REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

# 70 rocznica

02.08.2014 18:59

Szkoda że kolejna rocznica mija na Białołęce bez wyraźnego, głośnego i dominującego nad codziennych hałasem dźwięku syren w godzinę W.
Mieszkam przy Majolikowej, nie tak znów daleko od wysokich bloków "starego tarchomina", a dźwięk syren o 17 był słyszalny o wiele ciszej niż dźwięki imprez organizowanych na boisku niedaleko tych bloków.
Dlaczego tak się dzieje?
Przez jakiś czas mieszkałem w takich blokach i coś mi się wydaje że jeśli nie na każdym to na sporej ich części powinny być zamontowane syreny. A co z Polfą? A remiza przy Kauflandzie?
Teoretycznie tarchomin powinien aż przysiąść gdyby wszystkie syreny zawyły, a tu kolejny rok i mimo iż wszyscy specjalnie nasłuchujemy - prawie nic nie słychać.
A potem się ludzie dziwią, że reszta warszawiaków traktuje tych z Białołęki jako mieszkańców drugiej kategorii. Ale trudno o szacunek dla kogoś kto nie umie uszanować historii i tradycji.
P.S.
Aż strach pomyśleć co by się stało, gdyby ten sygnał miał nagle i niespodziewanie ostrzec przed zagrożeniem. Nawet nie wojną - wystarczy skażenie z zakładu przemysłowego i będzie kilka tysięcy ofiar, bo nikt we władzach Białołęki nie potrafi zadbać o system ostrzegania.
WSTYD.

# fenio

02.08.2014 21:26

Ty to chyba jesteś głucha. Ja mieszkam na Białołęce Dworskiej i bez problemu słyszałem syreny. Lepiej idź do laryngologa uszy i słuch przebadać, a nie narzekasz na wszystko na forum

# Ola z tarcho

03.08.2014 18:05

Nowy dyrektor BOK robi dobrą robotę w dzielnicy trzeba mu to przyznać! Była dyrektor Barańska na jego tle blednie...

REKLAMA

# matka

03.08.2014 18:26

Dyrektor? Robi dobra robotę, jaką? Chodzę z dzieckiem do parku i widuję jak siedzi,pali petki i pałęta się z jakimiś ludżmi, chyba nawet z tym pogodynkiem Doleckim ...w godzinach pracy. Chodzenie dobrze mu wychodzi!!!!!

# Piotreczek

03.08.2014 23:26

#Ola z tarcho napisał(a) 03.08.2014 18:05
Nowy dyrektor BOK robi dobrą robotę w dzielnicy trzeba mu to przyznać! Była dyrektor Barańska na jego tle blednie...
W pełni popieram! 100% racji! Pan Dyrektor wreszcie stara się wykorzystać potencjał BOK-u
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni