Forum › Białołęka
# Bartek C. 15.06.2020 21:56 |
|
Nie zauważył?
Mieszkam tu już 5 lat, ale nie dałem się wciągnąć w szaleńczą jazdę. 90% kierowców jeździ za szybko, porywczo, zmieniają pasy często bez kierunku i zastanowienia, jeżdżą slalomem - nie wiemy co tu się stało, ale prędzej obstawiałbym pośpiech i wepchanie się przed tramwaj bez sprawdzenia czy jedzie, niż niezauważenie. + Sprawdzałem wielokrotnie - pośpiech w mieście NIC nie daje. Od zera do max 5min różnicy na trasach Wilanów /Centrum -> Nowodwory. Czy 5 min jest warte czyjeś życie? Za to slalomy do środka pasa, mruganie światłami, i k***y lecące w moją stronę kiedy jadę z maxymalną przepisową prędkością - notoryczne. Uczę się zupełnie ignorować - już blisko do perfekcji ;D |
# Mehoffera 16.06.2020 11:10 |
|
Przy skręcie w prawo na zielonym świetle większość kierowców jest przekonana, że tramwaj wówczas ma czerwone a nie opuszcza skrzyżowanie, teoretycznie powinno tak być co zwiększyłoby bezpieczeństwo na tym skrzyżowaniu.
|
# Bartek C. 16.06.2020 12:23 |
|
Tak, tylko kierowcy zapomnieli, że:
*Jest CZERWONE + strzałka warunkowo pozwalająca na ruszenie. *Zatrzymaj się - sprawdź, czy możesz jechać - jedź. Przepisy nie przewidują zrobienia tego ciągiem bez zatrzymania. Oczywiście w praktyce nie ma sensu za każdym razem stawać do 0km/h, ale nie zaszkodzi mocno zwolnić i dobrze się rozejrzeć. Jak to wygląda w praktyce? Jedzie kierowca nakręcony warszawskim pośpiechem, który nic nie daje i przy 40km/h łamie zakręt. Jeśli zdąży dobrze się rozejrzeć, to powinien Kubicę w rajdach zastąpić. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.