REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Chomiczek

# Duśka

26.08.2003 23:55

Mam już klatkę, poidełko, miseczkę, jedzonko, granulat, sianko, schodki, karuzelkę, kolby ziarenek, drewniany domek z choineczką, rurę do chodzenia w zakamarki, dropsiki jogurtowe z witaminkami, nosidełko do podróży............... i tylko nie mam chomiczka, bo 10 minut przed moim przyjściem do sklepu akurat go sprzedali!!!!! Ale obiecano mi przywieźć jutro rano dwa nowe do wyboru. W końcu uległam dzieciom i będzie w domu chomiczek. Pozdrawiam posiadaczy wszelkich zwierzątek. Duśka

# ania- tymczasowo

27.08.2003 11:25

No, zazdroszcze twojemu chomikowi. Bedzie mial domek full options, hihi. Weź od razu te dwa chomiki i załóż hodowlę. Jak będą małe, odsprzedawaj je do sklepu po 3 złote i tym sposobem zarób i zapewnij zaopatrzenie w sklepie.

# Duśka

27.08.2003 14:25

Chomiczek już jest, ale taki sprytny, że wyłazi przez pręty klatki. Ma dopiero 2 tygodnie i chyba jest po prostu za malutki. Wsadziłam go do wielkiego słoja (oczywiście przełożyłam część zabaweczek z klatki) i na razie tam ma domek, dopóki nie urośnie. Nazywa się Tiko. Co chwila łazimy do pokoju i gapimy się wszyscy jak sroki w gnat co on robi, jak się myje, jak śpi i jak calutki się moczy w naparstku wody. A kiedy szykowaliśmy wczoraj klatkę to moja córcia mówi szeptem do synka: Ty, oni (znaczy ja i mój mąż) się lepiej tym bawią niż my. Czy ktoś z was ma chomiczka? Nasz to rasa "chomik Roborowski" trochę jaśniejszy niż dżungarski i ma bardziej okrągły pyszczek.Duśka

REKLAMA

# ania- tymczasowo

27.08.2003 15:49

Mialam w domu dwa chomiki. W zasadzie mial je moj brat i nie bardzo sie orientuje w rasach. Jeden mial wiecznie zwichrowana fryzurę i na imię Dekster (od tego dekstera co ma laboratorium w cartoon network) Drugi maleńki dżungarski chyba, pręgowany (podobny do mikorskopijnego warchlaka). Zszedł z tego świata cichutko tak jak cichutko zył. Odkryliśmy to po dwóch dniach.

# Duśka

30.08.2003 10:49

Mam już dwa chomiczki, bo podobno lepiej jak mają kompana. Śpią przytulone do siebie. Duśka

# Rety

01.09.2003 14:20

Gratulacje, ale chcę uprzedzić, bo to bywa -zwłaszcza dla dzieci bardzo przykre: Chomiki maja to do siebie, że potrafią zejść z tego świata nagle, bez żadnych wcześniejszych objawów choroby, czy czegoś takiego. Przeżyłam to z moją córką dwa razy i zrezygnowałyśmy z dalszej "hodowli". Uwaga też na uczulenia. Może niepotrzebnie to wszystko piszę i psuję przyjemność posiadania zwierzaczka - ale takie są moje doświadczenia.
Pozdrowienia

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl