Forum › Bemowo
# Madbutcher 25.05.2022 13:12 |
|
Podobno w Polsce prawo jest jak płot: wąż się przeciśnie, lew przeskoczy, a bydło stoi i ryczy. Podobnie jest i tutaj: motocykliści będą dalej osiągali prędkości naddźwiękowe śmigając między progami, posiadacze SUVów pewnie nawet nie zauważą, że przez nie przejechali, a posiadacze małych, miejskich samochodów będą musieli przed nimi hamować i będą im się plomby z zębów wytrząsały. No cóż, widać nasze władze nie mają życzenia, żebyśmy się po mieście poruszali małymi pojazdami.
|
# lol 25.05.2022 13:24 |
|
@Madbuthcer
1) Znasz kogoś, kto zmienił samochód na większy, bo było mu niewygodnie na progach? Serio? 2) Motocykle to nie są małe pojazdy? |
# Januszek 25.05.2022 13:48 |
|
#lol napisał(a) 25.05.2022 13:24 Ja, kupiłem suva żeby się nie zawieszać tak jak poprzednio niskim mondeo.@Madbuthcer 1) Znasz kogoś, kto zmienił samochód na większy, bo było mu niewygodnie na progach? Serio? 2) Motocykle to nie są małe pojazdy? W Warszawie nie da się inaczej jeździć. Patrz ul. Sklanicowa, biegnie przez pola, złośliwie zniszczona progami przez Trzaskowskuego. Ograniczenie 30km jak na osiedlu - paranoja. SUVem mogę tam spokojnie 60km/h jechać.Mondeo musiałem zwalniać do 10km/h na każdym progu. |
# progos 25.05.2022 18:42 |
|
Dlatego progi powinny być na całej szerokości ulicy a nie wyspowe. To że MZA protestuje i twierdzi, że takimi ulicami nie będą jeździć autobusy to jest jakiś typowy urzędniczy bełkot.
Od lat jężdżę autobusami i wielokrotnie widziałem jak autobus przez wiele miesięcy wjeżdżał w tą samą dziurę na ulicy. Plomby wypadały... Nawet nie zwalniał. Nie wierzę że MZA nie było w stanie wyegzekfować naprawy od ZDM. I właśnie tam gdzie są progi zwalniają małe samochody a autobusy i inne ciężarowe samochody nawet nie próbują zwalniać. Co jest bardziej niebezpieczne? Samochód osobowy ważący 1-1,5 tony czy autobus ważący 30 ton? Wyspowe progi to wywalanie kasy w błoto. Jeżeli już MZA się zaprze wystarczy zamontować sygnalizację świetlną, która będzie zapalała czerwone światło gdy pojazd przekroczy prędkość. |
# nnn 25.05.2022 23:58 |
|
Na tym właśnie polega urok rządzących w Warszawie. Na załatanie dziury w jezdni pieniędzy nie mają, ale na progi i słupki zawsze znajdą. A MZA to może najwyżej wnioskować o załatanie dziury, ale egzekwować już nie ma prawa, a Puchalskiemu śpieszy się tylko do zwężania ulic.
|
# wolność 26.05.2022 17:54 |
|
Co Wy z tymi progami, ile znacie przypadkó potrąceń w WArszawie? Wystarczy za każdy taki wypadek karać obcięciem jajek a nie od razu uprzykrzać tysiącom ludzi poruszanie siępo mieście. Jak karać to sprawcę a nie wszystkich.
|
# Mądeło 01.06.2022 10:29 |
|
#Januszek napisał(a) 25.05.2022 13:48 Może trzeba było w gracie amortyzatory wymienić?Mondeo musiałem zwalniać do 10km/h na każdym progu. |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.