Od zera. Wspomnienia o miłości, Sycylii i odnajdywaniu domu
autor: | Tembi Locke |
wydawnictwo: | Editio |
wydanie: | Gliwice |
data: | 22 kwietnia 2024 |
forma: | e-book (epub, pdf, mobipocket) |
liczba stron: | 352 |
ISBN: | 978-83-8322381-0 |
Serial Netflix
Bestseller New York Timesa
Reese's Book Club
Ta książka wywołuje we mnie cały wachlarz emocji! [Tembi Locke] uczy się zdrowieć w najpiękniejszy sposób - poprzez wsparcie trzech pokoleń kobiet - i tak, jest też włoskie jedzenie.
Reese Witherspoon we wpisie dla swojego fanklubu (
Pierwszy raz Tembi spotkała Saro na ulicy we Florencji. Uczucie między nimi wybuchło niemal natychmiast, choć pochodzili z całkowicie różnych światów. Saro był rodowitym Sycylijczykiem i szefem kuchni, a Tembi - czarnoskórą Amerykanką, artystką. Rodzina Saro ceniła tradycję i nie chciała zaakceptować jego małżeństwa z Tembi. Ich miłość jednak w końcu pokonała tę niechęć. Wtedy zjawił się nowy, groźny wróg - nowotwór. Saro dzielnie walczył o każdy dzień, ale bezlitosna choroba nie ustępowała. Mieli dla siebie coraz mniej czasu...
Sycylijczycy mawiają, że każda historia zaczyna się od małżeństwa lub śmierci. Od zera jest właśnie taką historią i - co istotne - wydarzyła się naprawdę. Po śmierci ukochanego kobieta wyjechała na sycylijską wieś, gdzie spędziła wiele dni ze swoją córką i teściową. Szukała śladów utraconej miłości, próbowała się nauczyć żyć bez Saro i pogodzić ze swoim wdowieństwem. Nie było to łatwe, ale proste życie, tradycyjna kuchnia i mądrość zżytej społeczności pozwoliły Tembi wreszcie odnaleźć ukojenie i odkryć tajemniczą siłę płynącą ze wsparcia kochającej się rodziny i trzech pokoleń kobiet.
Ta wzruszająca i pięknie napisana opowieść pokaże Ci, jak ważna jest odwaga, aby sięgnąć po miłość i walczyć o to, co ważne. Uzmysłowi Ci również, że zawsze jest nadzieja na odbudowanie siebie, nawet po najbardziej bolesnej stracie. Przekonasz się też, że włoskie jedzenie może smakować jak szczęśliwe życie.
Prolog
Część I. Przed
- Pierwsze smaki
- Posmaki
- Willa. Miotła
Część II. Pierwsze lato
- Kamienna wyspa
- Coś wspaniałego
- Chleb i solanka
- Ciasto Schiavellego
- Piasek wulkaniczny
- Gorzkie migdały
Część III. Drugie lato
- Pamiątki rodzinne
- Przy stole
- Ricotta
- Ksiądz
- Hera i szafirowe morze
- Terra vostra
Część IV. Trzecie lato
- Dziki fenkuł
- Procesja
- Sos
- Szałwia i święci
Przepisy
- Pierwsze lato
- Drugie lato
- Trzecie lato
Od autorki
Podziękowania
Na sąsiedniej półce
-
[ książka ]Ring GirlK.N. Haner
-
[ książka, e-book ]Two Lives to Rise. Breaking Waves #2Kristina Moninger
-
[ audiobook ]Układy prawie idealneBeata Kiecana
-
[ książka, e-book ]One Second to Love. Breaking Waves #1Kristina Moninger
-
[ audiobook ]Good boys do bad thingsRoza Violet Barlow
-
[ książka, audiobook, e-book ]Z widokiem na miłośćKate Sterritt
-
[ audiobook, e-book ]Ściśle tajneMagdalena Winnicka
-
[ książka, audiobook, e-book ]Mroczna miłość. Mroczne światło. Tom 1T.M. Frazier
-
[ audiobook ]Wiosna mojego życiaRoza Violet Barlow
-
[ audiobook ]Zanim upadnęAnna Bellon
-
[ audiobook ]Dziewczyna saperaRina Dark
-
[ książka ]NieobecnyAleksandra Łacic
LINKI SPONSOROWANE
Najnowsze informacje na Tu Stolica
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
REKLAMA
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Polecamy w naszym pasażu
REKLAMA