# SONNY 25.06.2015 08:24 |
|
SM pogięło! Jakie nowe opłaty wprowadzą lub podwyżki? Od kotów w piwnicy?
|
# poro 25.06.2015 10:50 |
|
A ja SM rozumiem, mimo wszystko. W tych blokach na Krasnobrodzkiej mieszkają takie tabuny niezgłoszonych słoików , niepłacących za siebie, że nie ma innego wyjścia. Wiem z SM, ze to masowe zjawisko i okradanie przez przyjezdnych uczciwych mieszkańców.
|
# Next 25.06.2015 12:04 |
|
Ale co to jest, okupacja? Odpowiedzialność zbiorowa? Czemu większość ma płacić za mniejszość?
|
# janek76 25.06.2015 12:29 |
|
Spółdzielnia potrzebuje kasy.
|
# Next 25.06.2015 19:42 |
|
Ja też potrzebuję kasy.
|
# jankas 02.07.2015 08:26 |
|
wylewanie dziecka z kąpielą!!!,jest gospodarz domu on wie i zgłasza spółdzielni a ta sprawdza ,co za dużo roboty?
|
# Adam123 03.07.2015 18:54 |
|
Też jestem przeciwny działaniu SM, szczególnie że ostatnio a może i cały czas tylko że ja ostatnio zwracam uwagę na to co się dzieje w SM Bródno, zauważyłem że Sm działa tak by jak najwięcej pieniędzy Naszych wyciągnąć na rzeczy które nie są potrzebne lub potrzebne są pozornie, tak jakby chciała by mieszkańcy przed wyodrębnieniem byli spłukani i mieli wrażenie że tylko spółdzielnia ich uratuje przed wspólnotą.
Co do wind i ilości lokatorów w mieszkaniach to trzeba zacząć od zgłoszenia do US czy właściciel płaci podatek od najmu , następnie w umowie jest napisane ile osób będzie mieszkać w lokalu, przecież opłata za windę dla jednej osoby nie jest to kwota duża, duża się robi dla całego bloku, więc lokator w czynszu najmu i opłat eksploatacyjnych będzie to pokrywał. Oczywiście że głupotą jest opłata za windę od m2 mieszkania i na pewno będę tą decyzje oprotestowywał jako nie mającą uzasadnienia, wy również powinniście każdy niech machnie jedno pismo z kopią dla siebie i jeśli SM pójdzie w zaparte to zgłosimy to do sadu, musimy pamiętać kto komu tutaj daje prace |
# Byrela 07.07.2015 07:53 |
|
@poro Słoik nikogo nie okrada, tylko grzecznie płaci właścicielowi - cwaniakowi. Słoik nawet nie wie, gdzie spółdzielnia czy administracja.
|
# Byrela 07.07.2015 08:03 |
|
W kwestii windy i sprzątania na klatce zawsze się znajdą niezadowoleni. Trzeba jakoś wyliczyć udział w kosztach utrzymania windy, a najłatwiej jest od metra. Najbardziej obiektywne jest naliczanie opłaty proporcjonalnie do zużytej wody, ale jestem pewien, że i w tym przypadku byliby tacy, którzy by płakali, że sąsiadka z siódmego się nie myje i dlatego tak mało płaci.
|
# gościu 08.07.2015 14:50 |
|
Pewnie że opłata za windę nie powinna być łączona ani z metrem mieszkania, ani z ilością zużytej wody, ani prądu. Windą jeżdżą ludzie i tylko ten parametr powinien być brany pod uwagę. Przecież podawana jest liczba lokatorów w mieszkaniu.
|
# mokotów 18.07.2015 01:49 |
|
Mieszkam na Mokotowie, u nas od lat płacimy stawkę tylko z metrów, nikt nie bawi się w śledzenie ile osób mieszka, sąsiedzi kłamali, kłamią i kłamać będą, a babcie biegające 15 razy dziennie w tą i z powrotem i narzekają.
Taka jest mentalność, jak byłoby z metrów na liczbę osób to ujadaliby Ci co mieszkają całą rodziną i że matce z dziećmi każą płacić. Jak jest od metrów to babcie ujadają... |
# miek 25.08.2015 19:05 |
|
Witam,
Dzis tj 25 sierpnia od godzin rannych trwaly prace instalacyjne na klatkach schodowych, a coż to za powazne prace były? otóż TP/Orange wpadła na pomysł instalacji swiatłowodów, od samego rana wiercenie stropów miedzy pietrami, pochwale się że nasze klatki sa male tylko po 3 mieszkania na piętrz a na klatkach juz wywiercono 6 przelotów miedzy piętrami, 4 to kablówki i dwa piony na gaz, wkurzony na zajscie zadzonilem do pana z administracji ktory zajmuje sie nadzorem budowlanym i zapytalem ile jeszcze dziur wywiercą żeby wszystko runęło, powiedział że można wiercić do skutku i że nasze bloki przetrwaja nawet trzesienie ziemi, ale moim zdaniem i trzesienie nie potrzebne remonty sasiadów wystarczą, wywalanie ścian itd, już w mieszkniu mam popękane ściany między płytami, SM Brodno ma mieszkanców glegoko w d.... robi co chce i za ile chce, pytam dlaczego? |
# tak się dzieje 27.08.2015 14:26 |
|
W jednym z ostatnich wydań Gazety prawnej był artykuł że prezesunio RSM Bródno dostał nagrodę dla Najlepszej spółdzielni, tylko się żalił że politycy nie słuchają uwag spółdzielców i chcą spółdzielnie rozwalić, a przecież część polityków to również mieszkańcy i członkowie spółdzielni i jak widzą co się dzieje w takiej czy innej spółdzielni to maja rację że trzeba stworzyć mniejsze struktury zarządzania typu wspólnota czy też mała spółdzielnia do np. 5 bloków, łatwiej wtedy kontrolować co to robi władza takiej spółdzielni
|
# klient czy petent 22.05.2016 23:12 |
|
Coś jest nie tak ze stroną smbródno wyrzuca komunikat że strona jest złośliwa i może być zawirusowana, ktoś może potwierdzić?
|
# tumieszkam 27.05.2016 20:12 |
|
Działa komuś strona SM Bródno?
|
# Anika 42 03.06.2016 23:28 |
|
Ja już od dawna płacę od m2 czyli 9zl - mieszkanie 37,90m 1 osoba, a wychodzę 2 razy w tygodniu jako osoba niepełnosprawna.
|
# Bolek 13.02.2017 13:50 |
|
Mieszkam sam,wyżej w identycznym mieszkaniu mieszka 5 osób ale za windę płacą tyle co ja sam choć korzystają z niej o wiele częściej niż ja.Pomysł na opłaty za widy jest idiotyczny tylko dureń mógł zaplanować jazdę windami mieszkań a nie lokatorów
|
# zacznij pytać 14.02.2017 12:02 |
|
A może warto jednak przejść się na zebrania czy to Komitetów Koloni czy też Rad Osiedli a już w szczególności na Walne Zebranie Członków Spółdzielni.
Dobrze mają Ci z mieszkańców którzy nie należą do spółdzielni a mieszkają w blokach przez nią zarządzanych. Mogą złożyć sprawę do sądu i po pierwsze bardzo duża szansa na wygraną, po drugie zerowe koszty sprawy. a po trzecie przetrą szlak zwykłym czyli nieuwikłanym w układziki członkom spółdzielni. |
kasinek 24.02.2017 09:56 |
|
Całe szczęście, że http://apm-development.com.pl/ mają zaprojektowane windy i nie trzeba dodatkowo płacić za dostęp do nich. Nic dziwnego, że młodzi ludzie wolą zaciągnąć kredyt i kupić nowe mieszkanie, niż mieć tańsze, w starym budownictwie, ale bez udogodnień. Do tego problemy ze spółdzielnią, która powinna działać na korzyść mieszkańców, a nie na ich szkodę. Jak widzę nowe osiedle przy Kondratowicza/Św. Wincentego, to nie mogę wyjść z zachwytu, jak elegancka i może być współczesna architektura.
|
LINKI SPONSOROWANE