Forum › Warszawa
| # varsovia 03.10.2025 18:19 |
|
|
To gdzie taraz zaparkują ci wszyscy, którzy przyjeżdżają na spacer po kładce?
|
|
| # Karolina. 04.10.2025 09:03 |
|
|
To teraz można zapomnieć o odwiedzinach chorych w Szpitalu Praskim. Jak mój Tata tam leżał, to wolne miejsca do zaparkowania były tylko na Okrzei
|
|
| # Rafaelllo11 04.10.2025 12:17 |
|
|
Bardzo dobry ruch ze strony miasta! Ten kawałek ulicy miasta jest mało przyjazny dla pieszych i rowerów a prowadzi do niego nowa kładka. Po za tym dalej jest pełna knajp ulica Ząbkowska. Dzięki temu będzie połączenie tkanki miejskiej okolicy Ząbkowskiej z bulwarami i starówką. Niestety w Warszawie występuje dużo takich miejsc gdzie nagle z fajnego miejsca do rekreacji i turystycznego pojawia się nagle pusta przestrzeń parkingów i betonu.
|
|
| # antyMJN 04.10.2025 12:34 |
|
|
#Rafaelllo11 napisał(a) 04.10.2025 12:17 Bardzo dobry ruch ze strony miasta! Ten kawałek ulicy miasta jest mało przyjazny dla pieszych i rowerów a prowadzi do niego nowa kładka. Po za tym dalej jest pełna knajp ulica Ząbkowska. Dzięki temu będzie połączenie tkanki miejskiej okolicy Ząbkowskiej z bulwarami i starówką. Niestety w Warszawie występuje dużo takich miejsc gdzie nagle z fajnego miejsca do rekreacji i turystycznego pojawia się nagle pusta przestrzeń parkingów i betonu. Czyli przez pięć dni w tygodniu miasto ma cierpieć w korkach, żeby piesi, rowerzyści i turyści mogli sobie komfortowo spaserować w weekend kładką i Okrzei do knajp na Ząbkowskiej. Bierzesz np. pod uwagę, że w wielu nowych blokach w tej okolicy są m.in. przychodnie, do których jakoś trzeba dowieźć starszych ludzi? Ta inwestycja jest typowym przejawem egoizmu pokoleniowego: miasto ma służyć rozrywce i rekreacji młodych, a starzy niech siedzą w domach starców. Poza tym rację ma autor artykułu, że w Warszawie są znacznie pilniejsze potrzeby niż kładka i jej przedłużenie. Ta inwestycja to niszczenie miasta. |
|
| # Jadziem na Pragie 04.10.2025 19:11 |
|
|
#Karolina. napisał(a) 04.10.2025 09:03 Przecież do Szpitala Praskiego można dojechać tramwajem lub autobusem. Po co zapychać dzielnicę samochodami?To teraz można zapomnieć o odwiedzinach chorych w Szpitalu Praskim. Jak mój Tata tam leżał, to wolne miejsca do zaparkowania były tylko na Okrzei |
|
| # xxx 05.10.2025 08:45 |
|
|
Patrząc na ten futurystyczny obrazek zastanawiam się, czy CBŚ będzie teraz na rowerach czy na piechotę przyprowadzał zatrzymanych na przesłuchania?
|
|
| # Madbutcher 06.10.2025 08:34 |
|
|
Nareszcie przywracamy ulicom Warszawy ich pierwotne przeznaczenie - w końcu cywilizacja po to wymyśliła miasta te tysiące lat temu, żeby było po czym spacerować dla relaksu i jeźdić weekendy na rowerze.
|
|
| # stop 06.10.2025 08:44 |
|
|
NIe mogę na to spokojnie patrzeć. Może w ogóle zlikwidujmy wszystkie ulice w mieście. W sumie "wszystkie drogi prowadzą do kładki"
|
|
| # miras 07.10.2025 08:37 |
|
|
Współczuję tam mieszkającym.
Ulica Wrzesińska.. ludzi odcinają od Okrzei, to teraz będą próbować wjeżdżać od strony Jagiellońskiej, życzę powodzenia... W sumie taki sam problem będą mieli i inni, autobus będzie dzielił pas z autami, będzie koreczek jak się patrzy, w ramach zdroego trybu życia,będą poginać na pieszo na Targową na tramwaj ;). na szczęście to już nie mój problem. Szkoda tylko ludzi tam mieszkających. Paru zielonych idiotów dorwało się do mapy miasta i dawaj będziemy sadzić drzewa na środku ulicy.. a co tam. Przy okazji zarobią znajomi.. gdzie to 17 miesięcy pier**lić się po to żeby przebudować i to w taki durny sposób raptem 500 m, śmiech na sali i przewał totalny. |
|
| # PB99 10.10.2025 07:53 |
|
|
#Karolina. napisał(a) 04.10.2025 09:03 Szpital sie zlikwiduje - jest nowy Południowy a szpital w centrum to tylko koszty... teren idealnie pasuje na inwestycje w apartamenty.To teraz można zapomnieć o odwiedzinach chorych w Szpitalu Praskim. Jak mój Tata tam leżał, to wolne miejsca do zaparkowania były tylko na Okrzei |
|
| # Janina. 11.10.2025 08:22 |
|
|
Nie za bardzo to rozumiem. Wiem że trzeba zrobić remont ale pozbywanie się aut z pośród bloków to głupota i o tym przekonają się niestety jedynie mieszkańcy lub odwiedzający.
|
|
LINKI SPONSOROWANE
Personalizowane gadżety reklamowe
GiftDesign.pl
Szukasz kursów do matury? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Kup bilet
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.