REKLAMA

bck halloween 1bck halloween 2bck halloween 0
Forum › Bemowo

REKLAMA

moje bielany 004 2moje bielany 004 0

# jkk

28.09.2025 23:21

Problem parkowania pojazdów w Warszawie to pięta Achillesowa warszawskich urzędników. Problem tkwi w tym, że znakomita część kierowców uważa, że należy im się parkowanie za darmo. Stąd wniosek, że budowa parkingów nie jest opłacalna. Niekiedy, zwłaszcza przed kolejnymi wyborami samorządowymi, władze miasta chcą " zrobić na rękę" kierowcom podejmują decyzje nie zawsze zgodne z prawem. Przykładem na Bemowie zastąpienie ścieżki rowerowej na Batalionów Chłopskich przez miejsca parkingowe czy też zrobienie parkingu na chodniku przy Coopera w miejscu gdzie plan miejscowy przewidywał pas zieleni oraz ścieżkę rowerową - parkują tam nawet dostawcze pojazdy zdecydowanie powyżej 2,5 tony na co SM czy policja nawet nie zwracają uwagi. A około 200 pojazdów parkuje na prywatnych działkach, które niebawem będą zabudowywane przez kolejne osiedla. Sytuacja wciąż się pogarsza, nowe osiedla rosną niczym grzyby po deszczu. Kierowcy przyzwyczajeni do darmowego parkowania łatwo nie zmienią swoich przyzwyczajeń. A niebawem zacznie się parkowanie pojazdów spoza Warszawy, których pasażerowie będą chcieli skorzystać z metra.

# Tubylec

29.09.2025 09:50

Miasto woli wybudować z naszych podatków muzeum sztuki nowoczesnej dla garstki. W końcu Warszawiacy nie mają samochodów, a zamiast do pracy chodzą do teatrów, jeżdżą uberami i komunikacją miejsą, piją sojową matchę i myślą jak walczyć z nierównościami, tak aby każdy jak oni nie miał samochodu. Parkingi niepotrzebne, a zakupu można zrobić przez internet.

# jkk

03.10.2025 07:22

Statystycznie, jeśli Karol miał 6 żon a Adam był kawalerem, wypada na każdego z nich po 3 żony. Tak zapewne dyrekcja Wola Parku wyceniali czas pobytu swoich klientów. Mam wielu znajomych wśród tej klienteli, każda z tych osób twierdzi, że 2 godziny na zakupy to zdecydowanie za mało. Według mojej oceny ustanowienie czasu darmowego parkowania w wymiarze 3 lub lepiej 4 godzin było by znakomitym kompromisem.

REKLAMA

ekspert serwis 2ekspert serwis 0
:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
:

REKLAMA

moje bielany 003 1moje bielany 003 2moje bielany 003 0

Najnowsze informacje na TuBemowo

REKLAMA

san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 2san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 0

REKLAMA

refleks chlodnictwo 2024-11-21 2refleks chlodnictwo 2024-11-21 0

REKLAMA

mazowsze wrzesien 2025 3mazowsze wrzesien 2025 0

REKLAMA

smaki zycia 2024-09-03 1smaki zycia 2024-09-03 2smaki zycia 2024-09-03 0

REKLAMA

cmp 09-2025 3cmp 09-2025 0

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni