Forum › Targówek
# aire 21.12.2012 18:08 |
|
po co kolejne osiedle,zrobić strefę przemysłową ludzie przeciez muszą gdzieś pracować
|
# ben 29.12.2012 17:40 |
|
Dokładnie. Sam ostatnio zastanawiałem się co powstanie w miejscu zakładów. Myślałem o biurach, może o jakiś magazynach czy drobnym przemyśle. Mieszkaniówka , lub supermarkety to w tym miejscu beznadziejny pomysł. Mieszkam blisko ZT i wiem co to znaczy hałas (szczególnie w lato) dobiegający z Radzymińskiej.
Wobec tych planów jestem na NIE! |
# ehhhh 30.12.2012 15:46 |
|
@aire i ben
Czekamy na to kiedy otworzycie tam swoje biura. Hmm... zapewne nie prowadzicie żadnej działalności gospodarczej więc nie macie o tym pojęcia. No ale według zasady, "nie znam się to się wypowiem" opowiadacie bzdury. |
# ben 30.12.2012 17:06 |
|
@ehhhh
Nie prowadzę swojego biura, i mogę być w błędzie co do jego zarządzania nim. Uważam jednak że, moja opinia nie ma nic wspólnego z twoją wypowiedzią. Napisałem tylko co WEDŁUG MNIE powinno się tam znajdować, po wyburzeniu ZT. Budowa mieszkań w takim miejscu jest dość nieracjonalna. Z jednej strony masz linię kolejową z drugiej hałaśliwą Radzymińską. Uważam ,że w Warszawie powinno się stwarzać nowe miejsca dla usług/ lekkiego przemysłu. Zobacz co się dzieje po drugiej stronie torów tj. na Targówku Fabr. Istnieje tam wiele firm prężnie działających. Dużo osób chyba tego nie rozumie,że w parze z budową mieszkań potrzebne jest tworzenie miejsc pracy. ps. Rozumiem,że Tobie się podoba koncepcja budowy mieszkań w tym miejscu. W takim razie czekam, aż kupisz tam mieszkanie z widokiem na Radzymińską. |
# targówek 05.04.2013 22:34 |
|
Ja propounuję schować linię kolejową w tunelu poniżej poziomu terenu już za wiaduktem przy ul. Kraśnickiego aż do Dworca Wileńskiego. Będzie więcej terenów między ul. Radzymińską a ul. Księcia Ziemowita. Będzie więcej miejsca na wybudowanie wysokich biurowców wzdłuż Alei Solidarności na Targówku. Wiadomo, to Targówek Przemysłowy to można wybudować kolejną galerię z drapaczami chmur, biurowcami a i znajdzie się pomysł, na stworzenie nowej linii metra od ulicy Targowej, Aleją Solidarności do Wiaduktu Kolejowego i dalej wzdłuż ulicy Radzymińskej do granic miasta(np. Elsnerów - Osiedle Wilno, Zacisze). Będzie większa motywacja do wybudowania Trasy Olszynki Grochowskiej, aby połączyć Grochów z Targówkiem. Wspaniała prespektywa. Pozdrawiam Pozytywnie Zakręconych.
|
# wi7DZ6O6Rsn 14.07.2013 22:52 |
|
A tak siÄ zĹoĹźyĹo, Ĺźe do ksiÄ
Ĺźki zajrzaĹem. I nic wtagero wydania 3 dych w niej nie znalazĹem. Przede wszystkim dlatego, Ĺźe rzeczona publikacja nie wnosi niczego nowego w zakresie spraw backupu tylko systematyzuje i powiela wiadomoĹci ogf3lnodostÄpne, albo takie, ktf3re moĹźna zdobyÄ przy odrobinie wysiĹku i znajomoĹci jÄzyka angielskiegoPonadto, kaĹźdy z rozdziaĹf3w tej ksiÄ
Ĺźki (co oczywiste) siÄ dezaktualizuje, i za rok, dwa, trzy czÄĹÄ bÄdzie aktualna, czÄĹÄ mniej, a czÄĹÄ wcale.WiÄc dlaczego tak sarkastycznie tÄ ksiÄ
ĹźkÄ potraktowaĹem? Bo uwaĹźam, Ĺźe nie ma specjalistf3w od backupf3w, bo takie umiejÄtnoĹci powinien posiadaÄ kaĹźdy administrator (czy ogf3lnie mf3wiÄ
c informatyk). I jeĹli akurat instaluje system kopii bezpieczeĹ"stwa, to jedyna wiedza, jakÄ
potrzebuje, to ta, ktf3rÄ
znajdzie w podrÄczniku konkretnego produktu. Ĺťe wie, jakie sÄ
rf3Ĺźnice miÄdzy poszczegf3lnymi poziomami RAID, natomiast nie jest mu potrzebna znajomoĹÄ wszystkich dostÄpnych rozwiÄ
zaĹ".Nie twierdzÄ, Ĺźe ksiÄ
Ĺźka jest be i do niczego, nie odnoszÄ siÄ do jej poziomu merytorycznego, a jedynie do zakresu, jaki obejmuje. UwaĹźam, Ĺźe ktoĹ, kto jÄ
kupi, skorzysta jedynie z maĹej jej czÄĹci. Nie sÄ
dzÄ natomiast, aby ktoĹ jÄ
przeczytaĹ (i przyswoiĹ) w caĹoĹci â gĹf3wnie dlatego, Ĺźe taka wiedza nie bÄdzie mu potrzebna.To trochÄ tak, jakby ktoĹ wydaĹ opasĹe tomisko poĹwiÄcone tylko i wyĹÄ
cznie sprzÄgĹu we wszystkich moĹźliwych maszynach. Ok., fajnie, tylko, czy sÄ
mechanicy naprawiajÄ
cy âwszystkieâ sprzÄgĹa? Nie, sÄ
mechanicy, ktf3rzy specjalizujÄ
siÄ w naprawie motocykli, ciÄĹźarf3wek lub samochodf3w terenowych i w ramach swojego fachu naprawiajÄ
rf3wnieĹź sprzÄgĹa.MoĹźna kupiÄ âProfesjonalne tworzenie kopiiâŚâ, przeczytaÄ i poczuÄ siÄ mistrzem w backupie totalnym. MoĹźna, ale po co? Ja wszystko trzymam na 3,5-calowych BASFach;)
|
# ulka 11.03.2015 22:04 |
|
A ja bymchciala tu jeszcze basen.
|
# Alina 16.03.2015 11:16 |
|
Tak lepszą trasę do spalarni odpadów na Zaciszu!!!!!!!!!!
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuTargówek
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.