Spotkanie z burmistrzem 30.01.2008
# cobra22 27.01.2008 19:48 |
|
Mam nadzieje, że Herox będzie na tym spotkaniu i wygarnie burmistrzowi to wszystko co opisuje na forum.
Przestaniesz kolego być anonimowy, a jeśli ciebie nie będzie to w moich oczach będziesz tchórzem, który potrafi tylko bić pianę! A więc przygotuj sobie mowę na temat: oczyszczalni, mostu, tramwaju, metra, kupców itd. Nie zapomnij zostawić listy w sprawie odwołania burmistrza. Do zobaczenia na spotkaniu krzykaczu! |
# platformers 27.01.2008 23:26 |
|
herox jest prawdopodobnie byłym burmistrzem
|
# herox 28.01.2008 09:33 |
|
Nerwy puszczają?
Zbliża się koniec panowania wąsacza - więc to zrozumiałe. Będzie ciekawie, zapewniam was - bufetowe podnóżki! |
# heretic 28.01.2008 11:30 |
|
do platformers - nawet bardziej niż prawdopodobnie !! :)
|
# cobra22 28.01.2008 22:05 |
|
Nerwy? Koniec panowania burmistrza?
Nie żartuj sobie, za krótki jesteś! |
# platformers 29.01.2008 09:56 |
|
No właśnie, herox, z tego co widzę w twoich postach, jeszcze sobie nie załatwiłeś tego pozwolenia na budowę osiedla.
cobra22 ma rację, za krótki jesteś :) |
# siekierka kurpiowska 31.01.2008 06:53 |
|
Jakoś dziwnie umilkło forum po spotkaniu z burmistrzem. Domyślam się, że członkowie partii jednej i drugiej tłumnie się na nie wybrali. "Normalnych" mieszkańców takie komedie raczej nie interesują. Poza tym to nic wnosi. Z jednej strony opis osiągnięć i planów ( a raczej życzeń), z drugiej opis zaniechań i niedociągnięć. Czy może tym razem wyglądało to inaczej?
|
# B.W. radny 31.01.2008 07:32 |
|
A o czym pisać, jeśli pyta się o Białołękę, a odpowiedź dotyczy Księżyca...? Cóż, widać, że "konkretnym" stylem i formą odpowiedzi jednego z członków Zarządu zarazili się pozostali burmistrzowie.
Szkoda też, że Pani Rzecznik i Pan Smoczyński zachowują się w stosunku do mieszkańców nie jak rzecznik (reprezentant, mediator...) i burmistrz (gospodarz), ale raczej jak żołnierze wojsk najeźdźcy... Więcej taktu, więcej kultury, więcej sympatii. Każdy PR powie, że kobieta-rzecznik ma szereg atutów. Warto z nich korzystać w interesie Zarządu. W tym aspekcie wielki plus za klasę dla Burmistrza Kaznowskiego. |
# nick 31.01.2008 11:53 |
|
Totalny cyrk i kompromitacja .Mamy władze że ho,ho
|
# cobra22 31.01.2008 21:20 |
|
Jaka kompromitacja? Czy za rządów Gospodarności były spotkania mieszkańców z Burmistrzami?
Na każde pytanie była udzielona odpowiedź, więc o co chodzi? Natomiast Herox to tchórz! Straszył, straszył i co? To zwykły opowiadacz, który wypisuje nieprawdę! Może ogarnęła go trema przed taką ilością mieszkańców. |
# herox 01.02.2008 10:56 |
|
Herox się nie wypowiadał,
ale cieszy się, że wielu mieszkańców ma podobne zdanie i mówi to publicznie. |
# cobra23 01.02.2008 13:01 |
|
Bo Herox jesteś tchórzem ! - umiesz klepac tylko kłamstwa w klawiaturę i to anonimowo.
|
# olek 01.02.2008 20:00 |
|
E tam burmistrz dobrze wypał. Tylko wstyd za ludzi którzy przychodzą na spotkanie tylko po to aby dorwać się do mikrofonu i robić sobie kampanię.
Po co radni zadają pytania na spotkaniu dla mieszkańców, skoro oni decydują o kształcie polityki samorządu? Blokują tylko mównicę, co by takie ludki jak ja sie nie dopchali. |
Jellyeater 02.02.2008 07:48 |
|
"E tam burmistrz dobrze wypał."
Połamał się chociaż? Bo dobrze wypaść to on może tylko z okna. [regulamin] |
# Bożena 03.02.2008 21:05 |
|
Najlepij to wypadł Bartek.Z kurtki.Nie wytrzymał napięcia ,spocił się i jak zwykle pod publikę...Ponieważ go nikt nie słuchał (a przecież pragnął zaistnieć ) to i ucikł z sali.Jestem przekonana że się i na nim i na innych krzykaczach ludzie poznali.
|
# cobra22 03.02.2008 23:07 |
|
Uciekł z sali to radny PIS-u, taki z brodą, chyba Ostrowski. Natomiast Jeśli chodzi o Pana Włodkowskiego, to słuchałem z zainteresowaniem tego co mówił. Krzykacze podobno byli, ale nie zaistnieli np. Herox. Bardzo dobrze, że mieszkańcy przedstawiają publicznie swoje lokalne problemy.
Takie spotkania z Burmistrzami powinny się odbywać przynajmniej raz na pół roku. |
# siekierka kurpiowska 04.02.2008 06:51 |
|
"...Bardzo dobrze, że mieszkańcy przedstawiają publicznie swoje lokalne problemy...."
I co z tego wynika? Czy padła jakakolwiek deklaracja o rozwiązaniu tych problemów? Po co mleć ozorem po próżnicy? Wolałbym, żeby raz na pół roku burmistrz przedstawił w punktach wykaz spraw załatwionych przez siebie i swój urząd, a zgłaszanych w różnych formach ( choćby na łamach tego forum) przez mieszkańców. Burmistrzu minął ponad rok- proszę o wykaz spraw załatwionych: 1. Zgoda na bazar przy Marywilskiej 2. Zgoda na oczyszczalnię i spalarnię 3. .... |
# zielony 04.02.2008 10:43 |
|
Bartek nowym burmistrzem. To jedyna szansa dla Białej.
|
# ZIELONY 2 04.02.2008 13:27 |
|
Bartek niech się weżmie za grę na organach/ma za to płacone/
|
# cobra22 04.02.2008 18:19 |
|
Tak właśnie było, Burmistrz przedstawił w punktach co zostało zrealizowane, dodatkowo mieszkańcy, którzy byli na spotkaniu mogli pobrać informator związany z inwestycjami 2007/2008 realizowanymi w naszej dzielnicy.
Natomiast osoby przedstawiające publicznie swoje problemy otrzymywali odpowiedź od razu lub zostali zaproszeni przez Burmistrzów na indywidualne spotkania. |
# ojciec 04.02.2008 19:21 |
|
Droga siekierko !!!
Bazar i Oczyszczalnia to marginalne problemy Białołeki. Mnie gryza przyziemne problemy: godzinnne stanie w korku w drodze do pracy brak miejsca dla moich dzieci w przedszkolu i złobku. ojciec |
# siekierka kurpiowska 04.02.2008 23:00 |
|
Ten bazar wbrew temu, co mówisz Ojcze powiększy korki w drodze do pracy. Jak zapchana będzie Marywilska to więcej samochodów będzie jeździć przez Modlińską.
|
# B.W. radny 05.02.2008 03:59 |
|
Do Zielonej Bożeny: owszem cały czas grywam (i staram się jednocześnie nie PO-grywać; a robotnik godzien jest swojej zapłaty), nie za bardzo nawet fałszuję, a nawet mam całkiem niezły słuch. Co prawda nie absolutny, ale potrafiący wychwycić detonujące głosy. Niestety w odpowiedziach Pana Burmistrza, przy całym szacunku, mało było konkretów (i nikt mi np. nie wytłumaczył, dlaczego Podgórną wyasfaltowano na środkowym odcinku, pomimo, że tytuł w WPI dotyczył dwa razy dłuższego odcinka...) . Ale to właściwie jest oczywiste - przez rok próbowano forsować na Białołęce politykę wygodną z punktu widzenia ratusza z Pl. Bankowego. Lokalna PO liczyła, że ten absurd "ma sens... ma sens". teraz wszyscy widzą, że sensu brak. I to dobry prognostyk. Dzień później na sesji Burmistrz mówił, ze właściwie nie chce kupców na Marywilskiej (bardziej zależało Mu na oczyszczeniu tego terenu...), będzie walczył o metro itd. itp. W dodatku wreszcie obiecał, że przy szkole na Białołęce Dworskiej powstanie samodzielna biblioteka - lokalne centrum animacyjne, o co walczę od roku... Zmiana. Pozytywna! Szkoda tylko straconych 12 miesięcy. Trzymam więc kciuki za nowe obietnice Burmistrza.
A pierwszym posunięciem powinno być odwołanie obecnych Zastępców - ci bowiem fałszują na całego - brak talentu i brak postępów aż nadto widoczne; stanowią kulę u nogi Burmistrza Kaznowskiego. A co "zabierania" czasu przez radnych - osobiście pytałem na prośbę mieszkańców (i przepuściłem zresztą "zwykłych" mieszkańców), zresztą takie możliwości (podejmowania decyzji) i taka rola opozycji. Nie byłem zresztą sam - głos zabierał również K. Pelc. A ideę spotkań z mieszkańcami popieram i wciąż o niej mówiłem i pisałem w "Echu" od początku kadencji. Cieszę się, że zwyczaj się zakorzenia. Czekam na następne. Np. w propozycji rozwiązania problemu braku miejsc w przedszkolach... |
# siekierka kurpiowska 05.02.2008 06:53 |
|
a może tak trochę hitorii przedszkolnych:
http://www.gazetaecho.pl/cgi-bin/ echo/forum/forum.pl? theme&000001&1132319540&&0&1202190448 (zlikwidować 2 spacje) |
# PŁUDY 05.02.2008 11:33 |
|
Bartuś przyznaj się ,że chałturzenie na organach to Twój cel życiowy-chodzi o mamonę.Natomiast rajcowaniem mydlisz oczy wyborcom,bo też chodzi o mamonę.
|
# B.W.radny 06.02.2008 01:28 |
|
no, przejrzałe/aś mnie! Przejrzałe/aś! Z organów wystawiłem przecież te 3 wille, a z diety kupiłem 4 maybachy i wciąż mi mało! (A jak przytyłem od czasu uzyskania mandatu - świnia nie człowiek!!!) Bez umiaru! A tylu przecież chętnych do chałturzenia! Ja się nie daję, łokciami rozpycham i chowam klawisze i piszczałki po kieszeniach, żeby nikt podczas sesji nie zagrał! Przecież takie organy to złoty interes. Mówią nawet o mnie "łowca organów". Strzeż się Białołęko, strzeż!
|
# ..... 06.02.2008 06:50 |
|
No przecież i tak chodziło Ci o kasę...to nie zamylaj. A jak nie to oddaj jej 100% wartości na czyn społeczny. Może Cię za 3 lataka wybiorą, może...Pozatym oczy są zwierciadłem duszy a Twoje są kłamliwe i intryganckie. A efekt ten, przez okulary x2!
|
# myślący 06.02.2008 19:17 |
|
Myślę,ze dla ogólnego klimatu byłoby lepiej gdyby dieta radnego nie była dwukrotnie większa niż pensja młodego lekarza czy nauczyciela (choćby miał ze dwa fakultety).
|
# ojciec 06.02.2008 20:45 |
|
A czy radny coś zrobił w kwestii przedszkoli? Jaką propozycję ma radny dla mnie ojca dwóch bajtli czekających na żłobek i przedszkole?
Zaznaczam na prywatne mnie nie stać. |
# myk 06.02.2008 23:36 |
|
|
LINKI SPONSOROWANE