Forum › Białołęka
znowu ograniczenia...najbardziej dzieci tracą
# tauzerus 18.11.2004 17:13 |
|
Witam. Pogoda obecnie jest jaka jest, ale w wekend dzieciaki grają na strumykowej w piłkę nożną. Teraz z obiektu zostały zdjęto siatki i bramki ( siatki nigdy nie zostały skradzione)
przez dyrekcję tego "cyrku". Widocznie w wolny czas mają stać pod klatką i palić papierosy popijając piwem, a młodsi patrzą i pokolenia takie rosną "kalekie". Kogo dziś obchodzi młodzież?? Zapracowanych rodziców czy radnych odpowiedzialnych za młodzież. Na bielanach ciągle różne olimpiady są organizowane a tu? |
# Jola2 18.11.2004 17:43 |
|
Poczytaj wywiad z dyrektorem Skrobkiem - jest świetnie. Nie ma problemu. Jest tanio i obiekty w pełni obłożone. Ludzie narzekają, bo nie chcą wcale płacić, a tak po prawdzie, to wszystko to nagonka na dyrektora. Po lekturze dzisiejszego Echa przynajmniej wiadomo, ze to Madej wszystko nakręca.
|
# xx. 19.11.2004 09:05 |
|
tauzerus-dzisiejsza moda to czepianie się wszystkich tylko nie siebie .Radny (akurat nim jestem ) ma stworzyć warunki (w miarę otrzymanych środków budżetowych ) co swym postępowaniem poprzez analizy,wystąpienia,uchwały,nadzór itd czyni.Nie jest w stanie być wszędzie obecny ,do końca w pełni dociekliwy ale ma obowiązek reagowania na sygnały , wnioski,propozycje..Poszczególne ośrodki,firmy ,organizacje działają przeważnie tak jak im statut,przepisy ,i rozum dyktuje.A z tym jest różnie.Toteż dobrze by było gdyby nie wszystko zrzucać na radnych ale pomyśleć także o swoim udziale w tym procesie nie tylko gdy się ma male dzieci .
|
# sportowiec 19.11.2004 09:30 |
|
panie radny #xx Nasz udział ogranicza się do wybrania Was-radnych.
Co do analiz to najlepszą analizą stanu BOS-u są wypowiedzi forumowiczów.Nadzór-śmiech....gdzie nadzór nad wypowiedziami p. Skrobka dot. cen biletów na ping-ponga 17. 09. 2004r w echu mówi że kosztuje 5 pln a w żeczywistości 10.70. Gdzie wasz nadzór nad własną stroną internetową w której brak aktualności ostatnia aktualizacja 14. 09. 2004r - może aktualny ? Czepiać się radnych to nasze prawo i obowiązek bo to Wy żyjecie i to nie źle za nasze, podatników pieniądze. Nie uważam że coś na kogoś zrzucam, przypominam tylko o ich obowiązkach oraz wytykam niesolidność i ignorancje urzędników. |
# xx. 19.11.2004 21:29 |
|
Do sportowca:zacznę od tego ,że moje wypowiedzi nie są tylko próbą usprawiedliwienia .Chciałem pokazać że świat jest złożony.Z BOSem są problemy nie od dziś ,uwag jest wiele ale także mają i sukcesy.Problemy finansowe są zasadniczymi i najbardziej nośnymi. Teraz gdy zmienił się właśnie jego status (podporządkowanie ) konieczność zarobienia na siebie widać to bardziej. Jestem przekonany że w krótkim czasie ulegnie to zmianie. Co do strony internetowej-adresat jest oczywisty Przewodniczący Rady Ostrowski- i burmistrz Smoczyński.Natomiast co do życia (ponoć dobrego )kosztem podatnika to ręcze że większość radnych na otrzymane diety napewno solidnie pracuje. Pozdrawiam ,z nadzieją że jutro będzie lepsze.
|
# wacek 19.11.2004 21:37 |
|
Drogi Panie Radny- Wasze diety są formą pasożytnictwa, a Wasz wybór to wynik układów i układzików- kto pierwszy na liście. dalej jest tylko odcinek z dietą co miesiąc - dwa trzy razy taką jak ma pensję kasjarka zapierd... w supermarkecie. Jeśli masz Pan jaja to się podpisz i powiedz co zrobiłeś przez te dwa lata te"ciężkiej pracy"
|
# JF 20.11.2004 17:08 |
|
Do #sportowca
Panie Sportowiec masz Pan świetną okazję zrobić coś więcej niż tylko brać udział w wyborach radnych. 27 listopada 2004 w SP 314 organizujemy II Turniej tenisa stołowego dla dzieci mi młodzieży. Zapraszam o 13.30. Przy tej okazji zapraszamy właśnie takich jak Pan, aktywnych mieszkańców Białołęki na spotkanie organizacyjne w sprawie ligi tenisa stołowego dla dorosłych i ligi rodzinnej. Zapraszam też Pana do stałej współpracy z Klubem AGAPE. Ma Pan szansę aby pomysły, które Pan zgłosi wcielić w życie. Nie wiem, który z radnych podpisał się xx, ale wiem, że wielu radnych interesuje się tym co robimy w formie wolontariatu. Są radni, którzy popierają nasze pisma do Zarządu Dzielnicy i pomagają jak mogą. O tym napisał xx. Gdybym tylko pluł na wszstko i wszystkich, nie byłoby dzisaj ligi piłki nożnej, tenisowej, turniejów szachowych, spływu Krutnią, kolonii w Majerczykówce. Nie mielibyśmy "Orlików" i "Żaków" w lidze Mazowieckiego ZPN. Ja nazywam się Jarek Filipowicz i w każdą środę jestem w sali Klubu na I piętrze Domu Katechetycznego przy Myśliborskiej 100 od godziny 18 do ... powiedzmy 19. Czekam na każdego, komu bliskie jest dobro wspólne, czyli nasze dzieci i młodzież. Mam nadzieję, że Pan się przedstawi na forum. Pozdrawiam Jarek Filipowicz PS. Właśnie rozegraliśmy czwarty w historii Klubu turniej szachowy. Ten był z okazji DNIA NIEPODLEGŁOŚCI. (Połączyliśmy historię ze sportem). Grało 26 juniorów i 7 seniorów. 4 grudnia gramy turniej o Mistrzostwo Dzielnicy SP i Gimnazjów w szachach. Czy może Pan nam pomóc przy organizacji turnieju??? |
# xx. 22.11.2004 16:19 |
|
Sportowiec-być bohaterem (według Ciebie) czyli bezimiennie naftykać jak chłop babie to każdy potrafi.Podsumować -wszyscy złodzieje ,lenie ,nieroby których ja prze życiu utrzymuję bo szarpią wg Ciebie wielką kasę to nic nowego.Przy okazji podam co się kryje pod pojęciem tej pracy.Jak się opanujesz.Pozdrawiam.
|
dar200 28.11.2004 20:08 |
|
Witaj młody człowieku.Własnie przeczytałem Twoją wypowiedz na temat co to młodzierz i kogo to wogóle interesuje.Powiem Ci tak i zpewne nie jedna osoba to potwierdzi która oczywiście zna temat.Od marca tego roku a mamy 2004 próbuję zorganizować młodzierzową grupę do gry w rozgrywkach ligowych.Sa to chłopcy rocznika 1994/6 do gry.I co?Okazuje się nie jest to wcale takie proste.Wyobraż sobie że rodzice oraz dzieci z różnych powodów (mi nieznanych ) nie chcą uczestniczyć w zajęciach sportowych bo nie mają czsu.Powiem inaczej.Jestem trenerem zespołu orlików w Agape ( na pewno słyszałeś o takim klubie) i jest tam grupa osób która chce cos zrobić Dla swoich pociech ale ....??? no właśnie nie zgadzają sie z jednym .Dlaczego młodzierz nie może w czasie zimy grać na sali gimnastycznej w piłkę nożną a jeśli już może to za jakie grzechy za takie pieniądze.Jakie?? no własnie duże.I jeszcze jedno Mam 20 dwudziestu chłopców chętnych do grania myślisz że to dużo otóż to kropla w morzu bo wiem że chętnych do grania jest spora grupa tylko nikt nie czyta ani ogłoszeń ani info w gazetach.Będę Ci wdzięczny za kolejnych 5 osób jeżeli namówisz do gry dostaniesz nagrodę ale warunek jest taki chłopcy przychodzą i graja w Agape a nie pod klatką schodową i wtedy nagroda jest Twoja.Jak mnie znależć przeczytaj nick i wszystko jasnelub cofnji się do tyłu z info na tej stronie lub napisz meila dar200@o2.pl.Pozdrawiam.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.