Forum › Białołęka
# Wyborca 01.02.2013 12:12 |
|
Mamy więc powrót do normalności. Ludzi trzeba najpierw pytać a potem zmieniać, ale to chyba dla ZTM-u zbyt skomplikowane.
|
# kris 01.02.2013 16:12 |
|
szkoda, że będzie jeździł z częstotliwością 15m a nie mp 7min ale zawsze coś. Dzięki Panie Wojtku.
|
# kibic 05.02.2013 12:27 |
|
To nie robota Wojtka. Panowie z zarządu dzielnicy byli na meskiej rozmowie w ZTM.Podobno jest tez szansa na dodatkowe kursy 326, zeby dzieciaki mogły szybciej wracac do domu po lekcjach
|
# z Dąbrówki 05.02.2013 15:39 |
|
Poważnie? Ja myślę, że Zarząd Dzielnicy i władze miasta dopiero jak zostali przyparci do muru przez mieszkańców Nowodworów, to się ocknęli.
|
# Komentator 05.02.2013 17:29 |
|
Przepraszam a co ten Tumasz zrobił. Wysłał kilka maili do ZTM kilka, które dostał od mieszkańców. W końcu na Białołęce mamy Zarząd z Grzegrzółką na czele, którego zdanie liczy się w kontaktach z miejskimi biurami.
|
# z Dąbrówki 06.02.2013 13:32 |
|
Ja też wysłałem maila z krytyką zmian. Zrobiłem to po tym jak otrzymałem informację o niekorzystnych zmianach od ... radnego Tumasza. Profil na Facebooku też powstał i ludzie na zasadzie łańcuszka przekazywali sobie adresy mailowe, na które trzeba wysyłać protesty w sprawie 516. Pewnie i Burmistrzowie dostali w ramach tego nalotu jakieś informacje od zdenerwowanych wyborców. Poza tym na stronie UD nie można było przeczytać o niekorzystnych zmianach przed ich wprowadzeniem, więc mi nie pisz że Burmistrz sam z siebie kiwnął palcem.
|
# autochton 06.02.2013 13:36 |
|
Na stronie UD są tylko informacje POzytywne
|
# piotr smoczyński 06.02.2013 16:56 |
|
Rzadko zabieram tu głos, ale trudno sie powstrzymać, kiedy jest się niesprawiedliwie atakowanym. Jestem zastepca burmistrza i prosze sobie wyobrazić- sam z siebie kiwnąłem palcem, a nawet - jak pisze #kibic - byłem na tej rozmowie w ZTM. O zmianch, które tak nas wszystkich wzburzyły /jestem mieszkancem Tarchomina i korzystam z komunikacji miejskiej/ dowiedzielismy się z pisma, które wpłyneło do urzedu w środę, czyli na 5 dni przed ich wprowadzeniem. Juz w czwartek zareagowaliśmy pisemnie wskazując, że o ile ograniczenia w kursowaniu E-4 wobec możliwości skorzystania z tramwaju przez mieszkańców os.Poraje są do zaakceptowania, to proponowane zmiany w 516 są absolutnie nie do przyjęcia. Wskazywaliśmy powody - brak komunikacji znacznej cześci dzielnicy z Pragą, z urzędem dzielnicy, z przychodnią, odcięcie dzieci od dojazdu do szkołu itp. Wobec braku pozytywnego skutku kilkakrotnie rozmawialismy z zarzadem ZTM, aż wreszcie na spotkaniu z dyr.Andrzejem Frankówem uzyskalismy zapewnienie o "zwrocie" autobusu. Oczywiście, jak zwykle poprosiliśmu o więcej - chodzi o 326, kluczowa linię dla mieszkańców Kobiałki i okolic ul.Płochocinskiej. Wyglada na to, ze i to uda sie uzyskać.
Przykro mi czytac, że uważa się mnie i moich ikolegów z zarządu dzielnicy za idiotów nie potrafiacych dostrzec samodzielnie problemów dzielnicy. Naprawdę pilnujemy spraw naszych mieszkańców, którymi sami zreszta jesteśmy i nikt nie musi nas do tego zachęcać. Pewnie gdyby nie mój wrodzony wstręt do pisania - mógłbym sie wieloma rzeczami pochwalić, bo wbrew odruchowemu odczuciu sporo udało sie nam zrobić. Po prostu startowalismy z innego pułapu, niż lewobrzeżne dzielnice i porównanie jest ciągle takie, jak Polski z krajami od dawna bogatymi. Bardzo chciałbym, żeby budowa szkól /3 oddane w 2011, 3 w budowie/ nie zabierało nam lwiej części srodków na inwestycje /cała reszta Warszawy razem wzieta buduje teraz 1 szkołę/, ale co mam zrobic, jesli co roku przybuwa nam 600-700 dzieciaków w samych tylko podstawówkach, a wszedzie mam juz dwie zmiany? Gdyby chociaż wszyscy mieszkancy chcieki sie ujawnic i zameldować oraz płacic tu podatki - mielibysmy dodatkowe środki. Oczywiście każdy problem zgłaszany przez mieszkanców jest przez nas dokładnie analizowany, wiele sami staramy sie rozwiazać, zanim staną sie dokuczliwe, ale na tym polega w końcu nasza robota i staramy sie wykonywac ją jak najlepiej. Nie obrażam sie na słowa krytyki , ale ta niezasłuzona boli |
Matka_Sławka_z_Gdańska 06.02.2013 18:05, wpis modyfikowany 10 razy, |
|
Tak to jest, jak zainteresowanie komunikacją pozostaje w gestii Radnego, z którego kpi ekipa w barakowozie, a poseł ziemi białołęckiej ledwie zdawkowo odpowiada Mu na interpelację. To są właśnie tego skutki.
Dziwi zatem zdziwienie, ba zaskoczenie nawet, o którym Pan pisze. Jak to? Urząd nie wiedział, co ZTM zrobi? Przecież tramwaj, nawet ten w formie kompromitującej protezy, nie wylazł nagle z krzaków, niczym tygrys bengalski na ekipę filmowców! Od dawna było wiadomo, że będzie, i że w takiej formie. O tym, że ZTM będzie w związku z tym rzeźbił w siatce przebiegu połączeń w tym rejonie i w związku z tym wydarzeniem (tramwajem) też było wiadomo. Sądzi Matka, Panie Burmistrzu, że myli Pan problemy i unosi się w tej sprawie bez uzasadnienia. Nikt do Pana nie ma pretensji, ani nie przypisuje zasług, że Pan kiwnął lub nie palcem. Incydent ma swoje dno i tym dnem jest brak jakiekolwiek koordynacji, planu i współpracy w zakresie transportu publicznego pomiędzy gminą i służbami miasta, w tym wypadku firmą transportową. Ani brak czasu, ani jakiś dopust boży nie usprawiedliwiają sytuacji, w której ta linia-była-linii-nie-ma- linia-będzie. I coś ( czytaj: 326 ) na osłodę...:) To jest hucpa, wie Pan? A nie zarządzanie. |
tarantula01 06.02.2013 22:46 |
|
#piotr smoczyński napisał(a) 06.02.2013 16:56 Piotrze,O zmianch, które tak nas wszystkich wzburzyły /jestem mieszkancem Tarchomina i korzystam z komunikacji miejskiej/ dowiedzielismy się z pisma, które wpłyneło do urzedu w środę, czyli na 5 dni przed ich wprowadzeniem. Juz w czwartek zareagowaliśmy pisemnie wskazując, że o ile ograniczenia w kursowaniu E-4 wobec możliwości skorzystania z tramwaju przez mieszkańców os.Poraje są do zaakceptowania, to proponowane zmiany w 516 są absolutnie nie do przyjęcia. Jednak ZTM potraktował dzielnicę per noga, bo np. ja dowiedziałem się o zmianach co najmniej w poniedziałek (na 7 dni) przed z jednego z forów komunikacyjnych. Wypadałoby, aby dzielnica jednak wcześniej wiedziała o takich sprawach. I tu bym widział jeszcze jedną męską rozmowę z ZTM, ale nie w ZTM, ale w Białołęce. Jak Ktoś z dyrektorów ZTM by przyjechał, oznaczałoby to, że dzielnica jest dzielnicą, z której zdaniem ZTM musi się liczyć. |
tarantula01 06.02.2013 22:46 |
|
#piotr smoczyński napisał(a) 06.02.2013 16:56 Piotrze,O zmianch, które tak nas wszystkich wzburzyły /jestem mieszkancem Tarchomina i korzystam z komunikacji miejskiej/ dowiedzielismy się z pisma, które wpłyneło do urzedu w środę, czyli na 5 dni przed ich wprowadzeniem. Juz w czwartek zareagowaliśmy pisemnie wskazując, że o ile ograniczenia w kursowaniu E-4 wobec możliwości skorzystania z tramwaju przez mieszkańców os.Poraje są do zaakceptowania, to proponowane zmiany w 516 są absolutnie nie do przyjęcia. Jednak ZTM potraktował dzielnicę per noga, bo np. ja dowiedziałem się o zmianach co najmniej w poniedziałek (na 7 dni) przed z jednego z forów komunikacyjnych. Wypadałoby, aby dzielnica jednak wcześniej wiedziała o takich sprawach. I tu bym widział jeszcze jedną męską rozmowę z ZTM, ale nie w ZTM, ale w Białołęce. Jak Ktoś z dyrektorów ZTM by przyjechał, oznaczałoby to, że dzielnica jest dzielnicą, z której zdaniem ZTM musi się liczyć. |
antyurzędnik 06.02.2013 23:58 |
|
Skoro już Pan Burmistrz łaskawie zechciał wypowiedzieć się na forum w odruchowym odczuciu to może również zechce się wypowiedzieć w sprawach o które już kilkakrotnie pytałem na forum dotyczących parkingu dla urzędników dzielnicy, kosztów budowy szlabanów i ochrony oraz wartości ekwiwalentów dla urzędników za korzystanie z samochodów prywatnych do celów służbowych?
Może mieszkańcy( ci zameldowani) dowiedzą się na co ich podatki przekazywane do dzielnicy są wydawane? |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.