Forum › Białołęka
# 70 rocznica 02.08.2014 18:59 |
|
Szkoda że kolejna rocznica mija na Białołęce bez wyraźnego, głośnego i dominującego nad codziennych hałasem dźwięku syren w godzinę W.
Mieszkam przy Majolikowej, nie tak znów daleko od wysokich bloków "starego tarchomina", a dźwięk syren o 17 był słyszalny o wiele ciszej niż dźwięki imprez organizowanych na boisku niedaleko tych bloków. Dlaczego tak się dzieje? Przez jakiś czas mieszkałem w takich blokach i coś mi się wydaje że jeśli nie na każdym to na sporej ich części powinny być zamontowane syreny. A co z Polfą? A remiza przy Kauflandzie? Teoretycznie tarchomin powinien aż przysiąść gdyby wszystkie syreny zawyły, a tu kolejny rok i mimo iż wszyscy specjalnie nasłuchujemy - prawie nic nie słychać. A potem się ludzie dziwią, że reszta warszawiaków traktuje tych z Białołęki jako mieszkańców drugiej kategorii. Ale trudno o szacunek dla kogoś kto nie umie uszanować historii i tradycji. P.S. Aż strach pomyśleć co by się stało, gdyby ten sygnał miał nagle i niespodziewanie ostrzec przed zagrożeniem. Nawet nie wojną - wystarczy skażenie z zakładu przemysłowego i będzie kilka tysięcy ofiar, bo nikt we władzach Białołęki nie potrafi zadbać o system ostrzegania. WSTYD. |
# fenio 02.08.2014 21:26 |
|
Ty to chyba jesteś głucha. Ja mieszkam na Białołęce Dworskiej i bez problemu słyszałem syreny. Lepiej idź do laryngologa uszy i słuch przebadać, a nie narzekasz na wszystko na forum
|
# Ola z tarcho 03.08.2014 18:05 |
|
Nowy dyrektor BOK robi dobrą robotę w dzielnicy trzeba mu to przyznać! Była dyrektor Barańska na jego tle blednie...
|
# matka 03.08.2014 18:26 |
|
Dyrektor? Robi dobra robotę, jaką? Chodzę z dzieckiem do parku i widuję jak siedzi,pali petki i pałęta się z jakimiś ludżmi, chyba nawet z tym pogodynkiem Doleckim ...w godzinach pracy. Chodzenie dobrze mu wychodzi!!!!!
|
# Piotreczek 03.08.2014 23:26 |
|
#Ola z tarcho napisał(a) 03.08.2014 18:05 W pełni popieram! 100% racji! Pan Dyrektor wreszcie stara się wykorzystać potencjał BOK-uNowy dyrektor BOK robi dobrą robotę w dzielnicy trzeba mu to przyznać! Była dyrektor Barańska na jego tle blednie... |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.