REKLAMA

Forum › Bielany

REKLAMA

# Elka

18.06.2018 12:26

Wreszcie samorząd Bielan sprzeciwił się torturowaniu nas przez lotniczy biznes. Myślałam że nie doczekam.

# Gufi

18.06.2018 13:52

To co dzieję się od dwóch a już wyjątkowo w tym roku-to horror dla osób , które mieszkają w kręgu nadlotniskowym.Szkółki latania szkolą młodych mężczyzn i często są to obcokrajowcy.Bo w Polsce tanio i kurs w Warszawie jest atrakcyjny.Terror hałasem od rana do nocy a weekendy są najgorsze.

# LatającePierdziki

18.06.2018 13:59

Najgorsze są te latające pierdziki holujące szybowce. Przy otwartym oknie w lecie nie słychać telewizora a rano czasem na kacu w weekend łeb boli jeszcze bardziej.

REKLAMA

# Zbigniew

18.06.2018 15:56

Co wy za farmazony wypisujecie, mieszkam obok lotniska i nie słyszę niczego nadzwyczajnego. Łakomy kąsek żeby wpierniczyć tam kolejne osiedle i tyle. Dam sobie rękę uciąć że tu nie chodzi o żadne dobro mieszkańców tylko o kolejny biznes. Pytałem wielu sąsiadów i mieszkańców i ani jednej osobie nie przeszkadza lotnisko.

# Latający Pierdzik

18.06.2018 17:15

#Zbigniew napisał(a) 18.06.2018 15:56
Co wy za farmazony wypisujecie, mieszkam obok lotniska i nie słyszę niczego nadzwyczajnego. Łakomy kąsek żeby wpierniczyć tam kolejne osiedle i tyle. Dam sobie rękę uciąć że tu nie chodzi o żadne dobro mieszkańców tylko o kolejny biznes. Pytałem wielu sąsiadów i mieszkańców i ani jednej osobie nie przeszkadza lotnisko.
Co Ty piszesz. Tez mieszkam obok lotniska i w weekend tak nap%&*ala hałas że szok. Mi lotnisko też nie przeszkadza ale hałas tych pierdzących samolocików.

# Tadeusz

18.06.2018 18:45

Powiedzcie mi ludzie o co wam chodzi z tym lotniskiem ? Na serio wam tak przeszkadza tak hałas? Mieszkam od urodzenia na Bielanach i jakoś bardziej mnie denerwuje hałas z Kasprowicza niż hałas z lotniska. Ile wam płacą deweloperzy za nagonkę na lotnisko? Wolicie jak będzie przebiegać trasa S7 przez środek Bemowa?

REKLAMA

# Pan Tadeusz

18.06.2018 22:26

S7 będzie przebiegać przez środek Bemowa, bo tylko tam została ustanowiona przed laty rezerwa terenu. Lotnisko zostanie zaś zlikwidowane tylko w rezultacie dwóch możliwych zdarzeń - albo (uchowaj Boże) katastrofy lotniczej, gdy jakiś pierdziolot przygrzmoci w blok mieszkalny, szkolę albo wyląduje na ruchliwej ulicy Bielan, albo dopiero przy okazji budowy przedłużenia Trasy Mostu Północnego w kierunku ul. Lazurowej.

# Kolan

19.06.2018 08:59

#Pan Tadeusz napisał(a) 18.06.2018 22:26
S7 będzie przebiegać przez środek Bemowa, bo tylko tam została ustanowiona przed laty rezerwa terenu. Lotnisko zostanie zaś zlikwidowane tylko w rezultacie dwóch możliwych zdarzeń - albo (uchowaj Boże) katastrofy lotniczej, gdy jakiś pierdziolot przygrzmoci w blok mieszkalny, szkolę albo wyląduje na ruchliwej ulicy Bielan, albo dopiero przy okazji budowy przedłużenia Trasy Mostu Północnego w kierunku ul. Lazurowej.
Oj Tadziu, Tadziu. Zanim zaczną budować trasę minie jeszcze dobrych 15 lat

# Lotnik

19.06.2018 09:01

Problem dotyczy także Tarchomina. Mieszkam nieopodal lini Wisły i samoloty z Bemowa robią nam tu piekło. Hałas jest nie do wytrzymania. Część z nich mimo zakazu bezczelnie wlatuje nad osiedla. Częstotliwość przelotów powoduje że dosłownie można dostać szału...To musi się skończyć!

REKLAMA

# Klemens

19.06.2018 16:37

Zbigniew pewnie jest bardzo blisko lotniska ale biznesowo
, mi hałas nie przeszkadza w takim stopniu jak skażenie ołowiem ze spalin starych rupieci napędzanych paliwem olowiowym avgas 100LL

# ketman

19.06.2018 22:30

A ile płacą firmy lotnicze za nagonkę przy pomocy prymitywnej taniej demagogii?

# ketmanx

19.06.2018 22:31

A ile płacą firmy lotnicze za nagonkę przy pomocy prymitywnej taniej demagogii?

REKLAMA

# SZARA

20.06.2018 10:53

Jeśli zlikwidują lotnisko to do likwidacji idą również ogrody działkowe. Na to miejsce wyrośnie olbrzymie blokowisko + trasa s8. Zobaczymy wtedy, czy Ci co protestują będą zadowoleni. Ja zdecydowanie jestem za utrzymaniem lotniska.

# Kolan

20.06.2018 11:16

#SZARA napisał(a) 20.06.2018 10:53
Jeśli zlikwidują lotnisko to do likwidacji idą również ogrody działkowe. Na to miejsce wyrośnie olbrzymie blokowisko + trasa s8. Zobaczymy wtedy, czy Ci co protestują będą zadowoleni. Ja zdecydowanie jestem za utrzymaniem lotniska.
Żadnej trasy nie będzie. To tereny wojskowe więc nic nie wybudują

# 111555

21.06.2018 10:53

TO pierdzą motory Które z hukiem przyjeżdżają po ulicach i wtedy się nie da żyć Szczególnie jak w nocy robią sobie wyścigi to motory trzeba zlikwidować a nie samoloty bo jak ktoś decyduje się mieszkać przy lotnisku Gdzie jest Aeroklub Warszawski oraz Lotnicze Pogotowie Ratunkowe a przy okazji prywatne firmy szkolące to nie może potem narzekać że ma hałas mieszkam w pobliżu i to są miłe odgłosy. Zlikwidowac wyjące motory!!!

REKLAMA

JacekK

23.06.2018 00:08

Pod zgrabnym płaszczykiem "interesu publicznego" można baaardzo wiele ukryć. Na przykład interes prywatny. Niech ktokolwiek udowodni, że za chęcią uwolnienia mieszkańców od hałasu nie stoi żaden prywatny interes w postaci choćby przejęcia niezwykle atrakcyjnych gruntów. Bo jakoś brak w artykule odpowiedzi na podstawowe pytanie - co zamiast lotniska widzą w tym miejscu broniące obywateli władze? Bo jakoś nie wierzę w to, że teren ten pozostałby otwartą przestrzenią publiczną z funkcjami ogólnodostępnej rekreacji.

# amber cold

23.06.2018 11:24

I dobrze że chcą się pozbyć awionetek. 20 lat nas nękają od świtu do nocy. Dosyć tego!!!!!!

# SirB

23.06.2018 13:18

1. Przyjechać z Męcinkowa Dolnego.
2. Zostać korposzczurem.
3. Kupić tanie mieszkanie koło czynnego lotniska.
4. Marudzić na hałas.
Wydaje się logiczne?

REKLAMA

Aniol

27.06.2018 12:17

Mieszkam na Żółwiej, słyszę samoloty i helikopter pogotowia ale nie jest to jakieś uciążliwe. Chętnie dowiem się w którym miejscu mieszkają ci malkontenci co tak narzekają na hałas.
Wszystkie bloki mieszkalne wybudowano PO powstaniu lotniska czyli nabywcy wcześniej wiedzieli, że jest tu lotnisko i latają samoloty. A teraz nagle im to przeszkadza, śmiech na sali :-)

Aniol

27.06.2018 12:20

#SZARA napisał(a) 20.06.2018 10:53
Dokładnie, ludzie chyba sobie sprawy nie zdają co by się stało z tym terenem po likwidacji lotniska, z deszczu pod rynnę...

Aniol

27.06.2018 12:21

#Kolan napisał(a) 20.06.2018 11:16
Żadnej trasy nie będzie. To tereny wojskowe więc nic nie wybudują
Oczywiście że będzie bo już klepnięta, rozpoczęcie budowy 2021.

REKLAMA

# Kolan

27.06.2018 13:05

Aniol napisał 27.06.2018 12:17
Mieszkam na Żółwiej, słyszę samoloty i helikopter pogotowia ale nie jest to jakieś uciążliwe. Chętnie dowiem się w którym miejscu mieszkają ci malkontenci co tak narzekają na hałas.
Wszystkie bloki mieszkalne wybudowano PO powstaniu lotniska czyli nabywcy wcześniej wiedzieli, że jest tu lotnisko i latają samoloty. A teraz nagle im to przeszkadza, śmiech na sali :-)
Ja mieszkam na Kwitnącej i hałas jest. W Twoim bloku pewnie popękały ściany od hałasu. Może jesteś przygłuchy skoro nie jest to uciążliwe.

# Księżycowy

27.06.2018 21:05

Aniol napisał 27.06.2018 12:17
Mieszkam na Żółwiej, słyszę samoloty i helikopter pogotowia ale nie jest to jakieś uciążliwe. Chętnie dowiem się w którym miejscu mieszkają ci malkontenci co tak narzekają na hałas
Chyba masz problemy ze słuchem. Tez mieszkam ale Melioracyjna. Hałas jest ale były tu tanie mieszkanie po 5500m/2. Oddawali potem 500zł z metra.

# Latawiec

30.08.2018 18:57

Zawsze jest tak, że najgłośniej krzyczą Ci, którym wszystko przeszkadza. Podobnie wygląda to przy wszelkich opiniach w Internecie - gdzie 1% niezadowolonych klientów tam 50% negatywnych komentarzy. Jedni muszą szukać ujścia frustracji krzycząc, innym wystarczy satysfakcja z życia ;)
Pozdrówki z wysoka! :)

REKLAMA

# Radosław Siedlecki

02.09.2018 22:48

To wracaj na swoją wieś słoiku, lotnisko tu było zanim wyemigrowales że swej dziury

# Bielanka

09.10.2018 08:41

Który to *utas dziś o 5:30 rano odpalał silnik na lotnisku. Słychać było na pół Chomiczówki. Pobudził bardzo wielu mieszkańców.

# maga11

18.10.2018 18:24

Ze względu na bezpieczeństwo lotnisko powinno być zlikwidowane. https://www.tylkostylowe.pl

REKLAMA

Zuzia

19.10.2018 12:20

Jest to temat dla Tomasza Jędrzejczaka - zapraszam do dyskusji!
tomaszjedrzejczak.pl

# ksywek

17.06.2019 06:47

Było myśleć jak się kupowało mieszkanie !!!! Świadomość sąsiedztwa lotniska powinna dać już do myślenia że będą samoloty, będzie głośno. I w dodatku śmierdząca górka na radiowie.
Ja kupując mieszkanie na ursusie widziałem że samoloty latają po 300m nad blokami i jest głośno. To był mój świadomy wybór.
Ale od dawna wiadomo że na ewentualny teren po EPBC czyhają deweloperzy. I podchody na zdobycie tego terenu trwają od wielu lat. Jeśli by doszło do zamknięcia lotniska teren powinien być przekształcony w całości na PARK !!! A mnie zalewanie wszystkiego betonem.

# Jackson

17.06.2019 08:58

Jak ja kupowałem mieszkanie w okolicy to w planach miał powstać Disneyland Jacksona. Ówczesny Prezydent Warszawy p. Święcicki uważał Jacksona za swojego przyjaciela. Teraz Święcicki odcina się od swego przyjaciela / wstyd / a wesołe miasteczko nigdy nie powstanie. Oszukali mnie.

REKLAMA

# dis

01.07.2019 12:52

Może w mieście z powodu ogólnego hałasu, odgłos startujących samolotów dla niektórych wydaje się mniej dotkliwy. Ale mieszkańcy Bemowa są szczęściarzami, bo wystarczy kilka minut jazdy rowerem i znajdują się w lasku bielańskim, za kolejne kilka minut w rezerwacie Łosiowe Błota. Potem 1 km przez spokojną, niemalże letniskową, miejscowość Klaudyn i zaczyna się Kampinoski Park Narodowy. Tak bliskie położenie parku narodowego przy dwumilionowej metropolii to ewenement w skali świata. Zielona pępowina, która łączy Bemowo z parkiem w większości leży w otulinie chroniącej (?) park narodowy. Także przed nadmiernym hałasem. A loty samolotów z bemowskiego lotniska są znacznie głośniejsze niż warkot kosiarki, podczas koszenia trawy we wspomnianym wcześniej Klaudynie. Jadącym z Bemowa rowerzystom nieustannie towarzyszy dopóki nie oddalą się o ok. 20 km od Bemowa. To dobry przykład do cyklu: POLAK POTRAFI !!!

# Kolan

01.07.2019 13:50

Ogólnie samoloty mi nie przeszkadzają. Najgorsze są te pierdzące samolociki. Gdy przelatuje na ul. Żółwiej nie słychać nawet telewizora. Niech samoloty zostaną ale niech zlikwidują te pierdzące maszyny.

# slepafuria

09.07.2019 15:53

Mieszkam od urodzenia na Bielanach. Lotnisko nic mi nie przeszkadza, ani samoloty. Moja mama mieszka na Bemowie, dokładnie obok lotniska z oknami wychodzącymi na płytę. Jest u niej cicho i śpi przy otwartych oknach.
CI, którym to przeszkadza mogą się zawsze wyprowadzić. Kiedy kupowaliście mieszkania to lotnisko tam już było. Uważam, ze w przestrzeni miejskiej powinny być takie miejsca. A prawdziwy hałas to generuje Okęcie.

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni