REKLAMA

Forum › Wola

REKLAMA

# Marian

25.03.2022 15:36

Z tymi autobusami to bzdura. Mogą jeździć przez wyniesione przejścia i skrzyżowania. Patrz Puławy. Wszystkie progi wyspowe niebezpieczne dla osobowych samochodów powinny zostac zamienione na wyniesione. Wtedy dostawczaki, autobusy i ciężarówki też musiałyby zwalniać.

# nnn

25.03.2022 16:30

#Marian napisał(a) 25.03.2022 15:36
Z tymi autobusami to bzdura. Mogą jeździć przez wyniesione przejścia i skrzyżowania. Patrz Puławy. Wszystkie progi wyspowe niebezpieczne dla osobowych samochodów powinny zostac zamienione na wyniesione. Wtedy dostawczaki, autobusy i ciężarówki też musiałyby zwalniać.
Oczywiście, że mogą. Wszystko zależy od konstrukcji progu. Ale takie częste jeżdżenie po progach ciężko obciążonym autobusem powoduje szybsze jego zużycie i wzrost kosztów napraw. Nie wiem jak jest w Puławach, ale wydaje mi się, że w Warszawie autobusy jeżdżą bardziej obciążone.

# Marian

25.03.2022 17:47

#nnn napisał(a) 25.03.2022 16:30
Oczywiście, że mogą. Wszystko zależy od konstrukcji progu. Ale takie częste jeżdżenie po progach ciężko obciążonym autobusem powoduje szybsze jego zużycie i wzrost kosztów napraw. Nie wiem jak jest w Puławach, ale wydaje mi się, że w Warszawie autobusy jeżdżą bardziej obciążone.
Żeby bezpiecznie jeździć przez progi wyspowe ludzie kupuja SUVy z wysokim zawieszeniem a nie małe, nisko zawieszone miejskie samochody. Próg wyspowy po prostu urywa miske olejową w małych samochodach. A duże samochody zupelnie mogą go olać.

REKLAMA

# Arpa61

28.03.2022 07:51

Ścięta jest nie tylko Wronia. Przez wredność komunistów, aby wierni mieli znacznie, znacznie dalej do kościoła OO Redemptorystów ścięto Karolkową. A że w Warszawie rządzi nieprzerwanie komuna, jej kolejne pokolenie, na UŁATWIENIA, CZYLI NORMALNOŚĆ, ze strony czerwonej gangreny nie ma co liczyć. Możemy ich się pozbyć tylko w wyborach, nie siedząc w domu!
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWola

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA