REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

# Żelazna

24.06.2015 12:31

"Sąd Rejonowy Lublin-Zachód (dlaczego Lublin, skoro urodziłem się w Warszawie?)"
Dlatego, że ten lubelski sąd to w rzeczywistości e-sąd, do którego spływają z całej Polski takie właśnie sprawy czyli dotyczące małych kwot.
"pouczyła mnie, że powinienem udać się na policję, ponieważ ktoś posłużył się moim nazwiskiem, a potem komplet dokumentów z komisariatu przedstawić ZTM. Prawdę mówiąc, dziwię się że pani Monika Tokaj podpisała się pod tym dokumentem."
Skoro to napisała to się podpisała, proste. :)
Ale jej sugestia o zgłoszeniu się na policję jest słuszna, bo w grę chodzi podawanie się przez obcą osobę za Pana. Właściwie - nie taką obcą skoro znała wszystkie pana dane.

# yeti

03.07.2015 11:46

Taka przygoda przydarzyła się panu Burkiewiczowi, redaktorowi ?
I on jako człowiek kształcony nie wie co robić ?
Panie Burkiewicz, macie w redakcji prawnika ?

# bianca

05.09.2015 18:07

Witam, mojemu synowi przydarzyła się identyczna sytuacja.Miał 17 lat i to ja odebrałam wezwanie-było tam jego imię, ale nazwisko mojego starszego syna(kiedyś mieli identyczne nazwiska ale kilka lat po śmierci męża wyszłam ponownie zamąż, na początku gimnazjum młodszy syn przyjął nazwisko ojczyma-dane podał ktoś kto znał go ze szkoły podstawowej). Imiona rodziców się zupełnie nie zgadzały.Mój mąż -kierowca MZA, doradził aby sprawdzić nr legitymacji-też okazał się wymyślony. Na szczęście reklamację uznano. Później kilka razy reagowałam w autobusie, gdy kontrolerzy spisywali dane od gapowiczów, głównie małolatów, na tzw "gębę", bez weryfikacji. Nieczęsto tak było, ale zdarzało się...

REKLAMA

# Mieszkaniec Warszawy od 40 lat

04.03.2019 19:12

Mnie też ZTM oszukał. Padłem ofiarą typowego polowania przez Kanarów, wpadają do tramwaju blokują kasowniki nie zdążyłem skasować biletu bo kasownik był zasłonięty. Trwało to może 7s. A jeżdżę tą linią codziennie. Reklamacja odrzucona przez Panią Joanne Sas. Gratuluje rozboju w biały dzień. ZTM ma gdzieś czy obywatel jest uczciwy czy nie byle UPOLOWAC. Emerycie na szczęście nie płacą bo był łatwy łup.
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni