Forum › Białołęka
# kierowca 26.06.2015 17:26 |
|
Taaaak, wszędzie progi wstawcie, tak jak te na Ordonówny które i tak guzik dają.
|
# Zosia 26.06.2015 18:51 |
|
A może krna budujecie chodniki gdzie ich nie ma , a nie remontujcie ulicę kolejnemu panu radnemu. Jeden wypadek, och, och. Kto tam szybko jedzie, jak tam jest wieczny korek?
|
basik 26.06.2015 20:52 |
|
I dobrze że nie będzie tam progów. Natomiast szkoda że projekt był połączony z remontem chodnika, bo ten przydałby się bardzo.
|
# Ewelina1 26.06.2015 21:11 |
|
Nawet po zdjęciach widać że nie ma tam dużego ruchu
|
# drugastrona 26.06.2015 23:02 |
|
Przejdź się na żywo i wtedy się wypowiadaj, Ewelina1. Ruchu nie ma, dobre sobie. Chodniki przydałyby się bardzo, progi nie.
|
# kolek 26.06.2015 23:52 |
|
Chodnik wzdłuż Myśliborskiej w kierunku Żerania też cały się sypie, dodatkowo na środku chodnika wyrastają słupy co 5 metrów. I dlaczego tą ulicą jeździ tyle samochodów.
|
# Zosia 27.06.2015 23:30 |
|
Ja tam widzę chodniki po obu stronach jezdni. Basik i Drugastrona nie widzi?
|
# MieszkankaMehoffera 28.06.2015 23:06 |
|
Niebawem miną 2 lata, jak na Mehoffera zostało śmiertelnie potrącone dziecko. Policji nie widziałam nigdy, aby sprawdzała tam prędkość. Są tylko "przejazdem". To, że rano są korki, nie oznacza, że w ciągu dnia kierowcy szybko nie jeżdżą. Przejście przez pasy na wysokości przedszkola Plastuś bardzo często graniczy z cudem. Nie raz piesi byliby o mały włos potrąceni przez "kierowców', którzy nie mają zamiaru bądź po prostu nie zdążyli wyhamować przed pasami.
|
basik 29.06.2015 09:17 |
|
#Zosia napisał(a) 27.06.2015 23:30 Ja tam widzę chodniki po obu stronach jezdni. Basik i Drugastrona nie widzi? Widzę. A czytać potrafisz? Ze zrozumieniem? Chodzi o remont chodnika a nie jego wybudowanie. |
basik 29.06.2015 09:19 |
|
#kolek napisał(a) 26.06.2015 23:52 Chodnik wzdłuż Myśliborskiej w kierunku Żerania też cały się sypie, dodatkowo na środku chodnika wyrastają słupy co 5 metrów. I dlaczego tą ulicą jeździ tyle samochodów. A złożyłeś projekt przebudowy tego chodnika? Pewnie nie. Ja też uważam że jest tam fatalnie wszystko zrobione. Co nie znaczy że gdzie indziej jest super. |
# drugastrona 29.06.2015 09:55 |
|
#Zosia napisał(a) 27.06.2015 23:30 Ja tam widzę chodniki po obu stronach jezdni. Basik i Drugastrona nie widzi? Znów to samo. Przejdź się tam na żywo tym biedachodniczkiem wśród śmigających autobusów, uchylając się od ich lusterek, żeby nie dostać w głowę, a potem komentuj. |
Sergio 29.06.2015 16:36 |
|
Zdecydowanie chodniki ale jak zwykle ktoś pomyśli i zrobi coś co nie pasuje nikomu ale będzie mógł się poszczycić iż poprawił bezpieczeństwo.
Jak kiedyś ktoś mi powiedział bezpieczeństwo ma być tak skonstruowane by było nie zauważalne i uciążliwe, a jednocześnie dawało jak najwięcej. Myślenie poprzez utrudnianie ruchu i kosztach wygrywa, wiec może nie remontujmy dróg poczekajmy będzie taniej, a kierowcy i tak będą musieli zwolnić. Chodniki, dobra widoczność i myślenie u wszystkich wystarczy. |
# Tomasz 29.06.2015 23:11 |
|
Najbardziej niebezpiecznie jest na odcinku od oligocenki do Ul. Talarowej, to cud że jeszcze nikomu nie stała się tu krzywda, wąski chodnik, łuk drogi, brak krawężnika, autobusy zahaczają o chodnik gdy wymijają się z innym pojazdami, a ludzie w trosce o własne bezpieczeństwo wydeptali obok chodnika na trawniku ścieżkę. W tej okolicy jest dużo młodych rodziców, prowadząc wózek chodnikiem nikt więcej na chodniku się nie zmieści, a co jeśli ktoś prowadzi wózek bliźniaczy ? Czy ktoś w końcu weźmie odpowiedzialność za tę drogę i poprawi bezpieczeństwo pieszych ?!
Podziękowania należą się dla Pana Radnego, za zainteresowanie się tym tematem, szkoda tylko, że nie ma z drugiej strony woli współpracy. |
# nata 03.07.2015 09:15 |
|
Szeroki chodnik chociażby z jednej strony byłby rozwiazaniem dla tej ulicy. Jest tam tak wąsko, że ostatnio stojac pierwszy raz na przystanku z dzieckiem, w tym miejscu, zdałam sobie sprawę ze wystarczy jej glupi skok i wpada pod samochód. Tam jest lawka i od razu pas dla samochodów. Idąc z wozkiem tez juz nie ma miejsca.
|
# maca 03.07.2015 20:43 |
|
Ewelinko1 nie wypowiadaj się jak nie wiesz, chodnik przydałby się bardzo, droga koło cmentarza to gehenna zwłaszcza jak osoby go odwiedzające parkują zagradzając i tak wąski chodnik, z drugiej strony często chodnik blokowany jest przez samochody z zakładu pogrzebowego, którego właściciele lub pracownicy traktują go jak prywatny parking
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.