Forum › Bielany
# pamiętam 20.01.2022 18:40 |
|
I pomyśleć, że pół wieku temu łowiliśmy tam rzęsę wodną na lekcje w szkole nr 223. Znów będą żaby:) Historia kołem się toczy: żaby, betonowanie, rozbetonowywanie, żaby....
|
# nnn 20.01.2022 19:08 |
|
Do tej pory myśleli, że wystarczy nazywać Warszawę wsią i żaby same się zjawią. Okazuje się, że bez sypnięcia kasą nawet żaba tu nie zamieszka.
|
# kum_kum 20.01.2022 20:04 |
|
Powinno być mniej komarów za sprawą żab, i mniej żab za sprawą ptactwa wodnego,
no i te gody. odgłosy ich obserwacja i rywalizacja żab o partnera, to przybliża do natury, choć i szczury wodne też zwierzęta. Na krowy i owce nie liczmy już tu. A to wszystko zgodne z naturą, a nie betonozą powszechną |
# wodnik szuwarek 21.01.2022 08:35 |
|
ale mam nadzieję wiosną Straż Miejska będzie pilnowała żeby małoletni nie podglądali żabich orgii przy składaniu skrzeku ?
|
# kum_kum 21.01.2022 11:21 |
|
na zajęciach z biologii w szkole podstawowej/ średniej uczniowie ze skalpelami też już chyba nie badają układu nerwowego żabek - oby nie przeprowadzali takich eksperymentów
Ach ciężkie jest życie żaby |
# Zielony 21.01.2022 17:47 |
|
Jesienią obserwowałem nad stawami od strony ul. Wolumen stadko dorosłych szczurów , zbierały chleb którym ludzie dokarmiają kaczki. Nie uciekały na widok przechodzących obok chodnikiem ludzi. Może i żaby zaakceptują ludzi ?
|
# Thomson567 21.01.2022 20:48 |
|
Przypomniał mi się kanałek na kępie Potockiej kiedy był zarośnięty moczarką i szuwarami było tam pełno ryb potem gdy go oczyszczono, ryby zniknęły, a łowiłem tam rekordowe okazy linów i karasi taki nawet na jeziorach mazurskich nie spotkałem i chyba już nie spotkam
|
# Szenko 23.01.2022 11:59 |
|
#Thomson567 napisał(a) 21.01.2022 20:48 Przypomniał mi się kanałek na kępie Potockiej kiedy był zarośnięty moczarką i szuwarami było tam pełno ryb potem gdy go oczyszczono, ryby zniknęły, a łowiłem tam rekordowe okazy linów i karasi taki nawet na jeziorach mazurskich nie spotkałem i chyba już nie spotkam Za to dziś w kanałku występują co najmniej dwa gatunki płazów bezogoniastych i jeden ogoniastych (traszka zwyczajna). A faceta wyciągającego ogromną rybę z wody widziałem ostatni raz chyba z 10 lat temu, jeszcze jak mostek na wysokości mostu Grota był po przeciwnej stronie niż teraz. Właśnie przy mostku to było. |
# exp 26.01.2022 16:30 |
|
Pamiętam jak w latach 80 pływały tam małe raczki. Widziałem tam także dużego suma. Stawy powinny być jak najbardziej naturalne - natura wie sama co dla niej najlepiej.
|
Dark914118 27.01.2022 10:20, wpis modyfikowany 1 raz, |
|
Szkoda, że wszystko teraz robią na nowo i nic starego nie zostaje.
http://thekoszulki.pl/koszulki-dla-mamy |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.