Forum › Bielany
# Z Mlocin 28.01.2015 18:43 |
|
Oszaleli z tymi żłobkami. Na Młocinach mieszkańcy liczyli na sensowne miejsce spotkań i kultury, utworzono żłobek.
Koszt tego taki, ze lepiej, by rodzinom dopłacić po 1 tys. zł i wzięly by sobie opiekunki do domów. Ale jest presja na tworzenie żłobków to powstają! Ku chwale władzy! Wbrew potrzebom lokalnym. |
# Ola 29.01.2015 11:13 |
|
Dobrze - niech budują żłobki. Ten kto nie musi z nich korzystać nie wie co się dzieje w temacie. Nie wiem ile dokładnie kosztują żłobki w Warszawie ale w Pruszkowo to koszt prawie 1000 zł plus własne wyżywienie, pieluchy, chusteczki itp itd- zamiast wydawać tyle kasy za opiekę wolę dzieciakom coś kupić albo wysłać je na dodatkowe zajęcia - nawet jeśli bym je miała gdzieś dowozić.
|
# Maciek Wawrzyszew 29.01.2015 12:55 |
|
Niech wreszcie wybudują pożądne boisko, a nie wszędzie tylko tabliczki ZAKAZ GRY W PIŁKE. Gdzie ta młodzież ma spędzać wolny czas. Potem się wszyscy dziwią, że dzieciaki wolą siedzieć przed komputerem. A co ze spoterm tak bardzo potrzebnym młodemu organizmowi???
|
# Z osiedla 29.01.2015 22:06 |
|
Żłobków potrzeba bardziej , boisk też. Na bielanach jest jeszcze kilka wolnych placów zieleni, gdzie można by zrobić boisko np. przed blokami Petofiego 2,4 zresztą w latach 90 było tam boisko.
|
# MKS 12.03.2016 01:20 |
|
Pierwszy plan był budowa basenu zaraz po zakończeniu budowy szkowy, jak chodziłem tam to sie zapytałem dyrektora kiedy rozpocznie sie budowa basenu odpowiedział mi skąd wiem o tym to ja mu na to ze widziałem jak przy budowie szkoły zakopali jakieś duze rury idądzie od szkoły , to mi odpowiedział ze za nie długo.
Pamiętam to jak by było wczoraj I teraz słyszę ze mają budować złobek lub boisko to jakaś poraszka!!! |
# dariiia 20.04.2016 15:04 |
|
na temat budowy basenu dużo jest http://www.superogrod.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=1460
|
# tat 30.12.2018 11:23 |
|
za 1000 zł żadna opiekunka nie przyjdzie na tak długo, żeby obydwoje rodzice mogli pracować (to do pana ktory twierdzi, że żłobek za drogi). Nie mówiąc już o socjalizacji dzieci. Żłobki są potrzebne. Dopiero jak ma się małe dziecko wiadomo jak bardzo. Pewnie tak jak niektórym boisko ;] tylko, że żyć bez pokopania piłki się da, a bez dwóch pensji już nie zawsze.
Boisko tez się przyda, oczywiście, jestem za, ale nie kosztem żłobka. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.