Forum › Białołęka
# maja 24.03.2014 11:39 |
|
Świetny reportaż. Kapuściński, gdyby żył, mógłby się wiele nauczyć.
|
# gucio 24.03.2014 13:20 |
|
Pozdrowienia dla Wieśka.
|
# Josh 25.03.2014 09:41 |
|
Gratulacje dla autora. Niebywały poziom i warsztat dziennikarski. Zupełnie jakbym czytał Aveciarza o akcji "Ciastka dla wolontariusza"
|
# sierpien2011 25.03.2014 11:16 |
|
Taka migawka. Czemu sie czepiacie
|
# Autor 25.03.2014 15:57 |
|
Intencją tego krótkiego tekstu było pokazanie mieszkańcom, że 1) w naszej dzielnicy można spotkać nie tylko szczęśliwych młodych rodziców z małymi dziećmi, 2) bezdomni nie gryzą, można z nimi rozmawiać, 3) bezsensownie wyrzucamy przedmioty, z których ludzie żyjący w skrajnej nędzy mogliby skorzystać.
Niestety w Polsce osoby bezdomne są nadal stygmatyzowane, traktowane jak trędowaci i plaga, przed którą trzeba uciekać. W tym wypadku opinia bezdomnego na temat grodzenia osiedli była identyczna z opinią urbanistów, choć zupełnie inaczej uzasadniona. Czy gdyby była to migawka z wypowiedziami mieszkańców na temat grodzenia osiedli na Białołęce, też byście Państwo kpili? |
# gosc 25.03.2014 15:59 |
|
@maja: Kapuściński, wymyślający bohaterów swoich reportaży i wybielający krwawych dyktatorów, nie jest autorytetem.
|
# Wiesiek 25.03.2014 17:12 |
|
Lot i stałem się celebrytą... A złotówczka na jakąś bułkę się znajdzie? Kierowniku ...
|
antyurzędnik 25.03.2014 20:40 |
|
Krótka "migawka" z parkingu przed "Piotrem i Pawłem". "Wózkowy" odziany w nieco zniszczony kubraczek znający już i mnie i mój samochód, a także moje dwu i złotówki ( nie znający nowych groszy). Ryszard od kilku miesięcy odprowadza wózek i życzy wszystkiego dobrego. Mieszka w kanałach w pobliżu Świderskiej. Nie lubi zimy. Jest ślusarzem, ale teraz dla ślusarzy podobno nie ma pracy.
Nie gryzie i potrafi się uśmiechać jak życzę mu również dobrego dnia. |
# Bordello Bum-Bum 26.03.2014 13:30 |
|
Proponuję koniecznie otworzyć wszystkie osiedla, nie tylko na Białołęce. Przecież musimy wyjść bezdomnym naprzeciw i udostępnić im nasze śmieci...
|
# gość 20.04.2014 15:19 |
|
Zapraszam Autora na tyl bazarku Swiatowida.Tam,od strony parkingu miedzy ogrodzeniem bazarku a rzedem thui (niegdys przepieknych) znajdzie autor wiecej "obiektow"swego zainteresowania...ten belkot,mantyka,burdy nawet oraz widok zalatwianych potrzeb fizjologicznych i odglosy wymiotowania....zapraszam!
Acha! OSIEDLE jest OTWARTE |
# trybała 23.04.2014 09:28 |
|
Martyrologia...
|
# Stefanik 18.05.2014 10:50 |
|
Z drugiej strony po postawieniu płotu skończyły się kradzieże samochodów i włamy do mieszkań i piwnic w biały dzień nawet próbowali na osiedlu z fotografii. Pozdrawiam mieszkaniec.
Ps W parafii św Franciszka organizowane są zbiórki rzeczy i żywności dla Caritas. |
# właściciel nowego roweru 19.05.2014 21:18 |
|
z tym brakiem kradzieży to przesada. Rąbnęli mi rower z klatki schodowej zabiezpieczonej domofonem na osiedlu strzeżonym.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.