Forum › Białołęka
Z wywiadu ze Smokiem
# marta 19.03.2003 09:16 |
|
Dziesiejsze Echo:
Na białołęckim ratuszu wciąż wisi napis "Ratusz Gminy Warszawa-Białołęka". Minęło pół roku od wyborów. Czy zostanie zmieniony na "ratusz dzielnicy"? - A co jest tam źle? Przecież Warszawa to gmina. Napis brzmi: ratusz gminy Warszawa, kreska Białołęka. Interpretator-imperator! |
Tom 19.03.2003 09:48 |
|
Napis na gminie to pikuś, ale co się będzie działo z inwestycjami mam nadzieję, że przychodnia jednak będzie, a może zrobić tam dyskotekę. Myślenie centralne nie sprawdziło sie za PRL-u i myślę, że teraz też się nie sprawdzi. Oj biiiiiada nam biaaaada.
|
# Basia 19.03.2003 09:55 |
|
Według mnie większość inwestycji w Białołęce za czasów kiedy była gminą to były kolejne bloki. Przychodnia przez wiele lat była ciągle w planach i ruszyło się jak pojawiły się plany likwidacji gmin. Chyba tylko dlatego żeby pokazać jaka to gmina jest dobra.
|
# smokto@ 19.03.2003 12:29 |
|
Te literki to symbol charakteru naszego burmistrza. Uparty chłop, ale trzeba mu przyznać, że pozytywnie uparty.
|
# Marek 19.03.2003 12:32 |
|
Warszawa to miasto na zasadach powiatu, a nie gmina
|
# AD 19.03.2003 12:35 |
|
No to się Smokuś "wkręcił"
|
# AD 19.03.2003 12:36 |
|
i literki z twierdzy mu zdejmą
|
# Zniecierpliwiona 19.03.2003 19:38 |
|
Z niecierpliwością czekam na elaborat Historyka dotyczący wywiadu. Temat został rozpoczety o godz. 9:16, teraz jest już 19:40 a tu Historyka jak nie było tak nie ma!
|
# NN 19.03.2003 21:08 |
|
A ja mogę coś napisać? W sprawie przychodni... Smoczek udaje, że nie wie dlaczego nie ma pieniędzy na wyposażenie! Dobre sobie. Nie dość, że nie wie iż Warszawa to nie gmina, to udaje Greka w sprawie przychodni! Niech wytłumaczy, dlaczego przez tyle lat zwlekano z podjęciem jej budowy, natomiast inne budowy nierzadko realizowano błyskawicznie! No i piłowanie drewna szło, jak po maśle.
|
historyk 19.03.2003 22:58 |
|
Otom i ja. najpierw parę korekt natury merytocznej
A) nie do końca jest tak,że miasto może zrobić z przychodnią co zechce. Jeśli wydaje się na inwestycje publiczne pieniądze, to zgodnie z ufp (ustawa o finansach publicznych) powina być ona wykonana i użytkowana zgodnie z przeznaczeniem. Oczywiście może się okać,że nie ma dla niej kontraktów- co przy indolecji białołęckiego zoz-u (vide brak umów z branżową kasą!!!) i permanentnym bałaganie w polskiej służbie jest, niestety, możliwe, ale nie opowiadajmy bajek o żelaznym wilku. B) Pan Katner dość łatwo podchwytuje ,że Gospodarność jest bezapelacyjnym zwyciężce wyborów, a to nonsens (imponujący jest jedynie wynik burmistrza Smoczyńskiego- ale to kwestia terenu i jego tradycji), bo wybory arytmetycznie wygrał PIs (o 150 głosów więcej niż G) i Gospodarność poparło ok 25% głosujących z 40% uprawnionych w głosowaniu- to naprawdę nie jest silna legitymacja do jedynowładztwa (nie mająca żądnego przedstawiciela Unia dla Warszawy uzyskała ok . 8% oddanych głosów)- raczej wynik ordynacji. c) najbardziej ciekawi mnie jednak sens tego wywiadu, wygląda mi to na jakąś akcję prewencyjną albo balon próbny. Może chodzi zdysplinowanie koalicjanta, a może o jego zmianę (dzięki upolitycznieniu samorządów możliwy jest nawet mniejszościowy zarząd z Gospodarności). Pożyjemy, zobaczymy. PS. Mam nadzieję,że nie rozczarowałem zniercierpliwionej. |
# Kotkaa 20.03.2003 12:08 |
|
Podobno (tak twierdził lekarz, były radny), przychodnię ma wybudować gmina, ale wyposażyć powinien ZOZ. I lekarzy tam zatrudnić też ZOZ. To jest wielki budynek, więc na pewno będzie tam coś więcej niż tylko przychodnia ze Świderskiej. Pdobno specjaliści z Marywilskiej tez się tam przeniosą. Pytanie: co zostanie na Marywilskiej?
|
# tartak 26.09.2016 22:00 |
|
Podobno...
___________________ http://www.najlepszytartak.pl/ |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.