REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

# kierowca

26.06.2015 17:26

Taaaak, wszędzie progi wstawcie, tak jak te na Ordonówny które i tak guzik dają.

# Zosia

26.06.2015 18:51

A może krna budujecie chodniki gdzie ich nie ma , a nie remontujcie ulicę kolejnemu panu radnemu. Jeden wypadek, och, och. Kto tam szybko jedzie, jak tam jest wieczny korek?

basik

26.06.2015 20:52

I dobrze że nie będzie tam progów. Natomiast szkoda że projekt był połączony z remontem chodnika, bo ten przydałby się bardzo.

REKLAMA

# Ewelina1

26.06.2015 21:11

Nawet po zdjęciach widać że nie ma tam dużego ruchu

# drugastrona

26.06.2015 23:02

Przejdź się na żywo i wtedy się wypowiadaj, Ewelina1. Ruchu nie ma, dobre sobie. Chodniki przydałyby się bardzo, progi nie.

# kolek

26.06.2015 23:52

Chodnik wzdłuż Myśliborskiej w kierunku Żerania też cały się sypie, dodatkowo na środku chodnika wyrastają słupy co 5 metrów. I dlaczego tą ulicą jeździ tyle samochodów.

REKLAMA

# Zosia

27.06.2015 23:30

Ja tam widzę chodniki po obu stronach jezdni. Basik i Drugastrona nie widzi?

# MieszkankaMehoffera

28.06.2015 23:06

Niebawem miną 2 lata, jak na Mehoffera zostało śmiertelnie potrącone dziecko. Policji nie widziałam nigdy, aby sprawdzała tam prędkość. Są tylko "przejazdem". To, że rano są korki, nie oznacza, że w ciągu dnia kierowcy szybko nie jeżdżą. Przejście przez pasy na wysokości przedszkola Plastuś bardzo często graniczy z cudem. Nie raz piesi byliby o mały włos potrąceni przez "kierowców', którzy nie mają zamiaru bądź po prostu nie zdążyli wyhamować przed pasami.

basik

29.06.2015 09:17

#Zosia napisał(a) 27.06.2015 23:30

Widzę. A czytać potrafisz? Ze zrozumieniem? Chodzi o remont chodnika a nie jego wybudowanie.

REKLAMA

basik

29.06.2015 09:19

#kolek napisał(a) 26.06.2015 23:52
Chodnik wzdłuż Myśliborskiej w kierunku Żerania też cały się sypie, dodatkowo na środku chodnika wyrastają słupy co 5 metrów. I dlaczego tą ulicą jeździ tyle samochodów.

A złożyłeś projekt przebudowy tego chodnika? Pewnie nie. Ja też uważam że jest tam fatalnie wszystko zrobione. Co nie znaczy że gdzie indziej jest super.

# drugastrona

29.06.2015 09:55

#Zosia napisał(a) 27.06.2015 23:30

Znów to samo. Przejdź się tam na żywo tym biedachodniczkiem wśród śmigających autobusów, uchylając się od ich lusterek, żeby nie dostać w głowę, a potem komentuj.

Sergio

29.06.2015 16:36

Zdecydowanie chodniki ale jak zwykle ktoś pomyśli i zrobi coś co nie pasuje nikomu ale będzie mógł się poszczycić iż poprawił bezpieczeństwo.
Jak kiedyś ktoś mi powiedział bezpieczeństwo ma być tak skonstruowane by było nie zauważalne i uciążliwe, a jednocześnie dawało jak najwięcej.
Myślenie poprzez utrudnianie ruchu i kosztach wygrywa, wiec może nie remontujmy dróg poczekajmy będzie taniej, a kierowcy i tak będą musieli zwolnić.
Chodniki, dobra widoczność i myślenie u wszystkich wystarczy.

REKLAMA

# Tomasz

29.06.2015 23:11

Najbardziej niebezpiecznie jest na odcinku od oligocenki do Ul. Talarowej, to cud że jeszcze nikomu nie stała się tu krzywda, wąski chodnik, łuk drogi, brak krawężnika, autobusy zahaczają o chodnik gdy wymijają się z innym pojazdami, a ludzie w trosce o własne bezpieczeństwo wydeptali obok chodnika na trawniku ścieżkę. W tej okolicy jest dużo młodych rodziców, prowadząc wózek chodnikiem nikt więcej na chodniku się nie zmieści, a co jeśli ktoś prowadzi wózek bliźniaczy ? Czy ktoś w końcu weźmie odpowiedzialność za tę drogę i poprawi bezpieczeństwo pieszych ?!
Podziękowania należą się dla Pana Radnego, za zainteresowanie się tym tematem, szkoda tylko, że nie ma z drugiej strony woli współpracy.

# nata

03.07.2015 09:15

Szeroki chodnik chociażby z jednej strony byłby rozwiazaniem dla tej ulicy. Jest tam tak wąsko, że ostatnio stojac pierwszy raz na przystanku z dzieckiem, w tym miejscu, zdałam sobie sprawę ze wystarczy jej glupi skok i wpada pod samochód. Tam jest lawka i od razu pas dla samochodów. Idąc z wozkiem tez juz nie ma miejsca.

# maca

03.07.2015 20:43

Ewelinko1 nie wypowiadaj się jak nie wiesz, chodnik przydałby się bardzo, droga koło cmentarza to gehenna zwłaszcza jak osoby go odwiedzające parkują zagradzając i tak wąski chodnik, z drugiej strony często chodnik blokowany jest przez samochody z zakładu pogrzebowego, którego właściciele lub pracownicy traktują go jak prywatny parking

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024