Dlaczgo milczy radna POLIT.???
# SOCJOLOG 09.09.2005 15:50 |
|
Milczy bo myśli,żeprzechytrzy wyborców.
Boi się,że odezwie się internautka"NAUCZYCIELKA" autorka postu RADNA POLIT -WĘDROWNICZKA. Pani POLIT chce przechytrzyć wyborców.Proponuję przeczytać cytowany wyżej post z dnia 07 września 2005 roku. |
# Nauczycielka 09.09.2005 19:49 |
|
Milczy i dobrze. może resztki sumienia i uczciwości w niej pozostały.Głowę pani radna i jej podobni powinni posypać popiołem.
|
# MORALIZATORKA 09.09.2005 20:03 |
|
Należy przytoczyć starą chińską mądrość :"NIGDY NIE WIERZ ZDRAJCY -NAWET GDY SIĘ ŁASI -TO I TAK UGRYZIE RĘKĘ ,KTÓRA MU DAJE CHLEB. KIEDY TO ZROBI JEST TO TYLKO KWESTIA CZASU."
|
# Sąsiad 09.09.2005 20:07 |
|
WSTYD,WSTYD,WSTYD NIC DODAĆ WIĘCEJ .HAŃBA.
|
# Ostrożna 10.09.2005 15:21 |
|
Zdrajca zawsze wbije nóż w plecy sojemu przyjacielowi i dobroczyńcy-taką ma naturę.Rozmawiając ze zdrajcami /a jest ich wielu/ ,należy za plecami mieć ścianę.
|
# KATOLICZKA 10.09.2005 15:46 |
|
Radna Polit milczy jak podobni do niej pokrętni białołęccy samorządowcy mający w niecenzuralnym miejscu przyjaciół, wyborców,znajomych,sąsiadów itp.Łudzą się , żę kolejny raz oszukają naiwnych i łatwowiernych ludzi.Łamią przykazania Boże,myśląc tylko o czubku własnego nosa.
|
# Obserwatorka Kasia 10.09.2005 15:52 |
|
A mnie tam żal naszych Pań radnych.Z takim wdziękiem obiecują,mróżą oczka i kłamią.Nawet rumieniec na ich twarzy się nie pojawia.
|
# Marzena 10.09.2005 16:11 |
|
Lepiej milcz kobieto skoro nie masz nic mądrego do powiedzenia.
|
# Obserwatorka Kasia 11.09.2005 16:04 |
|
Wyszło szydło z worka,nasze Panie radne Agnieszka i Lidia pokazały ludziom swe obłudne oblicza.Gdzie te wspaniałe dziewczyny się wyprowadzą,kogo teraz będą mamić i oszukiwać??? Poczekamy zobaczymy.
|
# KINOMAN 11.09.2005 16:34 |
|
"Obserwatorko Kasiu",czy przypadkiem wiesz gdzie się skryły nasze wzorce moralne,nasze wielce szlachetne radne.Pragnę je zobaczyć i posłuchać kolejnych bajerów. Zaoszczędzę na bilecie do kina.Może to być tragikomedia.,z zadatkami do nominacji do nagrody Oscara.Wprawdzie aktoreczki nędzne ale za to jaka mistrzowska perfidia ,obłuda i zakłamanie.
|
# POLONISTKA 12.09.2005 10:31 |
|
Milczcie nasze wybranki Lidio Polit,Agnieszko Dudkiewicz i pozostałe też.Dość kłamstw,zejdżcie wyborcom z oczu.Wyborcom należy się odpoczynek od waszej obecności.
|
# Caruso 13.09.2005 08:48 |
|
Usta milczą dusza śpiewa/śpiewa ale do mamony/
|
# aromatolog 13.09.2005 13:39 |
|
A feee.Smrodek obłudy się rozchodzi od naszych wybrańców.Trzeba zatkać nos.
|
# POLONISTKA 13.09.2005 13:49 |
|
To jest SMRÓD,a nie smrodek nie wiadomo czy wytrzymają uczniowie.
|
# Lidia Polit 13.09.2005 20:11 |
|
Hmm..dawno tu nie zaglądałam ale jestem przerażona co tez jeszcze zdoła ten i ów na moj temat wykoncypowac. Dziwi mnie , że nikt nie ma odwagi mili Państwo podpisać się z imienia i nazwiska. Ktoś z Kowalczyka, napisał, że wyprowadziłam się w nieznanym kierunku- to też dziwne, bo pewnie ten Pan lub Pani tak interesuje się sprawami Stowarzyszenia. Wszyscy wiedzą, gdzie mieszkam i na jakich zasadach zmieniłam miejsce zamieszkania. Niedoinformowanym polecam lekturę mojego oświadczenia majątkowego, dostępnego na stronach dzielnicy.Zainteresowani wiedzą, gdzie przebywam i jak do mnie dotrzec.
Zyczę wszystkim Wyborcom, żeby osoba ,na ktorą głosowali w taki sposob ich reprezentowała, nie mam sobie nic do zarzucenia, bo sumiennie wywiązuję się z obowiązków. Jeśli ktos ma zarzuty, proszę mi wyliczyć na jakim spotkaniu nie byłam, jakiego urzędu nie odwiedziłam, z kim nie porozmawiałam, żeby wypełnic swoj mandat. Niestety, mocy spawczych ponadludzkich nie mam. Mogę jedynie działać w myśl prawa i procedur administracyjnych. Układami też się brzydzę. Należy jedynie ubolewac, że wiele osob potrafi tylko krytykowac ,a sami nie mają czasu nawet na zainteresowanie się chocby lektura protokołów z sesji Rady dzielnicy, zobaczyliby, że nie milczę i nie otrzymuję diety za podpisanie listy. A swoją drogą , nie zamierzam się nikomu tłumaczyc ze swoich przekonan politycznych czy tez posiadania , bądź nie sumienia, to sprawa mojej wiary i mojego honoru, więc za zbytnią troskliwość dziękuję. Lecz wiadomo przecież, że belki w swoim oku się nie widzi, a dostrzega drzazgę w oku bliźnich. Jedno mnie zaskoczyło, że rzekomo prowadzę jakies rozmowy, nie wiedziałam, że lunatykuję i przez sen z kimś cos knuję!!!Niedługo się okaże, że jestem w ciąży i wszyscy na forum będą wiedzieć, oprócz mnie-śmiechu warta taka troskliwość, Szanowni Forumowicze. A tak na zakończenie, chyba zaczynam żałować, że Rodzice nie wychowali mnie na egoistkę ale nauczyli pomagania ludziom- chyba lepiej gdybym pilnowała swoich spraw. Dziś przynajmniej nie wypisywano by takich dyrdymałów. Znam swoją wartość i przede wszystkim jestem człowiekiem, ktory ma wolna wolę, nie pozwolę się wtłoczyć w jakąś ideologię. Jako wolny człowiek sama decyduję o tym, w jakim ugrupowaniu jestem. Dziś hołdujecie Państwo PiS-owcom, Platformie-pokażcie choć jednego ich członka, ktory nie zmienił ugrupowania!!!! I na koniec odpowiem na głowne pytanie- Dlaczego milczę?? Milcze, bo najzwyczajniej w świecie pracuję, a nie teoretyzuję. Zapraszam więc Państwa do pomocy i do współpracy, a potem do krytyki dopiero-tylko uprzedzam, że moj dzień pracy zaczyna się o 6 rano a kończy o 22 i nie ma w grafiku miejsca na sprawy prywatne. Jeśli tego mi zazdrościcie, współczuję. z poważaniem Lidia Polit P.S Dla wszystkich Państwa nadal funkcjonuje moja poczta : lidiapolit@wp.pl - pragnę jedynie zaznaczyć, że w korespondencji nawet elektronicznej obowiązują pewne zasady, więc mam nadzieję, że nadawcy się podpiszą. Za ten akt odwagi z góry dziękuję. |
# Nauczycielka 14.09.2005 08:57 |
|
Szanowna Pani Lidio mam pytanie w jaki sposób pomaga Pani LUDZIOM z Kowalczyka .Chyba we śnie wtedy gdy Pani ma dobre samopoczucie,żę udało się omamić kolejnych naiwnych.Zgadzam się,że egoizmu się nie dziedziczy jest to cecha małych ludzi/ich charakteru./.A swoją drogą wiele miesięcy temu widziano Panią na Kowalczyka.Mnie mieszkańca Kowalczyka potraktowała Pani instrumentalnie.Ja idziesiątki moich znajomych byliśmy potrzebni przed wyborami/skończyło się na Pani obiecankach/.WSTYD.
|
# Obiektywna 14.09.2005 09:08 |
|
Z jednym należy się zgodzić z tego co napisała pani Polit,że podobni do niej pokrętni ludzie są także w innych niż SDPL partiach.Pani Polit ale to nie jest żadne usprawiedliwienie.Ze swoimi małościami i wadami należy walczyć. Nad likwidacją własnych małości i podłości trzeba pracować.
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 14.09.2005 11:16 |
|
''Pokazcie choc jednego czlonka''... !
Ou-a-a-a ! Goraaaaaco !!! ... ale dalej niestety czytamy: ''Mnie mieszkańca Kowalczyka potraktowała Pani instrumentalnie'' Chlod i w dodatku Milczenie... No... tak sie nie postepuje z Elektoratem, Droga Pani... |
# maly z dzielnicy 14.09.2005 11:34 |
|
Wydaje mi sie, ze wszyscy maja tu cos do powiedzenia, a raczej do postekania i pomarudzenia, wezmy sie wszyscy za robote, to bedzie nam lepiej.
Na oltarzu mozna tylko dzielic, co z zakrystii doniesiono. Tak sie zastanawiam, ile razy byli Ci "stekajacy" w biurze radnych dzielnicy, zeby swoimi spostrzezeniami lub postulatami, albo zwyklym zainteresowaniem dzielnica podzielic sie troska o "nasz wspolny dom" Zacznijmy, prosze osady od siebie a potem kamieniujmy innych. Dobra i rzetelna praca jeszcze nikomu nie zaszkodzila moi mili, wezmy sie zatem wszyscy, bez wyjatku, do pracy. |
# Lidia Polit 14.09.2005 23:41 |
|
Wielce Szanowna Pani NAUCZYCIELKO , gratuluję wyboru nicka, nad wyraz ironiczny, wszak żeby nauczac innych, chyba trzeba samemu najpierw się dokształcić. Szkoda, że ma Pani braki w zakresie wiedzy w jaki sposob pomagam, pozwoli Pani, że te zaległości uzupełnię:
1. Dzięki moim działaniom 27.X.2003 roku SM " Brodno" podjęłoa uchwałę w której zapisano, że Mieszkańcy Kowalczyka, maja prawo pierwokupu po adaptacji zajmowanych lokali. 2. Rownież dzięki moim działaniom po wypowiedzeniu umowy zadłużonemu i niewypłacalnemu LOCARISOWI Spóldzielnia nie zaządała opróżnienia budynku i wyrzucenia ludzi na bruk. 3. I ja tez wychodziłam, że po 1 wrzesnia 2004 zostały uregulowane czynsze w budynku, wielu osobom zmniejszyły się stawki w stosunku do czasów LOCARISU. 4. To moje działania spowodowały, że w pażdzierniku 2004 Spółdzielnia "BRODNO" wystąpiła do wszystkich Mieszkańcow z propozycja adaptacji bloku na mieszkania z spółdzielczym własnościowym prawem do lokali. 5. W styczniu 2005, także w wyniku moich starań SM "BRODNO" zaproponowało adaptację i wykup mieszkań w cenie 1900 zł za m2-chodziło o budynek po tzw kapitalnym remoncie 6. W wyniku protestow Mieszkańców z powodu wygorowanej ceny , to znowu ja jako radna założyłam sprawę w prokuraturze w marcu 2005 roku przeciw SM "Brodno", i ja jej pilnowałam , gromadziłam materiały 7, To ja byłam u v-prezydenta Wawy Pana R. Draby i w Wydziale Spraw Lokalowych UM, zeby zapewnic Mieszkańcom Kowalczyka 1 pierwszeństwo przy wpisie na listę TBS-Ow, tak deklaracja Miasta obowiazuje ale nie wszyscy mieszkańcy spełniają wymogo co do zarobków.W wielu wypadkach były one zbyt wysokie i te osoby są dzis mieszkańcami Tarchomina . 8.To ja zaoferowałam wszelką pomoc osobom, ktore zdecyduja się na wpis na listę oczekujących na mieszkania socjalne, (oczywiscie przy wypełnianiu dokumentow) nie stosuję metod członków PiS-u, ktorzy załatwiają mieszkania matkom , a potem osiedlają tam po rozwodzie mężów- zainteresowani wiedzą w czym rzecz. To tylko niektore działania, nie wymieniam setek pism, telefonow, spotkań ale na to wszystko mam argumenty na pismie i moge Pani okazać. Co do moich wizyt na Kowalczyka, byłam ostatnio kilka dni temu i dość regularnie bywam, nie wiedziałam jednak, że Pani prowadzi księgę gości, prosze mnie zatem oświecić, następnym razem nie omieszkam się wpisać, może to się kiedys komus przyda. A co do potrzebności Pani , dziwne, że przez w sumie 5 lat zabiegań ani razu Pani się nie włączyła do pracy, bo gdyby Pani cokolwiek zrobiła w tej sprawie, nie byłaby Pani tak niedoinformowana. Przepraszam za brutalny ton ale sama Pani o taki się doprasza. z pozdrowieniem Lidia Polit P.S. W kampanii nikomu nie obiecywałam, że dostanie cokolwiek za darmo, a tym bardziej, że załatwię cokolwiek innymi metodami niz procedury administracyjne, więc może Pani jest zawiedziona ale w układy nie wejdę za żadne skarby. |
# RADNA POLIT DAŁA GŁOS 15.09.2005 13:11 |
|
Wreszcie odezwała się moja wybranka.Radna winna się dokształcać w wielu dziedzinach.Proponuję Pani Polit samodokształcanie w takich dziedzinach jak obiektywizm,skromość,pokora,szacunek dla drugiego człowieka.Niestety Panią cechuje buta ,pycha,snobizm,brak kompetencji i zarozumiałość.Zabieram pierwszy raz głos na tym forum i stwierdzam ,że niestety internauci mają rację.Mnie też Pani oszukała.Przykro bo tak dobrze się Pani zapowiadała,dużo Pani obiecywała na swoich dyżurach.Skończyło się na oszukańczych deklaracjach.
|
# Lidia Polit 15.09.2005 23:34 |
|
SZANOWNY PANIE!!!
Jesli Pan był na dyzurze, w co wątpię, to jedyne co mogłam Panu obiecać, to było napisanie arkusza interwencyjnego w przedstawionej sprawie. I to zrobiłam na pewno, natomiast załatwienie sprawy to już gestia Zarządu Dzielnicy, urzędników , Pańskiego jak się domyślam ukochanego Prezydenta stolicy i jego, bądź co bądź nieudolnych urzędników. I rzeczywiscie kompetencji w dziedzinie cudotworstwa nie mam, żeby zmusic ich do pracy i rzetelnego załatwiania spraw. Ja decyzji administracyjnych nie podejmuję. Bzdurne więc sa Pańskie zarzuty co do moich kompetencji lub ich braku. Zapewne o wiele większe kompetencje maja Koleżanki i Koledzy Radni z innych ugrupowań, ktorzy mimo upływu 3 lat kadencji jeszcze nie zdołali zabrać głosu na sesji, a nawet na komisji, tylko podpisuja listę-no o nich Pan nic nie powie, bo nawet pewnie Pan nie słyszał, że istnieją. Co do obiektywizmu i skromności, mnie ich nie brakuje i pozostałych cech tez, ale dla Pana widzę, to puste slogany. Pański styl wypowiedzi jest odrażający- tak na marginesie, to pies daje głos i Pan ze swoja mentalnością żywcem ze Stadionu X -lecia probuje pouczac innych???!! Pan wybaczy, ale śmiech na sali. A tak na marginesie dodam, że Lidia Polit to nie hasło rolnicze i szacunek prosze, choc i to pojęcie Panu obce. Proponuję, żeby Pan przestał mierzyc innych swoją miara. z poważaniem Lidia Polit P.S co do pychy, chyba powinnam ja odczuwac, w końcu tutaj poswięciliście Panstwo mojej skromnej osobie więcej miejsca niz czołowe dzienniki ogolnopolskie decyzji Cimoszewicza w/s kandydowania. Nadal zapraszam do merytorycznej dyskusji i mam nadzieję, że nie wstydzą się Państwo swoich imion i nazwisk???Byłabym wdzięczna , Gdybyście Państwo je ujawniali, ja swoich personaliow , jak widac się nie wstydzę. |
# Nauczycielka 16.09.2005 09:54 |
|
Wielce szanowna Pani Polit posiadła Pani szczególny dar mówienia i pisania jednocześnie o wszystkim i o niczym/taki miszmasz/.Pisze także Pani manipulując postami internautów,którzy odkryli Pani podwójne oblicze.Czytając Pani post z dnia 14 września 2005 roku ,napisany o "godzinie duchów",opanował mnie dziki śmiech .Pisze Pani w stylu wielkiego egoistycznego narcyza JA TYLKO JA,JA.....Teraz rozumiem dlaczego ukrywa się Pani przed mieszkańcami Kowalczyka.Była Pani z nami gdy byliśmy potrzebni.Teraz wyszło szydło z worka ukazała się gorzka prawda.o egoistyczej osobowości.
|
# Nauczanie początkowe 16.09.2005 10:33 |
|
Tupet swoją drogą Pani radna Polit ma.Patrząc w oczy wyborcy KŁAMIE,a szczytem bezczelności ,są posty Pani radnej.Szkoda ,że nie napisała "JA POLIT TO BIAŁOŁĘKA".PRZYPOMINAM PANI POLIT O KONIECZNOŚCI USTAWICZNEGO SAMODOKSZTAŁCANIA.PANI LIDIO BYŁ taki król FRANCJI ,który podobnie myślał i mówił /JA LUDWIK TO FRANCJA/.Zalecam dalszą naukę,a będzie miała Pani szanse zmienić się.
|
# Karol z Kowalczyka. 16.09.2005 13:25 |
|
Pani Polit jakim prawem ,Pani jako osoba publiczna z naszego wyboru ,poucza wyborców.Przypominam ,że to Pani obowiązkiem jest dokonanie rozliczenia ze swojej działałności społecznej w tym i z popełnionych błędów przed elektoratem i ugrupowaniem politycznym dzięki ,któremu została Pani radną dzielnicy.Muszę z przykrością ,jako osoba apolityczna i bezpartyjna stwierdzić ,że obce dla naszej radnej są takie transcedentalne wartości jak lojalność,bezinteresowność,skromność,poszanowanie pracy innych ludzi.Wnioski powinna Pani sama wyciągnąć.Życzę udanych autoreleksji.
|
# UCZENNICA LO 16.09.2005 14:18 |
|
ZASTANÓW SIĘ -"KAROLU Z KOWACZYKA"ORAZ INTERNAUTO -"NAUCZANIE POCZĄTKOWE "DO KOGO PISZECIE.PANI RADNA I TAK Z TEGO NIC NIE ZROZUMIE A BIDULA UZNA ,ŻE JEST TAK BARDZO POPULARNA I PĘKNIE Z DUMY."NAUCZUCIELKO","POLONISTKO" MACIE RACJĘ I NIE WIŃCIE SIĘ,ŻE POPEŁNILIŚCIE BŁĄD ,GŁOSUĄC NA PANIĄ POLIT I PODOBNE DO NIEJ OSOBY.CI BEZWZGLĘDNI KARIEROWICZE-MYŚLĄ TYLKO O SOBIE,A PONADTO DOBRZE MASKUJĄ SWÓJ WREDNY CHARAKTER.TAKI BRUTALNY JEST ŚWIAT.
|
# Też polonistka 16.09.2005 17:42 |
|
Pojęcia obce Pani Lidii Polit-radnej dzielnicy/nikt dokładnie nie wie z jakiego ugrupowania kiedyś SLD,póżniej SDPL aktualnie kolaboracja z PO ,a jutro zobaczymy....../to np.lojalność,bezinteresowna życzliwość,skromność,wrażliwość,honor.Ciekawa jestem jakie wzorce osobowe przekazuje młodzieży Ten wybitny samorządowiec i polonistka oraz wychowawca naszej młodzieży.
|
# J-23 17.09.2005 13:52 |
|
KATOLICZKO !!! Czyż nie jest powiedziane w Piśmie Świętym aby wybaczać.Czy nie wiesz, że jeśli kto popełni grzech to powinnaś mu to powiedzieć prosto w oczy?
A co TY zrobiłaś dla mieszkańców Białołęki??? Znasz pewnie przypowieść o tych co chcieli jawnogrzesznicę kamionować!!! Nie mnie sądzić Panią Polit. Tak się składa, że przez 4 lata uczyła mojego syna i zaowocowało to tym, że teraz mam studenta 4 roku prawa !!! Jeszcze raz apeluję do WAS KRYTYKANCI I KRZYKACZE !!! Zacznijcie robić byle co, byleby zrobić coś pożytecznego dla innych, a nie tylko pyszczyć bez potrzeby!!! Nie było 14 odważnych do odwołania radnych, więc m... w kubeł i bulgotać!!!! Zobaczymy ilu z WAS pójdzie na wybory ???? |
# slownik 18.09.2005 10:24 |
|
'transcedentalne wartości jak lojalność,bezinteresowność,skromność,poszanowanie pracy innych ludzi.'
Transcendentalny - wykraczajacy poza obszar poznania podmiotu znaczy niedostepne mam wartosci? |
Matka_Sławka_z_Gdańska 18.09.2005 10:41 |
|
...oj wez sie i nie przyp...dalaj, dobra !
To niezle brzmi. Poza tym wprowadza do charakterystyki postaci klimat przymglonej artystycznej tajemniczosci. Czyz nie ? A to rajcuje i kreci... Wyobraz sobie, ze aby dobrze zrozumiec swoja Radna zaczynasz pic, albo skrecasz cos mocniejszego z wlasnej uprawy... Jeden lyk, dwa sztachy i... A coz to za uczciwa i bezinteresowana kobieta ta nasza Radna ! Kocha wszystkich ludzi z Kowalczyka i jest taka uczciwa ! Aaaa... Aaaa... Aaaa... Aaaa... Aaaa... Inny Swiat ! I kumasz baze i przezywasz to i jestes szczesliwy ... Tak? |
LINKI SPONSOROWANE