REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

Czy opłaca się inwestować w system alarmowy?

transsat

07.10.2016 15:21, wpis modyfikowany 1 raz,ostatnio 07.10.2016 15:22

Cześć. Jestem na etapie wykańczania swojego domu. W bliskiej przyszłości czeka mnie założenie systemu alarmowego do mojego budynku. Biorę pod uwagę podobne rozwiązania jak na tej witrynie: [url=http://trans-sat.pl]tul[/url] , lecz nie jestem w tym fachowcem. Jak pytałem się jednego z monterów systemów alarmowych to doradził mi żebym założył oprócz zwykłego alarmu kamery przemysłowe. Czy to dobry pomysł?

# ....

07.10.2016 15:32

Tutaj na forum sama gimbaza, nie tutaj szukaj informacji.

# MateuszAndrzik

20.04.2017 17:00

MNie zawsze ;) Ja myślę, że najwygodniejszy będzie system monitoringu IP gdzie nie trzeba ciągnąć żądnych kabli bo kamery będą połączone przez Wifi i w takim przypadku możesz podglądać obraz z dowolnego miejsca na ziemi przez smartphona czy aplikację na komputerze. Jedną z lepszych opcji na rynku jest zdecydowanie JBP HD Camera gdzie tak na prawdę nie ma słabych kamer. Wszystko jest w pakiecie przed detekcję po powiadomienia na e-mail.

REKLAMA

# jaskaro

15.11.2017 12:53

System alarmowy... moim zdaniem zawsze się to opłaca. Zabezpieczeń nigdy dość. U siebie mam nie tyle co alarm, ale duzo czujnikow ze sklepu smarthome24.pl np. czujnik dymu, czadu oraz detektor zalania. Takie rzeczy sa potrzebne i powinny byc w kazdym domu ;)

# bonanza_zielona

16.11.2017 08:51

Słoiki zatrudnione w corp. dostają małpiego rozumu będąc w hotelu i widząc szwedzki stół. W szklanych biurach czują się jak w chmurach i odlatują. Pracuje od 10 lat w corpo z normalnymi ludźmi z miasta i nie ma takich ekscesów.

# dagmaraewa

20.11.2017 17:56

Jeśli ktoś dużo pracuje i dom pozostaje bez opieki to owszem jestem zdania że warto w takie coś zainwestować. Bardzo fajne ostatnimi czasy są urządzenia typu smart dostępne np w sklepie smarthome. Urządzenia też w jakimś stopniu pilnują bezpieczeństwa w naszym domu. Przykładowo taki czujnik czadu wysyłający powiadomienia na smartfona

REKLAMA

# Woalka

20.11.2017 20:15

Nie polecam nikomu to syf najgorszy

# trapik

22.11.2017 09:24

A tam gadacie tak jak Dagmara napisala gadzety takie jak w ofercie sklepu smarthome24.pl sa potrzebne zarowno do biura jak i do domu no ale jak myslicie inaczej to trudno ile ludzi tyle opinii jednak ja wole dmuchac na zimne i cos takiego miec ;P

# Kristennoob

22.11.2017 19:19

Nie polecam nikomu to syf najgorszy

REKLAMA

# Dorota30

19.06.2019 11:06

Ja to zastanawiam się, aby system alarmowy połączyć z http://www.jawacontrol.pl/. Myślicie, że da się zrobić coś takiego?

# Wilhelmina

27.07.2020 16:06

No my mamy. Instalowała u nas firma Intelectro spod Poznania. Zresztą kilka systemów nam montowali także panele fotowoltaiczne, smart home sterowanie ogrzewaniem i klimatyzacją czy roletami antywłamaniowymi. Wszystko w jednym panelu zarządzania w korytarzu prowadzącym do salonu.

# Anka1207

31.07.2020 23:53

My korzystaliśmy z lokalnej oferty - firma MMA Tech[ link]http://mmatech.pl/[/link] działa w Wawie i okolicach. Namiar dostaliśmy od znajomych. Po tym jak córce ukradli rower sprzed bramy w biały dzień, a potem się okazało, że to nie pierwsza taka sytuacja, od razu się zdecydowaliśmy na takie rozwiązanie. Mieszkamy dopiero od stycznia, a już o kilku incydentach słyszeliśmy. System alarmowy i monitoring pozwalają nam się czuć bezpieczniej. Moim zdaniem zdecydowanie warto.

REKLAMA

# Anka1207

31.07.2020 23:53

My korzystaliśmy z lokalnej oferty - firma MMA Tech http://mmatech.pl/ działa w Wawie i okolicach. Namiar dostaliśmy od znajomych. Po tym jak córce ukradli rower sprzed bramy w biały dzień, a potem się okazało, że to nie pierwsza taka sytuacja, od razu się zdecydowaliśmy na takie rozwiązanie. Mieszkamy dopiero od stycznia, a już o kilku incydentach słyszeliśmy. System alarmowy i monitoring pozwalają nam się czuć bezpieczniej. Moim zdaniem zdecydowanie warto.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Butelki dla dzieci Kambukka
Kambukka Reno

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Kambukka Olympus
Kambukka Lagoon

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe