Ursynowa wyjezdzal w Pulawska ?! A tak jest u nas... u nas bowiem, petla na Nowodworach sluzy autobusom wozacym ludzi do Legionowa ( i dalej ), zeby sprawnie zataczaly. A przeciez wydawac by sie moglo, ze naturalnym miejscem przesiadkowym dla przyjezdnych powinna byc petla Zeran, PKP ZOO i WWa Gdanska. A nie Obrazkowa ! Mogloby sie wydawac ? Co ? Jakis czlowiek, ani radny, ani posel wzial i wywalczyl buspas ,ale na to zeby E4 nie zatrzymywalo sie na Modlinskiej juz jest niestety ''za krotki''. A moze mu sie ''tak po ludzku'' nie chce, skoro ( na szczescie byla ! ) poslanka z tego regionu zajmuje sie wirtualna rzeczywistoscia internetu, a jakas spoleczna zdzira po zalatwieniu komunalnego mieszkania dla matki ma te okolice w glebokim powazaniu ! Co w takim razie mozna ? Mozna poslac sobie pare ch...jow w tloku... i zachlysnac sie smrodem wsiokow, ktorym sloma wystaje z butow. Jesli tak rzec mozna... Malo Rozgarnieta Reakcjo |
# tubylec z Ochoty 28.11.2005 14:55 |
|
Heh i świetnie serek napisane. A ja przyznaje się! jestem napływowy. Bo tu były najtańsze mieszkania. Tak urodziłem się na Ochocie... i żałuję że codziennie muszę oglądać te bydlęce starcia przy wsiadaniu na Pl. Wilsona do E4 - bo napływowemu motłochowi z Legionowa, Tarchomina i Nowodworów w du** by żyłka pękła gdyby postało 40 minut w autobusie.
|
# yyy 29.11.2005 23:31 |
|
Serek wiejski to chyba braciszek naszej słynnej Matki z Gdańska ze Sławkiem w tle, sądząc po wypowiedzi. Tutaj to już nie słoma ale kawałki obornika na butach.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.