Forum › Bemowo
# jkk 20.08.2025 10:10 |
|
Podstawówka powinna być w pobliżu miejsc zamieszkania uczniów. A tutaj uczniów trzeba dowozić do szkoły. A uczniowie muszą z miejsc zamieszkania dochodzić na przystanki, niekiedy kilkaset metrów.
|
# Ktoś 20.08.2025 10:56 |
|
A możeby tak zamiast podwozić uczniów nauczyć ich samodzielności?!
|
# jkk 20.08.2025 11:32 |
|
#Ktoś napisał(a) 20.08.2025 10:56 Co znaczy "samodzielność"? Iść czy jechać? A może jednak wagary?A możeby tak zamiast podwozić uczniów nauczyć ich samodzielności?! |
# Kkj 20.08.2025 20:29 |
|
#jkk napisał(a) 20.08.2025 10:10 Tak wiemy, mogli od Pana kupić grunt pod tą szkołę ale nie kupiliPodstawówka powinna być w pobliżu miejsc zamieszkania uczniów. A tutaj uczniów trzeba dowozić do szkoły. A uczniowie muszą z miejsc zamieszkania dochodzić na przystanki, niekiedy kilkaset metrów. |
# jkk 20.08.2025 21:44 |
|
Przykro mi ale nie mam w posiadaniu gruntu nadającego się pod szkołę.
|
# Panjan 21.08.2025 10:22 |
|
Idiotyzmem była budowa szkoły na skraju wielkiego osiedla. Szkoły podstawowe powinny być lokalizowane centralnie, tak by uczniowie mogli chodzić do nich piechotą, a trasy dojścia w miarę możliwości nie powinny przecinać ruchliwych ulic. Tak projektowano szkoły w PRL, co świetnie można zobaczyć po drugiej stronie ul. Lazurowej - na Jelonkach. Niestety na Chrzanowie zdecydowano się na inne rozwiązanie. Szkoła zlokalizowana została na skraju osiedla, z koniecznością dojazdu samochodami lub (rachityczną) komunikacją publiczną dla co najmniej połowy uczniów. To złe rozwiązanie. Niewygodne dla dzieci i rodziców, generujące korki krążących po osiedlu samochodów i chyba najważniejsze; wyrabiające złe nawyki jeżdzenia, a nie chodzenia od najmłodszych lat. Wstyd władze miasta i dzielnicy.
|
# Panijani 21.08.2025 20:52 |
|
#Panjan napisał(a) 21.08.2025 10:22 Poważnie? Uważa Pan, że dwugodzinny prezydent zawstydzi się za to co się dzieje na Chrzanowie?. No bez jaj...Wstyd władze miasta |
# Moni18 21.08.2025 21:04 |
|
Oby tylko poprawili bezpieczeństwo na tej drodze , bo na Bemowie chamstwo kierowców i rowerzytów nie zna granic . Robię ostatnio kurs prawa jazdy i jestem zdziwiona i w wielkim szoku jak kierowcy trąbią, podjeżdżają pod L itp. bo oczywiście od razu wszyscy byli kozakami za kierownicą.
|
# rowerzysta tunelowy 22.08.2025 15:10 |
|
#Moni18 napisał(a) 21.08.2025 21:04 Czym się objawia chamstwo rowerzystów?Oby tylko poprawili bezpieczeństwo na tej drodze , bo na Bemowie chamstwo kierowców i rowerzytów nie zna granic . Robię ostatnio kurs prawa jazdy i jestem zdziwiona i w wielkim szoku jak kierowcy trąbią, podjeżdżają pod L itp. bo oczywiście od razu wszyscy byli kozakami za kierownicą. Bo jezdżą po jezdni? |
# Prawda 31.08.2025 17:39 |
|
Mając ukończone 7 lat sama dojeżdżałam do szkoły autobusem i też sama wracałam do domu-moi Rodzice pracowali , a Dziadkowie mieszkali w innej dzielnicy
|
# jkk 01.09.2025 15:03 |
|
A ja uczęszczałem do szkoły podstawowej w 4 różnych lokalizacjach. Zawsze sam, zawsze piechotą, nigdy nie zajęło mi to więcej niż 5 minut spacerkiem.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.