Forum › Wola
# seez 14.05.2021 06:57 |
|
Jak my przeżyliśmy te czasy kiedy termometry rtęciowe były normą...
|
# cwks 14.05.2021 08:44 |
|
#seez napisał(a) 14.05.2021 06:57 Jak my przeżyliśmy te czasy kiedy termometry rtęciowe były normą... No właśnie sporo ludzi na raka umierało, jak im np. rtęć wylała się pod łóżko i tak latami w kuleczkach leżała. |
# Observer 18.05.2021 16:19 |
|
#cwks napisał(a) 14.05.2021 08:44 No właśnie sporo ludzi na raka umierało, jak im np. rtęć wylała się pod łóżko i tak latami w kuleczkach leżała. Kulki rtęci latami pod łóżkiem? A o sprzątaniu, to #cwks słyszałeś/łaś? |
# były observer 20.05.2021 09:38 |
|
Do #observer:
Jeszcze w tym roku pisywałem tutaj (wprawdzie pod dzielnicą Białołęka, nie Wola) pod tym samym nickiem. Wycofałem się zniechęcony poziomem wpisów niektórych użytkowników; dopiero potem zauważyłem, że ten nick już funkcjonuje i to od dawna: w tym przypadku już 16 lat! Słabo funkcjonuje tutaj filtrowanie, skoro można podszyć się bezkarnie pod kogoś innego, gdyż użytkownik niezarejestrowany nie ma widocznego adresu IP. W każdym razie mam nadzieję, że nie przyniosłem wstydu moim udziałem na forum. |
# Może jestem nieswiadoma 02.10.2021 10:59 |
|
Mieszkam w Niemczech, ostatnio przechodząc przez ulicę, tuż obok chodnika wdepnęłam w rozbity termometr, została wezwana straz pożarna. Strażacy przyjechali normalnie ubrani, w krótkich rękawkach z miotłą, rozejrzeli się pobieżnie i stwierdzili, że rteci nie ma , po czym zmietli miotłą resztki termometru i pojechali.
Zastanawiam się jak z ok. metra wysokości mogli zobaczyć rozprysniete kulki rtęci na betonie. Właściwie odrazu założyli, że termometr nie był rteciowy bo takich już nie produkują. Owszem, ale nadal ludzie są w posiadaniu takich. Nie narzekajcie na nasze służby, mówi się, że Polska, Polacy nie dbają o ekologię. Wychodzi na to,że dbamy bardziej niż nasi zachodni sąsiedzi. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuWola
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.