REKLAMA

refleks chlodnictwo 2024-11-21 1refleks chlodnictwo 2024-11-21 2refleks chlodnictwo 2024-11-21 0
Forum › Warszawa

REKLAMA

zoliborz wysoczanska 2zoliborz wysoczanska 0

# varsovia

03.10.2025 18:19

To gdzie taraz zaparkują ci wszyscy, którzy przyjeżdżają na spacer po kładce?

# Karolina.

04.10.2025 09:03

To teraz można zapomnieć o odwiedzinach chorych w Szpitalu Praskim. Jak mój Tata tam leżał, to wolne miejsca do zaparkowania były tylko na Okrzei

# Rafaelllo11

04.10.2025 12:17

Bardzo dobry ruch ze strony miasta! Ten kawałek ulicy miasta jest mało przyjazny dla pieszych i rowerów a prowadzi do niego nowa kładka. Po za tym dalej jest pełna knajp ulica Ząbkowska. Dzięki temu będzie połączenie tkanki miejskiej okolicy Ząbkowskiej z bulwarami i starówką. Niestety w Warszawie występuje dużo takich miejsc gdzie nagle z fajnego miejsca do rekreacji i turystycznego pojawia się nagle pusta przestrzeń parkingów i betonu.

REKLAMA

olowkowa kraina swiatowida 10-25 2olowkowa kraina swiatowida 10-25 0

# antyMJN

04.10.2025 12:34

#Rafaelllo11 napisał(a) 04.10.2025 12:17
Bardzo dobry ruch ze strony miasta! Ten kawałek ulicy miasta jest mało przyjazny dla pieszych i rowerów a prowadzi do niego nowa kładka. Po za tym dalej jest pełna knajp ulica Ząbkowska. Dzięki temu będzie połączenie tkanki miejskiej okolicy Ząbkowskiej z bulwarami i starówką. Niestety w Warszawie występuje dużo takich miejsc gdzie nagle z fajnego miejsca do rekreacji i turystycznego pojawia się nagle pusta przestrzeń parkingów i betonu.

Czyli przez pięć dni w tygodniu miasto ma cierpieć w korkach, żeby piesi, rowerzyści i turyści mogli sobie komfortowo spaserować w weekend kładką i Okrzei do knajp na Ząbkowskiej. Bierzesz np. pod uwagę, że w wielu nowych blokach w tej okolicy są m.in. przychodnie, do których jakoś trzeba dowieźć starszych ludzi? Ta inwestycja jest typowym przejawem egoizmu pokoleniowego: miasto ma służyć rozrywce i rekreacji młodych, a starzy niech siedzą w domach starców. Poza tym rację ma autor artykułu, że w Warszawie są znacznie pilniejsze potrzeby niż kładka i jej przedłużenie. Ta inwestycja to niszczenie miasta.

# Jadziem na Pragie

04.10.2025 19:11

#Karolina. napisał(a) 04.10.2025 09:03
To teraz można zapomnieć o odwiedzinach chorych w Szpitalu Praskim. Jak mój Tata tam leżał, to wolne miejsca do zaparkowania były tylko na Okrzei
Przecież do Szpitala Praskiego można dojechać tramwajem lub autobusem. Po co zapychać dzielnicę samochodami?

# xxx

05.10.2025 08:45

Patrząc na ten futurystyczny obrazek zastanawiam się, czy CBŚ będzie teraz na rowerach czy na piechotę przyprowadzał zatrzymanych na przesłuchania?

REKLAMA

cmp 09-2025 2cmp 09-2025 0

# Madbutcher

06.10.2025 08:34

Nareszcie przywracamy ulicom Warszawy ich pierwotne przeznaczenie - w końcu cywilizacja po to wymyśliła miasta te tysiące lat temu, żeby było po czym spacerować dla relaksu i jeźdić weekendy na rowerze.

# stop

06.10.2025 08:44

NIe mogę na to spokojnie patrzeć. Może w ogóle zlikwidujmy wszystkie ulice w mieście. W sumie "wszystkie drogi prowadzą do kładki"

# miras

07.10.2025 08:37

Współczuję tam mieszkającym.
Ulica Wrzesińska.. ludzi odcinają od Okrzei, to teraz będą próbować wjeżdżać od strony Jagiellońskiej, życzę powodzenia...
W sumie taki sam problem będą mieli i inni, autobus będzie dzielił pas z autami, będzie koreczek jak się patrzy, w ramach zdroego trybu życia,będą poginać na pieszo na Targową na tramwaj ;). na szczęście to już nie mój problem. Szkoda tylko ludzi tam mieszkających. Paru zielonych idiotów dorwało się do mapy miasta i dawaj będziemy sadzić drzewa na środku ulicy.. a co tam. Przy okazji zarobią znajomi.. gdzie to 17 miesięcy pier**lić się po to żeby przebudować i to w taki durny sposób raptem 500 m, śmiech na sali i przewał totalny.

REKLAMA

smaki zycia 2024-09-03 2smaki zycia 2024-09-03 0

# PB99

10.10.2025 07:53

#Karolina. napisał(a) 04.10.2025 09:03
Szpital sie zlikwiduje - jest nowy Południowy a szpital w centrum to tylko koszty... teren idealnie pasuje na inwestycje w apartamenty.

# Janina.

11.10.2025 08:22

Nie za bardzo to rozumiem. Wiem że trzeba zrobić remont ale pozbywanie się aut z pośród bloków to głupota i o tym przekonają się niestety jedynie mieszkańcy lub odwiedzający.
:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
:

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

moje bielany 004 3moje bielany 004 0
Kup bilet

REKLAMA

bck halloween 1bck halloween 2bck halloween 0

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

bck grinch 2bck grinch 0

REKLAMA

san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 2san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 0

REKLAMA

autoreklama tustolica 3autoreklama tustolica 0

REKLAMA

moje bielany 003 1moje bielany 003 2moje bielany 003 0

REKLAMA

biedronka 041 3

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni