Forum › Warszawa
# Wera 17.09.2019 10:40 |
|
Do autobusu wsiadają również pijani bezdomni, jechałam z wózkiem z małym dzieckiem, bezdomny po zahamowaniu prawie upadl na wózek. Wysiadlam, tyle że ja zapłaciłam za bilet a pijany bezdomny NIE
|
# Rybka 17.09.2019 12:43 |
|
Na diabła utrzymywać urząd takiego rzecznika praw obywatelskich? Czy zasady współżycia społecznego mają chronić tylko osoby dysfunkcyjne?
|
# piotr66 17.09.2019 15:48 |
|
Niech nawalelni bezdomni wbijają do biura Bodnara, będzie Wam tam dobrze.
|
# Węchu 17.09.2019 22:38 |
|
"...z taką sytuacją spotkał się każdy, kto regularnie korzysta z komunikacji miejskiej..." - Nieprawda, redaktorze. Ja korzystam z komunikacji nieregularnie, a też spotykam się z taką sytuacją.
Czy rzecznik Bodnar zamierza zaskarżyć do sądu również przepisy, pozwalające ochroniarzowi wywalić nawalonego śmierdziela z Bodnarowego biura? |
# qvertz 18.09.2019 09:40 |
|
"Jeśli zaś ktoś odmawia zapłaty za przejazd albo jest uciążliwy, można go wyprosić z pojazdu... o ile nie narusza to zasad współżycia społecznego". Umowa przejazdu ma pewnie jakieś punkty, które opisują prawa i obowiązki stron (przewoźnika i pasażerów). Pasażer ma prawa i obowiązki wobec przewoźnika. Np. zapłacić za bilet i zachowywać się oraz wyglądać tak, by nie przeszkadzało to innym pasażerom. Jeśli ktoś nie chce lub nie może zastosować się do warunków takiej umowy - to po prostu nie jedzie. Skoro jednak rzecznik twierdzi, że jest to nieoczywiste, więc pewnie będą na tym zarabiali sprytni prawnicy.
|
# zbiorkom 18.09.2019 11:03 |
|
Przecież taki uciążliwy w zapachu delikwent nie ma biletu i to upoważnia do wyproszenia go z miejskiej komunikacji.
Dlaczego czysty pasażer ma płacić za bilet a BRUDNY ŚMIERDZĄCY może jeździć za darmo? Kloszard nie dostanie nawet mandatu. |
# symforjan 18.09.2019 17:15 |
|
Wystarczy się "nawalić" jak świnia, wysmarować fekaliami i spokojnie jechać do roboty dosypiając na tylnym siedzeniu. Zaprawdę godne to człowieka. Proponuję Panu rzecznikowi żeby zrezygnował ze swojego autka na rzecz podróży środkami komunikacji miejskiej. A i jeszcze przypominam, ze to wszystko działa z naszych podatków więc kto powinien o tym decydować?
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.