Zarząd marzeń
# obserwatorka 10.02.2008 11:53 |
|
Włodkowski burmistrz, vice od inwestycji Pelc, od oświaty i spraw społecznych Gęsina lub Madej.
Przewodniczący rady Filipowicz. Byłoby sensowniej. |
# platformers 10.02.2008 17:27 |
|
To już cała rodzina
|
# cobra22 10.02.2008 19:26 |
|
Trzepak Herox nie zebrał odpowiedniej ilości podpisów do odwołania obecnego Burmistrza, więc zapomnij Obserwatorko o takim Zarządzie przynajmniej do 2010r.
|
# herox 11.02.2008 09:12 |
|
Spokojnie, podpisy się zbierają, komitety zakładają, grupy formują. Panowanie tej ekipy zbliża się do końca.
|
# platformers 11.02.2008 10:39 |
|
Mam nadzieję były burmistrzu, że te komitety to nie komitety centralne jedynie słusznej partii
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 11.02.2008 11:30 |
|
... a swiateczny Dziennik donosi gdzies w srodku, ze w Jackson ( Stan: Missisipi, prawidlowa pisownia: Mississippi, jeden z najslabiej zurbanizowanych stanow w Stanach ) pewnien mezczyzna wszedl na sesje rady miasta i wygarnal do zgromadzonych tam etatowych aktywistow spolecznych z czterdziestki piatki. Teraz jest pare, jak to sie mowi; vacatow, w skladzie rady i ha, ha, ha...na miejscowym komisariacie rowniez.
Pan Burmistrz z licznymi ranami postrzalowymi przebywa na chirurgii. Miętkiej... a ha, ha, ha |
# obserwator-bis 11.02.2008 15:18 |
|
Ja sobie tak źle nie życzę co by banda oszołomów stanowiła nowy zarząd. Szacuneczek do niektórych z tej proponowanej bandy.
|
# cobra22 11.02.2008 21:27 |
|
Herox ty to masz specyficzne poczucie humoru, przecież Zarząd mamy bardzo dobry, a takie jednostki jak ty, mogą zadowolić sie tylko pisaniem bzdur. 30.01.-miałeś szansę. Obecna ekipa rządzi do 2010!!!
|
# NN 13.02.2008 15:29 |
|
Przy tej ordynacji to będzie jakaś kosmetyczna zmiana!
|
# skromna 18.02.2008 19:28 |
|
Gęsina powinna zostać ministrem sprawiedliwości bo to przecież kobieta zacna umiejąca wychować syna w duchu naszych czasów.Poprawił przecież błędy wyborców którzy przez brak rozwagi nie oddali głosu na kogo trzeba.Ha,Ha,Ha...
|
# znudzona 18.02.2008 20:30 |
|
A ja naprawdę mam już dosyć tej miernokracji- niech młodzi aktywni Włodkowski, Oracz, Jaworski, Madej pokażą co potrafią. Niech mają te możliwość, najwyżej ją sp...
|
# Beata dusza rogata 19.02.2008 20:57 |
|
Czy w bogatych państwach to rządzą dzieciaki.czy ludzie doświadczeni. Młodzi ,pełni zapału mogą się wyżyć w pracy .Na jakiej podstawie możesz Ty znudzona powierzyć takiemu Włodkowskiemu dzielnicowe miliony skoro w oświadczeniu podkreśla że dieta daje mu komfort życia.Większe pieniądze może widział u księdza ale czy mógł je trzymać Nie spotkałam się nawet w opowieściach imieninowych z faktem by do potrzymania ksiądz mógłby dać Bartkowi .Kasę z wiarą ze...
Oracz-który z bezrobotnego stał się wybrańcem tłumów.On ma obracać milionami ? Albo taki Madej,gdzie on teraz pracuje siostro? |
# myślący 20.02.2008 00:53 |
|
Włodkowski jest szefem dużego Ngos (podbudowa ideowa jest tu do oceny zdolność menagerskich wtórna), gdzie zarządza się relatywnie dużymi pieniędzmi i masą ludzi. A trudniej jest zarządzać ludźmi w ramach dobrowolności niż stosunku pracy. Oracz zainspirował ciekawe badania socjologiczne w dzielnicy, czyli dał sporo dzielnicy za małe środki. I stara się być aktywny, a to to nie częstę wśród radnych. Wskazana kariera Piotra O. może być także dowodem kreatywności.
Co robi Madej - wystarczy wpisać w google, by wiedzieć. Dużo pisze na różne tematy, skoro to wydają (to kosztuje!), to chyba rynek wycenia,ze się na tym zna. A doświadczenie w rządzeniu (praktyczne!), zdobywa się rządzac. Prof. Wilczur też musiał mieć narzędzia, by dokonać skomplikowanej operacji. Tu akurat potrzebne były możliwości, a nie noże kuchenne. Zresztą warto podjąć ryzyko, nawet jeśli mogą sp... |
# imprezowicz 21.02.2008 01:15 |
|
Beato, na kiepskie imieniny chodzisz! Zresztą Ksiądz od dawna nie chowa do skarpety. Ma rachunek bankowy.
|
# zainteresowana 21.02.2008 19:30 |
|
Ciekawią mnie badania socjologiczne Oracza ,ich efekt ,koszt,i gdzie można otrzymać ich wyniki.Czy może chodzi o te które robiła grupa studium podyplomowego UW ? Jak można nazwać je badaniami.To przecież był sondaż uliczny.Może Ty inaczej pojmujesz badania.
|
# politolog 21.02.2008 20:07 |
|
Sondaż (opracowany zgodnie z określoną metodologią) jest takim samym instrumentem badań socjologicznych jak ankieta, wywiad ekspercki czy wnioskowanie statystyczne.
Z tego co wiem siłą ww. badań były jednak wywiady eksperckie. |
# zainteresowana 24.02.2008 20:14 |
|
Interesują mnie jednak koszty
|
# ekonom 24.02.2008 20:41 |
|
Szkoda, bo to pewnego rodzaju anachronizm-dziś należy patrzeć przede wszystkim na to co się uzyskało. Z tego co wiem, dzielnica partycypowało w tym projekcie w mniejszościowej części.
|
# kontroler 25.02.2008 00:08 |
|
Badania zostały zrealizowane w ramach projektu UW, dotowanego przez Unię Europejską. Wkład dzielnicy ograniczył się do udostępnienia sali na spotkania w 2 weekendy...
|
# korab 01.03.2008 18:31 |
|
Myslimy że srodki z Uni to podarunki niczyje.Biorą się one jednak ze składek wszystkich państw w tym Polski.
|
# kontroler 03.03.2008 21:57 |
|
Idąc tropem myślenia koraba należałoby zadać pytanie o sens umowy społecznej, jaką jest państwo...
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 03.03.2008 22:21 |
|
... dodajmy: polskie. To fundamentalne pytanie !
|
LINKI SPONSOROWANE