REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Tylko tyle Echo miało do powiedzenia

# jot

18.02.2003 21:37

na temat orzeczenia Trybunału K:
"Warszawa zgodna z Konstytucją
Trybunał Konstytucyjny orzekł, że nowa ustawa warszawska, która pozbawiła dawne gminy (obecnie dzielnice) samorządności, jest zgodna z Konstytucją.
Wkrótce okaże się, czy sprawa likwidacji m.in. Białołęki wbrew woli jej mieszkańców trafi do Trybunału Europejskiego. "
Jestem rozczarowany. Gazeta samorządowa powinna bardziej zgłębic temat.

# historyk

18.02.2003 22:01

A co miało napisać, w jego interesie komercyjnym było istnienie gminy, bo to czyniło i rynek ogłoszeń komercyjnych większym i gminy miały co ogłaszać (przetargi, decyzje itp.). Obecnie istnieje tendencja do spłaszczania struktur wszedzie... Na miejscu redakcji Echa stworzyłbym jedną gazetę warszawską nakierowaną na plac Bankowy i dla przciwwagi brałbym historię "z życia" z dzielnic. Trochę więcej pluralizmu, anegdoty i to ma rację bytu.

# NN

18.02.2003 22:16

Ja także lubię czytać takie rzeczy, lecz to nie ma racji bytu, niestety. Bezpłatna gazeta musi żyć z ogłoszeń.
Ciekaw jestem, czy burmistrz, który "nie chciał a potem chciał" zrealizuje obietnicę ośmieszenia się do końca przed Trybunałem Europejskim.

REKLAMA

# GŁUPOCIE NIE

21.02.2003 00:02

Szkoda przede wszystkim zmarnowanych pieniędzy. Szkoły drogi nie mamy na co wydawać? A cwany prawnik pewnie zaciera ręce... może jakis trybunał? i znowu lekką raczką dadzą 90 tys polskich złotych za rzecz z góry przegraną sprawę (w imię praworządności oczywiście)
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl