Forum › Białołęka
Problemy z mostem
# mayday 02.05.2012 14:59 |
|
To po pierwsze
na stronie tvn warszawa jest informacja o nierównościach na moście. Po drugie na budowie mostu łamane są prawa pracownicze. Część pracowników pomimo pracy na budowie nie uzyskali żadnej umowy. Co za tym idzie nie przysługują im żadne prawa pracownicze. Niestety Inspekcja pracy, radni, prezydent miasta mają to gdzieś. Czy redakcja się tym zainteresuje? |
# nowodworzak 02.05.2012 16:19 |
|
Prawa pracownicze to PIP więc co ma do tego redakcja portalu?
|
# mostowiak 02.05.2012 23:14 |
|
Jak to co ma do tego portal Ano dużo. Uważają się za 4 władzę to niech interweniują
|
# Haniutka 03.05.2012 15:28 |
|
Generalnie jest takie prawo, że po interwencji dziennikarskiej (reportaż, artykuł itp) sprawą może zająć się prokuratura. Szczególnie, że PIP ma to w d... ! A radni, którzy się całą swoją kadencję bawią się i świecą potem na otwarciu mostu mogliby zainteresować się jak wyzyskiwano ludzi na tej budowie. Ponadto na ten most poszły nasze pieniądze i nie chcę, aby za moje pieniądze ktoś wykorzystywał ludzi, a zyski brał tylko dla siebie! Ciekawe co na to HGW? Aha dzisiaj byłam na moście i rzeczywiście się jakoś pofalował. Cóż dzieło techniki za 1,2 mld pln !
|
# mayday 07.05.2012 17:54 |
|
No i co, nie jest to fajny temat dla redakcji? No i trzeba porozmawiać z robotnikami, a nie jakimiś tam radnymi, bezradnymi.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.