Od zera. Wspomnienia o miłości, Sycylii i odnajdywaniu domu
| autor: | Tembi Locke | 
| wydawnictwo: | Editio | 
| wydanie: | Gliwice | 
| data: | 22 kwietnia 2024 | 
| forma: | e-book (epub, pdf, mobipocket) | 
| liczba stron: | 352 | 
| ISBN: | 978-83-8322381-0 | 
Serial Netflix
Bestseller New York Timesa
Reese's Book Club
Ta książka wywołuje we mnie cały wachlarz emocji! [Tembi Locke] uczy się zdrowieć w najpiękniejszy sposób - poprzez wsparcie trzech pokoleń kobiet - i tak, jest też włoskie jedzenie.
Reese Witherspoon we wpisie dla swojego fanklubu (
Pierwszy raz Tembi spotkała Saro na ulicy we Florencji. Uczucie między nimi wybuchło niemal natychmiast, choć pochodzili z całkowicie różnych światów. Saro był rodowitym Sycylijczykiem i szefem kuchni, a Tembi - czarnoskórą Amerykanką, artystką. Rodzina Saro ceniła tradycję i nie chciała zaakceptować jego małżeństwa z Tembi. Ich miłość jednak w końcu pokonała tę niechęć. Wtedy zjawił się nowy, groźny wróg - nowotwór. Saro dzielnie walczył o każdy dzień, ale bezlitosna choroba nie ustępowała. Mieli dla siebie coraz mniej czasu...
Sycylijczycy mawiają, że każda historia zaczyna się od małżeństwa lub śmierci. Od zera jest właśnie taką historią i - co istotne - wydarzyła się naprawdę. Po śmierci ukochanego kobieta wyjechała na sycylijską wieś, gdzie spędziła wiele dni ze swoją córką i teściową. Szukała śladów utraconej miłości, próbowała się nauczyć żyć bez Saro i pogodzić ze swoim wdowieństwem. Nie było to łatwe, ale proste życie, tradycyjna kuchnia i mądrość zżytej społeczności pozwoliły Tembi wreszcie odnaleźć ukojenie i odkryć tajemniczą siłę płynącą ze wsparcia kochającej się rodziny i trzech pokoleń kobiet.
Ta wzruszająca i pięknie napisana opowieść pokaże Ci, jak ważna jest odwaga, aby sięgnąć po miłość i walczyć o to, co ważne. Uzmysłowi Ci również, że zawsze jest nadzieja na odbudowanie siebie, nawet po najbardziej bolesnej stracie. Przekonasz się też, że włoskie jedzenie może smakować jak szczęśliwe życie.
Prolog
Część I. Przed
- Pierwsze smaki
 - Posmaki
 - Willa. Miotła
 
Część II. Pierwsze lato
- Kamienna wyspa
 - Coś wspaniałego
 - Chleb i solanka
 - Ciasto Schiavellego
 - Piasek wulkaniczny
 - Gorzkie migdały
 
Część III. Drugie lato
- Pamiątki rodzinne
 - Przy stole
 - Ricotta
 - Ksiądz
 - Hera i szafirowe morze
 - Terra vostra
 
Część IV. Trzecie lato
- Dziki fenkuł
 - Procesja
 - Sos
 - Szałwia i święci
 
Przepisy
- Pierwsze lato
 - Drugie lato
 - Trzecie lato
 
Od autorki
Podziękowania
Na sąsiedniej półce
- 
         
            nowość[ audiobook ]Cienie WiktorowaGrzegorz Kruk
 - 
         
            [ książka, audiobook, e-book ]Beautiful liesAT. Michalak, Bartosz Pankowski
 - 
         
            [ książka, audiobook, e-book ]Cole. Uwięziona pokusaAT. Michalak
 - 
         
            [ audiobook ]Oblicza księżycaNina Nirali
 - 
         
            [ audiobook ]Słodko-gorzkaMarta Malek
 - 
         
            [ audiobook ]Trener duszyAnna Rychter
 - 
         
            [ audiobook ]Poukładaj mi życieOla Józefina Sokołowska
 - 
         
            [ e-book ]Three Tides to Stay: Breaking Waves #3Kristina Moninger
 - 
         
            [ audiobook ]Rozstania i powrotyChristine Błaszkowska
 - 
         
            [ książka, e-book ]From Sicily with LoveAdrianna Ratajczak
 - 
         
            [ audiobook ]Przetrwać rozstanieChristine Błaszkowska
 - 
         
            [ audiobook ]Zaryzykuję dla ciebieN. Coori
 
LINKI SPONSOROWANE



               
               
            
               
            
               
            
               
            
               
            
               
            
               
            
               
            
               
            
               
            
               
            



































