REKLAMA

Forum › Bielany

REKLAMA

# pamiętam

20.01.2022 18:40

I pomyśleć, że pół wieku temu łowiliśmy tam rzęsę wodną na lekcje w szkole nr 223. Znów będą żaby:) Historia kołem się toczy: żaby, betonowanie, rozbetonowywanie, żaby....

# nnn

20.01.2022 19:08

Do tej pory myśleli, że wystarczy nazywać Warszawę wsią i żaby same się zjawią. Okazuje się, że bez sypnięcia kasą nawet żaba tu nie zamieszka.

# kum_kum

20.01.2022 20:04

Powinno być mniej komarów za sprawą żab, i mniej żab za sprawą ptactwa wodnego,
no i te gody. odgłosy ich obserwacja i rywalizacja żab o partnera, to przybliża do natury, choć i szczury wodne też zwierzęta. Na krowy i owce nie liczmy już tu.
A to wszystko zgodne z naturą, a nie betonozą powszechną

REKLAMA

# wodnik szuwarek

21.01.2022 08:35

ale mam nadzieję wiosną Straż Miejska będzie pilnowała żeby małoletni nie podglądali żabich orgii przy składaniu skrzeku ?

# kum_kum

21.01.2022 11:21

na zajęciach z biologii w szkole podstawowej/ średniej uczniowie ze skalpelami też już chyba nie badają układu nerwowego żabek - oby nie przeprowadzali takich eksperymentów
Ach ciężkie jest życie żaby

# Zielony

21.01.2022 17:47

Jesienią obserwowałem nad stawami od strony ul. Wolumen stadko dorosłych szczurów , zbierały chleb którym ludzie dokarmiają kaczki. Nie uciekały na widok przechodzących obok chodnikiem ludzi. Może i żaby zaakceptują ludzi ?

REKLAMA

# Thomson567

21.01.2022 20:48

Przypomniał mi się kanałek na kępie Potockiej kiedy był zarośnięty moczarką i szuwarami było tam pełno ryb potem gdy go oczyszczono, ryby zniknęły, a łowiłem tam rekordowe okazy linów i karasi taki nawet na jeziorach mazurskich nie spotkałem i chyba już nie spotkam

# Szenko

23.01.2022 11:59

#Thomson567 napisał(a) 21.01.2022 20:48
Przypomniał mi się kanałek na kępie Potockiej kiedy był zarośnięty moczarką i szuwarami było tam pełno ryb potem gdy go oczyszczono, ryby zniknęły, a łowiłem tam rekordowe okazy linów i karasi taki nawet na jeziorach mazurskich nie spotkałem i chyba już nie spotkam

Za to dziś w kanałku występują co najmniej dwa gatunki płazów bezogoniastych i jeden ogoniastych (traszka zwyczajna). A faceta wyciągającego ogromną rybę z wody widziałem ostatni raz chyba z 10 lat temu, jeszcze jak mostek na wysokości mostu Grota był po przeciwnej stronie niż teraz. Właśnie przy mostku to było.

# exp

26.01.2022 16:30

Pamiętam jak w latach 80 pływały tam małe raczki. Widziałem tam także dużego suma. Stawy powinny być jak najbardziej naturalne - natura wie sama co dla niej najlepiej.

REKLAMA

Dark914118

27.01.2022 10:20, wpis modyfikowany 1 raz,ostatnio 02.02.2022 14:39

Szkoda, że wszystko teraz robią na nowo i nic starego nie zostaje.
http://thekoszulki.pl/koszulki-dla-mamy
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy