Forum › Białołęka
Odruch wymiotny!!! czyli kupcy w Białołęce
# tutejszy 25.05.2007 08:50 |
|
Odruch wymiotny i przerażenie wywołuje postawa naszego Burmistrza zaprezentowana we wczorajszym programie TVP 3 dotyczącym przeniesienia "wylęgarni wszelkiej patologii" ze Stadionu w inne miejsce.Burmistrzowie innych dzielnic dzielnie się odszczekiwali i bronili mieszkańców przed tym towarzystwem a jedynie " Gospodarz" Białołęki wykazywał postawę wiernopoddańczą wobec dużego Ratusza . Jak tak było zawsze to nie dziwi Czajka , oraz brak metra i tramwaju i inne temu podobne "sukcesy". Nic tylko brać TACZKI i .....................
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 25.05.2007 10:41 |
|
Otworz sie.... [ Regulamin - przypis Matki Sławka z Gdańska ].... na czlowieka !
Popatrz na fotki. Na stylizowany uklad dloni, na te oczy gimnazjalistki odczytujacej wynik proby ciazowej, przezyj intelektualnie wnioski wynikajace z min, ktore robi wsluchany w kompozycje szarpidrutow prowadzonych przez klezmera z krakowa ! Przemysl i przeanalizuj cala sylwetke, gdy ta zgina sie do kadryla na parafialnym balu ligi morskiej ... (?) W pelnej projekcji dostrzez, jak wdziecznie uklada lepetyne ! Niczym sikora w duzy mroz, gdy przy karmniku, gdy chce skubnac podwiedzonej sloniny z Tesco ( d. Lider ) Przezyj to moze wlasnie, w ten sposob, co ? I pomysl, czy nie jest...? czy nie jest... ? No jaki.... Ułoczy ? ( Matka odsylaja Cie przy tej okazji do Archiwum, do tekstu o ''reraniu'' * ) Prawda ? Ze uroczy.... A teraz oddychaj nosem, zobaczysz, to pomoze i zdusisz pawia w ... ha, ha, ha, ha.... w sobie.... * - wsrod cwiczen zaleconych przez Matke jest i takie zdanie: Burmistrz Pracuje w Ratuszu |
# zdumiony 25.05.2007 14:04 |
|
Ludzie, weźmy i zróbmy porządek z tym bagnem.
Wywalić na zbity pysk całą tę chołotę. |
# Mieszkanko 25.05.2007 18:50 |
|
Ja jestem za jesli do końca września wybudują most północny, zrobią linię tramwajową i wybudują metro, jestem jak najbardziej za. Nawet niech im cały ten stary stadion przeniosą.
|
# mona 26.05.2007 08:57 |
|
Właśnie napisałam e-mail do burmiasrza z prostetem. Jeśli będzie trzeba pójde z innymi (wierzę, że jest nas więcej) pod Urząd Gminy. Zróbmy coś, bo nam ich tu wsadzą i nigdy się ich nie pozbędziemy! Wartośc naszych mieszkań spadnie a my będziemy pariasami Warszawy! RATUNKU!
|
# mona 26.05.2007 08:59 |
|
Oczywiście: burmistrza z protestem! Sorki za literówki ale to ze wzburzenia. Pozdrawiam.
|
# B.W. radny 26.05.2007 12:45 |
|
Pragnę podkreślić, że cała Rada Dzielnicy (nie tylko moja Gospodarność) stanowczo protestuje przeciwko ulokowaniu Jarmarku Europa na Białołęce. Powzięliśmy nawet uchwałę, że wszelkie decyzje winny być uzgadniane z Radą i Zarządem Dzielnicy.
Burmistrz Kaznowski zapewniał, że nic nie zrobi bez Rady Dzielnicy... Choć przekazywane przezeń informacje, że dzięki Jarmarkowi os Marywilska zyska 2 nowe autobusy zabrzmiały niebezpiecznie demagogicznie. No i te doniesienia prasowe o wyrażonej zgodzie (?) Zresztą w ogóle Burmistrz Kaznowski sprawia wrażenie bardzo oddanego (politycznej górze) członka PO i to może być na poziomie samorządu niebezpieczne. Obietnice, że dzięki Jarmarkowi Białołęka zyska infrastrukturę i wszystko co naj (pewnie z lotniskiem włącznie)uważam za mrzonki. Niepokoi też spychanie na margines Zielonej Białołęki. Ponownie wypadła z planu inwestycji budowa biblioteki w Biał. Dworskiej... No a teraz Jarmark na Marywilskiej... A jakie są przełożenia miejscowej PO z Burmistrzem Kaznowskim na czele pokazuje -niestety - wiele spraw, że Czajki nie wspomnę (a nazwę sławetnego Mostu planowanego obecnie w okrojonym kształtcie - czyli od Modlińskiej na Bielany -sic!!!- na rok 2012 planuję zmienić na Most Tysiąclecia im. obojga imion HGW oraz JK). I zwiększenie budżetu kultury o milion złotych niewiele tutaj zmienia, zważywszy na "działalność koncertową" Burmistrza i budżet dzielnicowego sylwestra (co najmniej pięć zer!!!) W każdym razie zapewniam, ze ja i cała Gospodarność jesteśmy stanowczo przeciwni projektowanej lokalizacji, będziemy trzymali rękę na pulsie i służymy wszleką pomocą. Mam nadzieję, że stanowczością wykażą się także radni PiS i LiD (którzy również wnieśli stosowne protesty) oraz PO. |
# KAMILA 27.05.2007 18:03 |
|
MISIU,czyli-" B.W.radny",skromnością nie grzeszysz.Już na tym forum nawypisywałeś mnóstwo głupot.,jak na razie końca nie widać.Uważasz się za najmądrzejszego-biedaczyno.Współczuję....
|
# poinformowany 28.05.2007 12:36 |
|
Panie Radny Włodkowski.
Nie był Pan w tym czasie na sesji jak Rada, jednogłośnie upoważniła i upełnomocniła Burmistrza Kaznowskiego/Zarząd w sprawie negocjacji na temat stworzenia centrum kupieckiego (hale) na zdewastowanym terenie po byłej fabryce domów przy Marwilskiej. Nikt przeciw niczemu nie protestował bo nie ma w tej sprawie żadnej decyzji. Gdyby w czasie sesji nie opuścił Pan posiedzenia (przed godz 18) celem "charytatywnego" jak wina z oświadczenia sprawowania funkcji kościelnego/organisty w kosciele na Płudach może wiedziałby Pan co się dzie na sesji. Radzę się powstrzymac od tak kłamliwych wypowiedzi ... bo niewiele Pan robi w tej Radzie. Nie chce się Panu nawet na komisje przychodzić. |
# B.W. 28.05.2007 17:43 |
|
Kamilo? Dlaczego "Misiu"? Co do wypowiadania głupot - to chyba mniej szkodliwie niż GŁUPIE DZIAŁANIE!
Do poinformowanego: co do mojej aktywności - proszę uważnie słuchać albo prześledzić protokoły z prac i komisji, i rady, względnie sprawy podnoszone w arkuszach interwencyjnych. Nie chcę dyskutować o nieobecnościach, ponieważ są listy obecności i wspomniane protokoły, więc proszę najpierw zapoznać się z "materiałem źródłowym". Do tej pory - o ile mnie pamięć nie myli - nie byłem obecny (usprawiedliwiony) na 2 posiedzeniach komisji Co do dyskusji - owszem, zmuszony byłem do wyjścia (zresztą podczas owej sesji o mojej bierności raczej trudno kogokolwiek przekonać - vide dyskusja w sprawie WPI), ale sprawę znam z protokołu i relacji. Zresztą - jak zapewne widziałeś/aś - wróciłem ponownie na sesję. Wcześniej głosowałem za wprowadzeniem tego punktu do porządku obrad; znam też treść przyjętej uchwały: cytuję: Rada Dzielnicy Białołęka stoi na stanowisku, że podjęcie decyzji w sprawie ewentualnej lokalizacji tego typu obiektu powinno być bezwarunkowo konsultowane z władzami dzielnicy, yj. Radą i Zarządem Dzielnicy. Prowadzenie przez władze Warszawy romów w sprawie nowej lokalizacji targowiska bez udziału przedstawicieli władz lokalnych, Rada Dzielnicy uważa za niedopuszczalne. Koniec cytatu. A więc to TY, Drogi Internauto, okazujesz się NIE-doinformowany. I dziwi mnie niechęć wśród członków zarządu (odsyłam do wypowiedzi Burmistrza Smoczyńskiego) oraz niktórych radnych do podejmowania tej sprawy na sesji. A i Burmistrz Kaznowski mówił dwukrotnie podczas sesji o korzyściach i tam wyraźnie stawiał akcent. Odsyłam też do programu Kontrowersje z 24.05. Jest dostępny w Internecie. Nie jestem kościelnym w kościele W Płudach. |
# Stefan 28.05.2007 21:04 |
|
Panie Bartku nie jest ważne czy Pan jast kościelnym czy też organistą.Zaden zawód nie przynosi wstydu.Ośmiesza natomiast wypisywanie głupstw w internecie.Niech się pan wyluzuje i zaprzestanie pisać bzdury o których nie ma Pan zielonego pojęcia.Wie Pan ,że gdzieś dzwonili ale gdzie i jak to ponad Pana możliwości.Życzę zdrowia bo na r.... już za póżno.
|
# B.W. 28.05.2007 22:41 |
|
Panie Stefciu (skoro Bartek to i Stefek, prawda?), kompleksu nie mam. Jedynie doprecyzowałem, jak zawsze.
Natomiast dyskredytowanie na zasadzie wybiórczego "gadasz bzudry" bez argumentów wspierających, mające na celu życzliwe "uświadomienie" opinii publicznej, przerabialiśmy w historii wielokrotnie. Niestety ze złym skutkiem dla dyskredytujących. A swoją drogą - uczono mnie w domu, że na głupie gadulstwo nie zwraca się uwagi. Coś więc jednak musi być na rzeczy, skoro Pan, Panie Stefciu, raczył wyrazić swoją opinię! Pozdrawiam! |
ragozd 30.05.2007 15:29 |
|
i tu wlasnie wychadza zaniedbania - bylby most polnocny - i wszyscy byliby zadowoleni z tej inwestycji - martwy teren ozylby. A tak - mamy standardowe gowno.
|
# B.W. radny 02.06.2007 01:06 |
|
zgadzam się w 100%
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.