REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

# tutejszy

28.04.2015 11:21

ja widziałem wydrę na wolności w Wiśle, akurat było to parę lat temu jak rzeka wylała do wałów na Kępie. Tak więc nie jest to wielkie zdziwko dla mnie...

# gość

29.04.2015 11:39

Wydry są już bardzo rzadkie w dolinie środkowej Wisły. Na Białołęce mamy też rzadkie gatunki ptaków i nietoperzy, ale towarzystwo w ratuszu udaje, że nie mamy cennej przyrody i terenów chronionych. Zgodzi się na zniszczenie wydmy nowodworskiej, na wycięcie półtora tysiąca drzew na Żeraniu, na zabudowanie ostatnich terenów zielonych przez chciwych deweloperów i będzie forsować miejską plażę (czyt. wysypisko śmieci) na terenie rezerwatu ławice kiełpińskie. Tak to jest, jak wiochmeni rządzą, a to właśnie wioska najmniej szanuje przyrodę, zwłaszcza nie widzi dla niej miejsca w mieście, bo beton to symbol wielkomiejskości. Można wszystko ze sobą pogodzić i rozwój i ochronę przyrody, ale jak wiadomo rozwiązania kompromisowe wymagają pieniędzy, pracy ekspertów no i wykluczają wszelkie machloje i branie w łapę od złodziei zwanych "inwestorami"...

# ktoś

29.04.2015 21:22

gość - dobrze napisałeś... władza w ratuszu to ma jeden interes by jak najszybciej się nachapać. Oni nie s dla ludzi, społeczeństwa, wyborców, oni sa sami dla siebie. To ich "5 miniut" i chcą to wykorzystać. Ochrona przyrody? nie wiedza co to jest, nie uczyli się o tym i to jest dla nich temat tabu

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl