REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Z wywiadu ze Smokiem

# marta

19.03.2003 09:16

Dziesiejsze Echo:
Na białołęckim ratuszu wciąż wisi napis "Ratusz Gminy Warszawa-Białołęka". Minęło pół roku od wyborów. Czy zostanie zmieniony na "ratusz dzielnicy"?
- A co jest tam źle? Przecież Warszawa to gmina. Napis brzmi: ratusz gminy Warszawa, kreska Białołęka.
Interpretator-imperator!

Tom

19.03.2003 09:48

Napis na gminie to pikuś, ale co się będzie działo z inwestycjami mam nadzieję, że przychodnia jednak będzie, a może zrobić tam dyskotekę. Myślenie centralne nie sprawdziło sie za PRL-u i myślę, że teraz też się nie sprawdzi. Oj biiiiiada nam biaaaada.

# Basia

19.03.2003 09:55

Według mnie większość inwestycji w Białołęce za czasów kiedy była gminą to były kolejne bloki. Przychodnia przez wiele lat była ciągle w planach i ruszyło się jak pojawiły się plany likwidacji gmin. Chyba tylko dlatego żeby pokazać jaka to gmina jest dobra.

REKLAMA

# smokto@

19.03.2003 12:29

Te literki to symbol charakteru naszego burmistrza. Uparty chłop, ale trzeba mu przyznać, że pozytywnie uparty.

# Marek

19.03.2003 12:32

Warszawa to miasto na zasadach powiatu, a nie gmina

# AD

19.03.2003 12:35

No to się Smokuś "wkręcił"

REKLAMA

# AD

19.03.2003 12:36

i literki z twierdzy mu zdejmą

# Zniecierpliwiona

19.03.2003 19:38

Z niecierpliwością czekam na elaborat Historyka dotyczący wywiadu. Temat został rozpoczety o godz. 9:16, teraz jest już 19:40 a tu Historyka jak nie było tak nie ma!

# NN

19.03.2003 21:08

A ja mogę coś napisać? W sprawie przychodni... Smoczek udaje, że nie wie dlaczego nie ma pieniędzy na wyposażenie! Dobre sobie. Nie dość, że nie wie iż Warszawa to nie gmina, to udaje Greka w sprawie przychodni! Niech wytłumaczy, dlaczego przez tyle lat zwlekano z podjęciem jej budowy, natomiast inne budowy nierzadko realizowano błyskawicznie! No i piłowanie drewna szło, jak po maśle.

REKLAMA

historyk

19.03.2003 22:58

Otom i ja. najpierw parę korekt natury merytocznej
A) nie do końca jest tak,że miasto może zrobić z przychodnią co zechce. Jeśli wydaje się na inwestycje publiczne pieniądze, to zgodnie z ufp (ustawa o finansach publicznych) powina być ona wykonana i użytkowana zgodnie z przeznaczeniem. Oczywiście może się okać,że nie ma dla niej kontraktów- co przy indolecji białołęckiego zoz-u (vide brak umów z branżową kasą!!!) i permanentnym bałaganie w polskiej służbie jest, niestety, możliwe, ale nie opowiadajmy bajek o żelaznym wilku.
B) Pan Katner dość łatwo podchwytuje ,że Gospodarność jest bezapelacyjnym zwyciężce wyborów, a to nonsens (imponujący jest jedynie wynik burmistrza Smoczyńskiego- ale to kwestia terenu i jego tradycji), bo wybory arytmetycznie wygrał PIs (o 150 głosów więcej niż G) i Gospodarność poparło ok 25% głosujących z 40% uprawnionych w głosowaniu- to naprawdę nie jest silna legitymacja do jedynowładztwa (nie mająca żądnego przedstawiciela Unia dla Warszawy uzyskała ok . 8% oddanych głosów)- raczej wynik ordynacji.
c) najbardziej ciekawi mnie jednak sens tego wywiadu, wygląda mi to na jakąś akcję prewencyjną albo balon próbny. Może chodzi zdysplinowanie koalicjanta, a może o jego zmianę (dzięki upolitycznieniu samorządów możliwy jest nawet mniejszościowy zarząd z Gospodarności). Pożyjemy, zobaczymy.
PS. Mam nadzieję,że nie rozczarowałem zniercierpliwionej.

# Kotkaa

20.03.2003 12:08

Podobno (tak twierdził lekarz, były radny), przychodnię ma wybudować gmina, ale wyposażyć powinien ZOZ. I lekarzy tam zatrudnić też ZOZ. To jest wielki budynek, więc na pewno będzie tam coś więcej niż tylko przychodnia ze Świderskiej. Pdobno specjaliści z Marywilskiej tez się tam przeniosą. Pytanie: co zostanie na Marywilskiej?

# tartak

26.09.2016 22:00

Podobno...

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Kambukka Olympus
Kambukka Lagoon

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy