Forum › Wola
# commuter 25.06.2020 21:34 |
|
Skoro nazwa za długa, to może jedna ulica Schielego, a inna Haberbuscha. Mieszkałem w pobliżu wiele lat i żałuję, że nie udało się reaktywować np, tradycyjnej nazwy Placu pod Lwem (chyba zupełnie neutralna). Zmarła też śmiercią naturalną ulica Solna - jeszcze w obiegu w latach sześćdzieątych.
|
# eAc 26.06.2020 08:55 |
|
Skoro "Haberbuscha i Schielego" jest zbyt trudne, to proponuję Żwirkę oddzielić od Wigury
|
# Kto to pisał 26.06.2020 20:29 |
|
"Dali się młodo zabić w bezsensownym powstaniu"
KTO TO K PISAŁ???? Nie macie już u was mądrzejszych w redakcji? Mam nadzieję że to sprostujecie. |
# lol 26.06.2020 21:02 |
|
#Kto to pisał napisał(a) 26.06.2020 20:29 Czego nie rozumiesz w tym sformułowaniu, debilu?"Dali się młodo zabić w bezsensownym powstaniu" KTO TO K PISAŁ???? Nie macie już u was mądrzejszych w redakcji? Mam nadzieję że to sprostujecie. |
# Ulica Łomżingu 26.06.2020 22:37 |
|
#Kto to pisał napisał(a) 26.06.2020 20:29 Autor naczytał się zapewne różnych chwilowo modnych "odbrązawiaczy" historii narodowej, czyli gryzipiórków którzy historię znają tylko z książek ale wymądrzają się, jakby w dziesięciu wojnach wzięli udział. Na przykład jak ta idiotka co to niedawno sugerowała, że bohaterowie "Kamieni na szaniec" byli pedałami, bo jeden z nich swojego umierającego przyjaciela trzymał za rękę."Dali się młodo zabić w bezsensownym powstaniu" KTO TO K PISAŁ???? Nie macie już u was mądrzejszych w redakcji? Mam nadzieję że to sprostujecie. |
# bananan 30.06.2020 07:18 |
|
Skoro jest Chmielna i Browarna to może niech teraz będzie Słodowa?
|
# qvertz 19.07.2020 09:43 |
|
Najlepiej niech będzie nazwa: ul. Przelotowa i/lub Pszelotowa. To tak zamiennie dla osób nie znających ortografii. I wszyscy będą zadowoleni.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuWola
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.