Forum › Bielany
# mama 11.12.2014 11:05 |
|
Plac zabaw na Fontany 3 był niedawno robiony -teraz mamy następny za grube pieniądze (czy można to nazwać marnotrawstwem?). W szkole dzieci mają się przede wszystkim uczyć -proszę rozejrzeć się i zobaczyć jak wyglądają ogólnodostępne place zabaw w pobliżu tej szkoły - wstyd, że w ten sposób marnuje się pieniądze na to, z czego dzieci rzadko będą korzystać - radosna szkoła dzieci z betonowych podwórek, które ani w szkole, ani po zajęciach nie będą miały jak lub gdzie się bawić, a pieniądze z naszych podatków wydane. Jak myślicie, kto na tym zarobił?
|
# ziuta 11.12.2014 13:37 |
|
Trochę jak klerycy na parafiach. Też tego nie rozumiem. Dlaczego w tej PO -co kadencję zmieniają ludzi. Przecież byli ci przez 4 lata - wdrożeni w problemy dzielnicy. Przekonali do siebie mieszkańców - świadczą o tym kolejne wygrane wybory. To o co chodzi? Czemu służą te przetasowania?
|
# ... 11.12.2014 14:34 |
|
Wybory wygrane jednym mandatem - niewiele się różnią od remisu. Moim zdaniem to właśnie była żółta kartka dla władz dzielnicy - poprzednie wybory wygrali dużo większą ilością głosów - w tym roku różnica między PIS a PO wynosiła na Bielanach 12 głosów. Trudno nazwać to zaufaniem społecznym raczej szczęściem (SLD mogło wejść w koalicję również z PIS i to SLD na Bielanach faktycznie rozkładało karty - myślę zresztą, że gdyby wybory miały być dziś, to wyborcy radnej SLD z Czystego Bemowa głosowaliby na PIS - nie chcą góry śmieci, która teraz pewnie niestety na trwałe będzie wydzielać swój zapach).
|
# z Młocin 11.12.2014 15:03 |
|
#... napisał(a) 11.12.2014 14:34 Wybory wygrane jednym mandatem - niewiele się różnią od remisu. Moim zdaniem to właśnie była żółta kartka dla władz dzielnicy - poprzednie wybory wygrali dużo większą ilością głosów - w tym roku różnica między PIS a PO wynosiła na Bielanach 12 głosów. Trudno nazwać to zaufaniem społecznym raczej szczęściem (SLD mogło wejść w koalicję również z PIS i to SLD na Bielanach faktycznie rozkładało karty - myślę zresztą, że gdyby wybory miały być dziś, to wyborcy radnej SLD z Czystego Bemowa głosowaliby na PIS - nie chcą góry śmieci, która teraz pewnie niestety na trwałe będzie wydzielać swój zapach). Skoro SLD rozkładało karty to dlaczego burmistrzem nie będzie Pietruczuk? |
# ziuta 11.12.2014 18:14 |
|
quote #... napisał(a) 11.12.2014 14:34]
Wybory wygrane jednym mandatem - niewiele się różnią od remisu. Moim zdaniem to właśnie była żółta kartka dla władz dzielnicy - poprzednie wybory wygrali dużo większą ilością głosów - w tym roku różnica między PIS a PO wynosiła na Bielanach 12 głosów. Trudno nazwać to zaufaniem społecznym raczej szczęściem ... W ubiegłych wyborach PO zdobyła 13 mandatów teraz 12. 13/25 mogli rządzić samodzielnie - jednak najwyraźniej dobrze im się współrządzi z SLD - skoro dali, a nie musieli dać - stanowisko dla Pietruczuka. Od 8 lat rządzi koalicja PO-SLD - i te wybory wygrali ... skoro uzyskali większość. Czyli jest poparcie społeczne dla urzędujących. Takie są fakty. |
# nikolajew 11.12.2014 21:13 |
|
#z Młocin napisał(a) 11.12.2014 15:03 Skoro SLD rozkładało karty to dlaczego burmistrzem nie będzie Pietruczuk? popatrz sobie na Śródmieście gdzie MJN też rozkładało karty i nawet chciało burmistrza, a nie tylko zastępców, ale ani PO, ani PIS na to się nie godzili. Identyczna sytuacja. Na Bielanach znowu SLD będzie robiło cyrki w stylu jesteśmy tacy cudowniii dla naszych wyborców, a potem przy głosowaniu gdy nikt nie widzi bo te sesje są w takich godzinach że normalni ludzie wtedy pracują zrobią zupełnie co innego. Dlatego coraz mniej ludzi na nich głosuje bo ile mozna dac sie nabierac? Ja od paru lat juz nie |
# antypartie 12.12.2014 08:19 |
|
Ewenementem jest radna Czarnecka ktora obieca ci wiecej niz sam Tusk a potem i tak zrobi swoje. Prawie na kolanach prosilismy ja aby nie glosowala za zamknieciem szkoly nawet reszta radnych z SLD nas poparla i glosowali przeciw ale jej glos byl decydujacy i zaglosowala razem z po. Jednak tylko ona utrzymala sie ze starych radnych na stolku wiec jednak ci ludzie dalej glosuja tak samo.
|
# Bielak 20.02.2015 15:57 |
|
Wróćmy na chwilę do placów zabaw przy szkołach. Ten najdroższy przy Fontany 1. Czy ktoś widział co się dzieje przed tym placem? Tak vis a vis wejść do szkoły? Czy nie dałoby się zagospodarować tego klepiska i starej, drewnianej "architektury" ?
|
# Ojciec 04.05.2015 10:01 |
|
A kiedy plac zabaw dla dzieci w szkole na Conrada 6 ?????
Taki teren i nic. No tak ale im dalej od ratusza tym ubożej . |
# Marcin 30.07.2015 11:20 |
|
Piekne place zabaw! My tez mamy w Szczecinie takie ładne. Tutaj przykłady (http://stilum.pl)
|
# Marcin92 11.12.2018 16:14 |
|
Ostatnio natrafiłem na ciekawe produkty od firmy Kompan https://pl.kompan.com/
Wydają mi się dosyć mocno nietuzinkowe, może warto ich sprawdzić. |
# Marcin92 11.12.2018 16:15 |
|
Ostatnio natrafiłem na ciekawe produkty od firmy Kompan http://pl.kompan.com
Wydają mi się dosyć mocno nietuzinkowe, może warto ich sprawdzić. |
# Wiosenka 24.05.2019 21:15 |
|
Zwycięstwo #Wiosny w wyborach to łatwiejszy dostęp do pigułek dzień po. #wiosna #wiosnabiedronia #KGawkowski
https://imgbbb.com/image/emzjZ |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.